Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός και έκανε το καθήκον του κόντρα στην Εφές την οποία διέλυσε με 97-62, όμως δεν γλίτωσε τα πλέι ιν, καθώς και η Ζαλγκίρις νίκησε την Παρί.
Έτσι, την ερχόμενη Τρίτη (21/4) θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Μονακό για να εξασφαλίσει την 7η θέση και την παρουσία του στα πλέι οφ. Αν την κερδίσει θα παίξει στη συνέχεια με τη Βαλένθια έχοντας μειονέκτημα έδρας. Σε περίπτωση ήττας από τους Μονεγάσκους, οι «πράσινοι» θα έχουν και δεύτερη ευκαιρία (24/4), καθώς θα παίξουν ξανά στο «T-Center» με τον νικητή του Μπαρτσελόνα-Ερυθρός Αστέρας, για την 8η θέση, που οδηγεί σε διασταύρωμα με τον Ολυμπιακό.
Αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος από την αρχή μέχρι το τέλος του ματς, αντιμετωπίζοντας μία Εφές που ήταν αδιάφορη βαθμολογικά, αλλά και λειψή λόγω των πολλών απουσιών. Οι παίκτες του Αταμάν έλεγξαν το παιχνίδι και πήραν άνετο ροζ φύλλο, ολοκληρώνοντας την κανονική περίοδο με ρεκόρ 22-16.
Κορυφαίος των νικητών ήταν ο εντυπωσιακός Νίκος Ρογκαβόπουλος, που επέστρεψε δυναμικά με 24 πόντους. Ισάριθμους έβαλε ο Κέντρικ Ναν, ενώ 14 πόντους μαζί με 7 ριμπάουντ είχε ο ολοένα και καλύτερος Ματίας Λεσόρ και 14 πόντους μαζί με 6 ριμπάουντ ο Κένεθ Φαρίντ.
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 20-16 και στο ημίχρονο με 45-38. Το δεύτερο μέρος και με τον Λεσόρ να βάζει συνεχόμενους πόντους η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 20 πόντους (58-38), με την Εφές να σκοράρει μετά από 6 λεπτά χωρίς πόντο, χάρη στον Σουάιντερ, που έγραψε το 58-40. Ο ασταμάτητος Λεσόρ πέτυχε γκολ φάουλ (61-40), με τον Ναν να ευστοχεί από το… σπίτι του για το 64-40. Ο Ρογκαβόπουλος πήγε στο καλάθι και άφησε εκεί την μπάλα (66-40), βάζοντας άλλους πέντε συνεχόμενους πόντους για το 71-40. Η τρίτη περίοδος έληξε 71-43 με τρίποντο του Χαζέρ, με την Εφές να βάζει μόλις πέντε πόντους σε αυτό το δεκάλεπτο.
Η διαδικαστική τέταρτη περίοδος άρχισε με εντυπωσιακά καλάθια από Φαρίντ και Σορτς για το 75-43. Ο Μπομπουά σκόραρε για την Εφές από κοντά (75-45), με τους Φαρίντ και Σλούκα να γράφουν το 79-45. Ο Χαζέρ μείωσε με τρεις εύστοχες βολές (79-48), με τον Σορτς να βάζει ένα από τα κλασικά του σουτ για το 81-48. Ο Μήτογλου έβαλε τους πρώτους του πόντους με ανάποδο λέι απ (83-48), ενώ ο Καλαϊτζάκης έγραψε το 85-48 στο ανοιχτό γήπεδο. Ο «καυτός» Ρογκαβόπουλος ευστόχησε σε δύο ακόμη τρίποντα και έφτασε σε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα (91-52), με τον Λόιντ να βάζει ένα καλάθι της… παρηγοριάς για το 91-54. Ο Φαρίντ ανέβασε ξανά τη διαφορά πάνω από τους 30 (95-54), με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη πολύ εύκολα με 97-62.
Τα δεκάλεπτα: 20-16, 45-38, 71-43, 97-62.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Σορτς 8 (3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Καλαϊτζάκης 2, Όσμαν 9 (1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Σλούκας 2 (8 ασίστ), Χέιζ-Ντέιβις 2 (6 ασίστ), Ρογκαβόπουλος 24 (3/3 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 6/6 βολές), Γκραντ (2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ναν 18 (4/8 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1/1 βολή, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Λεσόρ 14 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Φαρίντ 14 (6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ), Ερνανγκόμεθ 2 (4 ριμπάουντ, 1 ασίστ), Μήτογλου 2 (4 ριμπάουντ).
ΕΦΕΣ (Λάσο): Μπομπουά 8 (1/3 τρίποντα, 2 ασίστ), Χαζέρ 13 (1/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Λόιντ 15 (1/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Λι 2, Γουάιλερ-Μπαμπ 2 (2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σμιτς (4 ριμπάουντ), Ντέσερ, Πουαριέ 8 (8 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Σουάιντερ 2, Μουτάφ 10 (2), Γιλμάζ 1, Τζόουνς 4 (6 ριμπάουντ).



















