Μεγάλα κέρδη στη…μικρή πόλη! Έβγαλε 1 εκ. ευρώ πέρυσι η ομάδα του Μπέου

Οχι μόνο ασχολείται επιχειρηματικά με τον Βόλο, αλλά κονομάει κιόλας!

Μεγάλα κέρδη στη… μικρή πόλη του Βόλου, καταγράφει η επιχείρηση της οποίας ηγείται διοικητικά τα τελευταία χρόνια, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Όπως αποδεικνύεται και από τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, ο Αχιλλέας Μπέος όχι μόνο έχει επιχειρηματική δραστηριότητα στην πόλη που διοικεί, αλλά αυτή είναι και πολύ κερδοφόρα! Σύμφωνα με τον ισολογισμό της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας ΝΠΣ Βόλος στην οποία πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος από το 2020 είναι ο Αχιλλέας Μπέος, τα καθαρά κέρδη για την οικονομική χρήση 2022-2023 ανέρχονται σε 1,1 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 900% σε σχέση με την προηγούμενη οικονομική χρήση. Από αυτά βέβαια θα πρέπει να καταβάλει περίπου 250 χιλ. ευρώ ως φόρο εισοδήματος και μπορεί να διαθέσει στους μετόχους του 760 χιλ. ευρώ, μετά και την κάλυψη του τακτικού αποθεματικού με 56 χιλ. ευρώ. O τζίρος της εταιρίας ανήλθε σε 4,2 εκ. ευρώ, αυξημένος κατά 17% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Παράλληλα έλαβε και 1,3 εκ. ευρώ από επιχορηγήσεις. Τα έσοδα της εταιρίας προφανώς και δεν προκύπτουν από τα εισιτήρια που κόβει στο Πανθεσσαλικό, αλλά από χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα και δικαιώματα που απορρέουν από την μεταγραφή ποδοσφαιριστών σε άλλες ομάδες. Όπως αποδεικνύεται, ο Αχιλλέας Μπέος, με βιτρίνα την πολυμετοχικότητα, έχει στήσει μια πολύ επικερδή επιχείρηση, φορτώνοντας παράλληλα πολλά από τα κόστη της στους Βολιώτες. Η ενοικίαση του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον εαυτό του, είναι η πιο σκανδαλώδης περίπτωση που αφορά στην επιβάρυνση του δημοτικού προϋπολογισμού για την συντήρηση του σταδίου, το οποίο χρησιμοποιεί σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα για την δική του ομάδα, ενώ φέρεται να αξιοποιούνται και οι ξενώνες για την φιλοξενία ποδοσφαιριστών της ομάδας, αποκομίζοντας και έτσι ένα σημαντικό οικονομικό όφελος και προσαυξάνοντας τα κέρδη του.

Οι δουλειές του Δημάρχου στον Βόλο λοιπόν πάνε καλά, και η πόλη μας αποδεικνύεται ότι κάθε άλλο μικρή δεν είναι για όποιον έχει σχέδιο και όραμα να κονομάει στις πλάτες των Βολιωτών, όπως κάνει ο Αχιλλέας Μπέος, μαζί βέβαια και με τους μικρομετόχους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι θεώρησαν ότι μια ποδοσφαιρική ομάδα, την οποία «τρέχει» μάλιστα ο Μπέος που είναι και δήμαρχος της πόλης, είναι μια εγγυημένη επένδυση για τις αποταμιεύσεις τους.

Αντιπρόεδρος
Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό για τον Μπέο, καθώς θέλει να γίνει ισχυρότερος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αποκτώντας αξιώματα που θα του δώσουν περισσότερη αίγλη και θα του ανοίξουν και πάλι τις πόρτες στα μεγάλα σαλόνια της εξουσίας. Γι’ αυτό πριν από λίγο καιρό προανήγγειλε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της Superleague, δοκιμάζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τις αντιδράσεις κάποιων ενδεχόμενων αντιπάλων. Απ’ ότι φαίνεται αντίπαλοι δεν υπάρχουν και έτσι επισημοποίησε με δήλωσή του την επιθυμία του να γίνει πρόεδρος στον συνεταιρισμό που διοργανώνει το πρωτάθλημα τη πρώτης εθνικής κατηγορίας. Χθες, δημοσιεύθηκε μάλιστα η απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, με την οποία το διοικητικό συμβούλιο ανασυγκροτείται. Τη θέση του Νίκου Μπέου παίρνει ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος και αναλαμβάνει Α’ Αντιπρόεδρος της ομάδας, με Β’ Αντιπρόεδρο τον Νίκο Βαβανέλο. Για την ιστορία, ο Αχιλλέας Μπέος κατείχε τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ, από τον Ιούλιο του 2020 έως και τον περασμένο Μάρτιο, οπότε και δήλωνε δεξιά και αριστερά, ότι αποσύρεται από το ποδόσφαιρο και θα αφιερωθεί στην πόλη του, για να γράψει (και πάλι) ιστορία! Είχε προηγηθεί μια ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια να πουλήσει την ομάδα στον Τούρκο παραγωγό τηλεοπτικών εκπομπών Ατζούν Ιλιτζαλί, ο οποίος διενήργησε ενδελεχή έλεγχο στα οικονομικά της ομάδας, αλλά δεν ξέρουμε τι βρήκε. Έκτοτε η ομάδα, αφού μπήκε στα play out κινδύνεψε να υποβιβαστεί στην Superleague 2, ωστόσο σώθηκε, με τον Μπέο να επανακάμπτει και πάλι και να συμμαχεί με τον «κοπρίτη», όπως τον χαρακτήριζε παλαιότερα, Βαγγέλη Μαρινάκη, για να αλλάξουν μαζί με τον ΠΑΟΚ τους συσχετισμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι ολοκληρώνεται ο τραγέλαφος που ζούμε το τελευταίο διάστημα και αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, ότι ο Μπέος το μυαλό του το έχει στην μπάλα και ο Δήμος Βόλου είναι απλώς ένα πάρεργο γι’ αυτόν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.