Ο περίπατος που έγινε γκέλα για την ΑΕΚ και το διπλό από τα 11 βήματα για τον ΟΣΦΠ

Η φάση του 2-2 στο Παναιτωλικός-ΑΕΚ

Η επικίνδυνη έξοδος της ΑΕΚ στο Αγρίνιο φάνηκε να γίνεται πολύ εύκολη στην αρχή, αφού πριν καλά καλά συμπληρωθούν 15 λεπτά αγώνα είχε αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα δύο τερμάτων (2′ Λιβάι Γκαρσία, 14′ Ελίασον). Ωστόσο, ο διαφαινόμενος περίπατος μετατράπηκε σε γκέλα, αφού ο Παναιτωλικός κατάφερε να ισοφαρίσει με πέναλτι του Ζοάο Πέδρο στο 37′ (το έκανε ο Μουκουντί στον Μλάντεν) και σουτάρα του Μπαλντασάρα στο 65′, γκολ που συναγωνίστηκε σε ομορφιά αυτό του Ελίασον. Το 2-2 δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη λόγω Καπίνο, που ήταν σταθερός.

Παναιτωλικός: Καπίνο, Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας, Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδης (82′ Μπελεβώνης), Χουάνπι (64′ Καρέλης), Ζοάο Πέντρο (90′ Τσιγγάρας), Φρ. Ντουάρτε

Πέρασε αλώβητος από τις Σέρρες

Το πέναλτι-γκολ του Ελ Αραμπί στο 65’ έκρινε την τελευταία χρονικά αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής της Super League του Ολυμπιακού με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έκανε το δύο στα δύο στον πάγκο του Ολυμπιακού μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Μπάτσκα Τόπολα κι έτσι οι Πειραιώτες ήρθαν σε απόσταση αναπνοής ενός βαθμούς απ’ την κορυφή.

Στη φάση του πέναλτι ο Μασούρας ανατράπηκε στη μεγάλη περιοχή από τον Δεληγιαννίδη και ο Τσαγκαράκης υπέδειξε το πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Ελ Αραμπί τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Προσπάθησε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία να παίξει πιο επιθετικά, αλλά δεν ήταν απειλητική. Αντίθετα ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το 2-0 στο 88’ με τον Θυμιάνη να διώχνει πάνω στη γραμμή το πλασέ του Ελ Αραμπί με το σώμα.

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Θυμιάνης, Δεληγιαννίδης (85’ Ντανκερλούι), Πηλέας (46’ Τομάς), Ουεντραόγκο (79’ Μορέιρα), Στάικος, Χατζηστραβός, Μασαρίποφ (69’ Μούργος), Μπαΐροβιτς (46’ Σοφιανός)

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Μπιανκόν, Ορτέγκα, Έσε, Καμαρά, Ποντένσε (61’ Ελ Αραμπί), Φορτούνης (90’ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (90’ Ρίτσαρντς), Ελ Κααμπί (81’ Μπιελ)

Βαθμολογία

1.ΠΑΟΚ 32

2.Παναθηναϊκός 31

3.Ολυμπιακός 31

4.ΑΕΚ 31

5.Αρης 23

6.Αστέρας Τρίπολης 17

7.Λαμία 16

8.Ατρόμητος 15

9.ΟΦΗ 15

10.ΝΠΣ Βόλος 14

11.Πανσερραϊκός 13

12.Κηφισιά11

13.Παναιτωλικός 10

14.ΠΑΣ Γιάννινα  8

*Από τον Ολυμπιακό έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.