O Μανού Καγιέχα και η ισπανική γραφειοκρατία…

Ο Ισπανός Μανού Καγιέχα μπορεί να έμεινε λίγο στον Βόλο αλλά όσοι εκτός Ολυμπιακού Βόλου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί του, έκαναν λόγο για έναν γνώστη του ποδοσφαίρου, όπως και να έχει, ο Καγιέχα αποτέλεσε παρελθόν και συμφώνησε πριν λίγες ημέρες να συνεχίσει σε μία ισπανική ομάδα την καριέρα του, αλλά η γραφειοκρατία της χώρας του, δεν του επιτρέπει να εργαστεί!

Συγκεκριμένα τα πράγματα έχουν ως εξής: Ο Καγιέχα ήταν συνεργάτης του τεχνικού επιτελείου της Μπανσαντέρ στην ομάδα Νέων, και κάπου εκεί ήρθε το κάλεσμα από τον Ολυμπιακό Βόλου. Μετά από πέντε παιχνίδια με τους «ερυθρόλευκους» λύθηκε η συνεργασία του, αλλά για να έρθει στην Ελλάδα έπρεπε να αποσύρει το δελτίο προπονητή που είχε στην ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Επιστρέφοντας λοιπόν στη χώρα του ο Μανού Καγιέχα συμφώνησε προσφάτως να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Χιμνάστικα δε Τορελαβέγκα, ομάδα της Δ’ κατηγορίας της Ισπανίας. Όμως ο κανονισμός της ισπανικής ομοσπονδίας δεν επιτρέπει την επανενεργοποίηση του δελτίου του μεσούσης της χρονιάς! Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί θα έπρεπε να αποσύρει το δελτίο του προπονητή από την ισπανική ομοσπονδία για να έρθει στον Ολυμπιακό Βόλου; Έτσι λέει ο κανονισμός της ιβηρικής χώρας, οπότε…

Το αποτέλεσμα είναι ο Καγιέχα να παραμένει άνεργος! Χρησιμοποιώντας βαριές λέξεις που δημοσίως δεν μεταφέρονται, ο Ισπανός προπονητής συμπλήρωσε ότι νιώθει μπερδεμένος και αδικημένος. «Είναι αναχρονιστικός κανόνας, είμαι απολύτως βέβαιος ότι το πνεύμα του είναι ενάντια στο Σύνταγμα, που λέει ότι η προαγωγή στην εργασία είναι δικαίωμα. Σίγουρα με διοικητική διαμάχη και κάποιους καταρτισμένους νομικούς θα καταργηθεί αυτός ο κανόνας γιατί δεν έχει νόημα», ήταν το σχόλιό του στον ισπανικό Τύπο.

«Ο προπονητής θα πρέπει να είναι στον πάγκο» συμπληρώνει και μπορεί να υποθέσει κανείς ότι θα μπορούσε προσωρινά να προετοιμάζει την ομάδα και να την καθοδηγεί από τις κερκίδες. Αλλά ο ίδιος όπως κατέληξε θέλει να είναι ο… σκηνοθέτης!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.