Ο Γιώργος Βαζάκας στο «Magnesiasports»: «Ομάδα με παρόν και μέλλον o Ολυμπιακός Βόλου»

Ο έμπειρος τεχνικός αποκάλυψε τις σκέψεις του για τους «ερυθρόλευκους»

Ξέρει τον Ολυμπιακό Βόλου εδώ και πολλά χρόνια αφού τον έχει καθοδηγήσει ήδη στο παρελθόν κάμποσες φορές και ετοιμάζεται για μία ακόμη αγωνιστική περίοδο να διαχειριστεί το ρόστερ των «ερυθρόλευκων». Το όνομα του Γιώργου Βαζάκα ακουγόταν σχεδόν κάθε καλοκαίρι για την τεχνική ηγεσία της βολιώτικης ομάδας, ξέροντας καλά που έχει έρθει και πάλι. Έχοντας λοιπόν συμμετέχει εξ αρχής στο χτίσιμο του συνόλου για την περίοδο 2021-22, ο Γιώργος Βαζάκας δεν διστάζει να κάνει λόγο για μία ομάδα με παρόν και μέλλον…

Ο έμπειρος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» μίλησε στο «Magnesiasports» και για την ειδική περιοδική έκδοση για το πρωτάθλημα της Super League 2, σχολιάζοντας ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου αλλά και το σύνολο του πρωταθλήματος, πριν από τη σημερινή πρώτη αγωνιστική με τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας στις 15:00. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΡΙΜΜΗΣ

-Βλέπουμε όρεξη στις προπονήσεις, διάθεση… Τι μπορεί να πετύχει λοιπόν αυτή η ομάδα;

«Μιλάμε για μία ομάδα με πολύ ταλέντο σίγουρα. Έτσι όπως χτίστηκε η ομάδα, χωρίς αρχικά να έχει τη δυνατότητα να πάρει παίκτες άνω των 25 ετών και ξένους έως 23, επιλέξαμε ποδοσφαιριστές με ταλέντο 21-23 ετών. Έτσι έχουμε νέους ταλαντούχους με μέλλον παίκτες. Θέλαμε να χτίσουμε μία ομάδα με παρόν και μέλλον».

-Η Super League δεν έχει όμως ούτε νέα παιδιά, ούτε καν πολλούς Έλληνες. Πόσο κακό είναι αυτό και για το ποδόσφαιρο και για το κοινό;

Γι’ αυτό και βλέπετε ότι αυτή η κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν βγαίνουν Έλληνες παίκτες γιατί ο τρόπος που λειτουργεί, ή μάλλον η όλη διαδικασία oργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει μεγάλο πρόβλημα.  Γι’ αυτό και δεν βγαίνουν Έλληνες παίκτες και όλοι στρέφονται στην εύκολη λύση στο να πάρουν παίκτες από το εξωτερικό. Άλλοι μεν είναι ταλέντα, άλλοι όμως είναι αμφισβητούμενοι. Αυτός που έχει όμως το μεγάλο πρόβλημα είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο». 

-Είναι λοιπόν η SL2 η κατηγορία για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές;

«Αυτό που φωνάζουμε εδώ και χρόνια με τη λέξη «αναδιάρθρωση» είναι το ότι δεν αφορά μόνο τις αλλαγές στις κατηγορίες. Έχει να κάνει γενικά με τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έπρεπε να υποχρεώσουν τις ομάδες να έχουν νέους παίκτες, με πριμοδότηση για να μπορέσουν κάποια στιγμή ν’ αναδειχθούν ταλέντα και νέα παιδιά που θα στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα».

«Ξέρω πολύ καλά τον κόσμο του Ολυμπιακό Βόλου»

-Με βάση το ταλέντο του Ολυμπιακού Βόλου, στον κόσμο τι έχετε να πείτε ότι θα πρέπει να περιμένει;

«Τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου τον ξέρω πολύ καλά… Πώς λειτουργεί, πώς σκέφτεται και πώς αντιδρά, γιατί έχει ποιότητα και γνωρίζει ποδόσφαιρο. Με τον ερχομό μου, αυτό που είπαμε στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου είναι ότι εμείς πάμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα, με φόντο το ότι εδώ και έξι χρόνια ψάχνεται για να δημιουργήσει και να αποκτήσει και πάλι την ταυτότητα που είχε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα με παρόν και μέλλον. Δεν οριοθετούμε που μπορεί αυτή η ομάδα να φτάσει. Αυτό θα το δείξουν οι παίκτες. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα με στόχο ο κόσμος να γυρίσει στο γήπεδο. Η δύναμη του Ολυμπιακού Βόλου είναι κόσμος. Όταν γυρίζει σημαίνει ότι κάτι καλό γίνεται.  Από εκεί και πέρα θα οριοθετήσουμε τους επόμενους στόχους. ο στόχος μας τώρα είναι να γυρίσει ο κόσμος  στο γήπεδο και να ευχαριστηθεί ο κόσμος με αυτό που θα βλέπει».

-Είπατε για την επιστροφή σας στον Ολυμπιακό Βόλου και πάλι… 

«Καλό είναι να μην μιλάω για τον εαυτό μου. Αλλά όλη η παρουσία μου στον Ολυμπιακό Βόλου ήταν θετική. Πήραμε πρωτάθλημα, τη δεύτερη χρονιά καθιερωθήκαμε στη Β’ Εθνική. Τη δεύτερη φορά ο Ολυμπιακός Βόλου επέστρεψε αφού είχε αποβληθεί από το ελληνικό ποδόσφαιρο και φτιάξαμε μία ομάδα από την αρχή. Μεσολάβησαν ορισμένα γεγονότα αλλά ξαναγύρισα και φτάσαμε στο παρά ένα της επιστροφής στην Α’ Εθνική. Έχω πάρει πάρα πολλά από τον Ολυμπιακό Βόλου αλλά νομίζω ότι έχω δώσει κιόλας. Τώρα, θεωρώ ότι στο τέλος θα είμαστε ευχαριστημένοι όλοι. Θα δώσω αυτά που πρέπει για να είναι ευχαριστημένος όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου».

Οι όμιλοι και η Θεσσαλία

-Τελικά ποιος όμιλος είναι πιο δυνατός;

«Μετά την απελευθέρωση των μεταγραφών θα γίνει ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και στον Βορρά και στον Νότο. Κάποιοι λένε ότι ο Βόρειος Όμιλος είναι πιο ενισχυμένος. Για μένα όμως πιο ενισχυμένος και πιο δύσκολος όμιλος είναι αυτός του Νότου».

-Γιατί αυτό;

 «Στον Βορρά θα υπάρχουν 3-4 ομάδες που θα ξεχωρίζουν και θα φαίνεται ότι θα έχουμε σύνολα δύο ταχυτήτων. Στον Νότιο Όμιλο για μένα θα είναι το σύνολο πιο ανταγωνιστικό και θα κάνει το πρωτάθλημα πιο δύσκολο…»

-Είναι όμως ένα πρωτάθλημα με έντονο θεσσαλικό στοιχείο… 

«Αυτό είναι καλό. Αυτό δείχνει ότι η Θεσσαλία αναδεικνύει το ποδόσφαιρό της. Έχω περάσει απ’ όλες τις ομάδες και βλέπω ότι η Θεσσαλία είναι περιοχή που όλοι αγαπούν το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και οι πιο πολλοί φίλαθλοι των ομάδων είναι στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Ίσως είναι πιο κοντά στο ποδόσφαιρο ο κόσμος. Ή Θεσσαλία έχει κόσμο που αγαπάει το άθλημα και πηγαίνει στο γήπεδο».

-Αυτό όμως δεν ισχύει και για άλλους συλλόγους;

«Αυτό με τον κόσμο δεν το έχουν άλλες ομάδες, ιστορικές μάλιστα. Για παράδειγμα, η Βέροια παρά την οργανωμένη κίνηση των εκεί ιδιοκτητών, δεν βλέπω να γυρνάει ο κόσμος στο γήπεδο. Ούτε στην Καβάλα, που έχει βρεθεί ως ομάδα στην Α’ Εθνική. Στις Σέρρες πάλι βλέπω τον κόσμο να αντιδράει και να γυρνάει. Βέβαια, η πρώην ομάδα μου, που έχω παίξει γι’ αυτήν οκτώ χρόνια,  ο Απόλλων Καλαμαριάς (σ.σ. Απόλλων Πόντου πλέον) βολοδέρνει. Όταν έπαιζε εγώ ήταν γεμάτο το γήπεδο. Βλέπω στον Βόρειο Όμιλο δηλαδή, οι ομάδες που μονοπωλούν τον κόσμο είναι αυτές της Θεσσαλίας». 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.