Ο πρώτος Μαραθώνιος του 10χρονου Γιάννου!

Ο νεαρός Μακρυγιάννης διένυσε απόσταση 42.195 μέτρων

Ο 10χρονος Γιάννος Μακρυγιάννης έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο 42.195 μέτρων, και είναι πλέον ο νεαρότερος δρομέας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου που κάλυψε έστω άτυπα και μέσα σε τρεις βδομάδες την απόσταση. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση, ο σύλλογος εύχεται να κάνει το ίδιο σε λίγα χρόνια σε επίσημο αγώνα, και σε χρόνο αντί 3 βδομάδων, σε χρόνο κάτω και των 3 ωρών!

Το πρωτότυπο εγχείρημα ξεκίνησε στις αρχές του μήνα, και ο Γιάννος καθημερινά κάλυπτε από ένα ως 5 χιλιόμετρα, με μέσο όρο 2 χλμ ανά ημέρα. Για τον τερματισμό τη Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου απέμεναν συμβολικά τα τελευταία 1.195 μέτρα, και έγιναν στην παραλία Βόλου στον χώρο εκκίνησης του Ημιμαραθωνίου Βόλου και διεξαγωγής του Παιδικού Αγώνα της διοργάνωσης. Τον Γιάννο συνόδευσαν πολλά παιδιά, ενώ μέλη του ΣΔΥ Βόλου επιφύλασσαν μια άτυπη εκδήλωση με τον τερματισμό του νεαρού δρομέα. Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Παλάντζας απένειμε τιμής ένεκεν το πιο πρόσφατο μετάλλιό του που παρέλαβε από μία ανάλογα δύσκολη προσπάθεια, από τα 160 χιλιόμετρα που ολοκλήρωσε ο ίδιος μέσα σε 6 ημέρες για το Grevena virtual challenge. Η αντιπρόεδρος του ΣΔΥ Βόλου Ευαγγελία Παπαχρήστου τίμησε τον Γιάννο Μακρυγιάννη με αναμνηστική πλακέτα για την μεγάλη προσπάθεια.

Ο σύλλογος μάλιστα αποδίδει τα εύσημα στον Γιάννη Μακρυγιάννη, στους γονείς του Αγγέλα Αντωνίου, γιατρό του Νοσοκομείου Βόλου, και Ηλία Μακρυγιάννη, ενώ τονίζει ότι στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία στο Νοσοκομείο.

Όσον αφορά τις πεζοπορίες, αυτές συνεχίστηκαν την Κυριακή σε μια καταπράσινη διαδρομή με νέα μονοπάτια στον Άγιο Ονούφριο και τις Σταγιάτες, σε τμήμα και της διαδρομής «Βασίλης Μάγγος».

Ήταν απόστασης 6 χιλιομέτρων και διήρκησε 2,5 ώρες. Η επόμενη πεζοπορία θα είναι πολύ εύκολη, θα έχει εορταστικό χαρακτήρα, θα γίνει τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου στις 13.00 (αναχώρηση από τη Νομαρχία στον Βόλο στις 12.00) στο Φράγμα Παναγιώτικο.

Η εκκίνηση τις πεζοπορίας γίνεται στον δρόμο μετά τις Αφέτες στην ταμπέλα «Φράγμα Παναγιώτικο». Όταν οι πεζοπόροι θα φτάσουν στα Φράγμα μετά από 4 χιλιόμετρα πορείας, θα γίνει διάλειμμα δύο ωρών για πικνίκ, και θα ακολουθήσει η επιστροφή. Μετά τον τέλος της πεζοπορίας όσοι θέλουν μπορούν να συνεχίσουν με ΙΧ για τη θάλασσα, καθώς μάλιστα θα είναι η πρώτη ημέρα που θα ανοίξει η εστίαση. Σημειώνεται ότι παρά τη χαλάρωση των μέτρων, για λόγους ασφαλείας οι πεζοπόροι θα κινηθούν ατομικά αν και η ΓΓΑ επιτρέπει γκρουπ 7 ατόμων, και μόνο οικογένειες θα μπορούν να είναι μαζί.

Επίσης, με εντυπωσιακό ρυθμό συνεχίστηκαν και στη βδομάδα που πέρασε οι προπονήσεις των μελών του ΣΔΥ Βόλου. Τέλος, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου εύχεται σε όλο τον κόσμο και στην δρομική κοινότητα Καλή Ανάσταση, και το Πάσχα να φέρει την επιστροφή στις αγαπημένες συνήθειες όλων με τον τρόπο που είχαμε συνηθίσει!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.