Ο Πύρασος Κυπελλούχος ΕΠΣΘ 2021-2022

Επικράτησε της Αγ. Άννας στον Αλμυρό με 1-2

Με γκολ-λύτρωση του νεοεισελθόντα Φουρκιώτη στο 91’ ο Πύρασος πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣΘ για έκτη φορά στην ιστορία του. Η ομάδα της Νέας Αγχιάλου προηγήθηκε με τον Ροτζέριο Μάρτινς στο 54’, ο οποίος κέρδισε και τον τίτλο του MVP του Τελικού και ισοφάρισε ο Παπαδημητρίου στο 61’. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα τρία τέρματα μπήκαν με κεφαλιές, ενώ δοκάρι είχε ο Πύρασος σε σουτ του Παπαδόπουλου, στο 41’. Με το τέλος του Τελικού, απειλήθηκαν επεισόδια μεταξύ φιλάθλων του Πυράσου και ανθρώπων της Αγίας Άννας, τα οποία μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, σταμάτησαν μετά από δέκα λεπτά.

Πρώτο ημίχρονο
Στον Πύρασο ανήκε η πρώτη καλή στιγμή του Τελικού, μόλις στο 3’, όταν ο Βλάχος από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Φλίγκο, ενώ στο 8’ ο Παπαδημητίου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά από λάθος της άμυνας του Πυράσου, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν «χλιαρό», με τον Κεφαλά να μπλοκάρει. Στο 15’ ο Ζάχος από δεξιά πάσαρε ωραία στον επερχόμενο Βλάχο, με τον επιθετικό του Πυράσου να πιάνει δυνατό σουτ, με τη μπάλα όμως να φεύγει άουτ από το απέναντι δοκάρι. Στο 16’ η Αγία Άννα απάντησε με μία πανομοιότυπη φάση, με τον Σέττο να τροφοδοτεί τον Παπαδημητρίου μέσα στη μεγάλη περιοχή κι από πλάγια αριστερά, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Κεφαλάς ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε εντυπωσιακά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι σε κόρνερ.
Με τη συμπλήρωση του ημιώρου, η επιθετική τριάδα Σέττου-Τζοβάρα άλλαξαν ωραία τη μπάλα από αριστερά, με τον τελευταίο να μπαίνει στην περιοχή να κάνει το σουτ, αλλά ο Κεφαλάς ήταν σωστά τοποθετημένος και με ευκολία απομάκρυνε τον κίνδυνο δίπλα από την δεξιά συμβολή των δοκών του.
Στο 41’ σημειώθηκε η πιο κλασσική ευκαιρία για τους τυπικά φιλοξενούμενους για το πρώτο 45λεπτο. Ο Παπαδόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από αδυναμία των αμυντικών της Αγίας Άννας να διώξουν τη μπάλα, έκανε ένα συρτό σουτ, αλλά σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Φλίγκου και τους αμυντικούς στη συνέχεια να απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Δεύτερο ημίχρονο
Στο 47’ η Αγία Άννα βγήκε όμορφα στην επίθεση με τον Τζοβάρα από τα αριστερά, γύρισε για τον Πετράκο, ο οποίος έκανε ωραία πάσα με το εξωτερικό φάλτσο για τον Παπαδημητρίου, αλλά το σουτ που επιχείρησε το έκανε πέφτοντας με αποτέλεσμα να μη δημιουργήσει κίνδυνο για τον Κεφαλά, ο οποίος είχε κάνει έξοδο. Συνέχισε να πιέζουν οι τυπικά γηπεδούχοι και δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τζοβάρα να απειλήσει την εστία του Πυράσου, όταν το συρτό σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα εκατοστά από την αριστερή δοκό του Κεφαλά.
Στο 54’ ο Πύρασος μπήκε μπροστά σκο σκορ με τέρμα που σημείωσε ο MVP του Τελικού Ροτζέριο Μάρτινς. Σε εκτέλεση κόρνερ ο Βλάχος θα πάρει την κεφαλιά, ο Φλίγκος με τρομερή εκτίναξη θα αποσοβήσει σίγουρο γκολ, με τον Μάρτινς στην επαναφορά με κεφαλιά να κάνει το 0-1. Η Αγία Άννα είχε άμεση απάντηση με τον Παπαδημητρίου στο 61’ με κεφαλιά προ κενής εστίας μετά από σουτ του Πετράκου από τα αριστερά, παίρνοντας το …ριμπάουντ.
Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, μετά από τις έντονες προσπάθειες σε 90 λεπτά, αλλά ο Φουρκιώτης που είχε περάσει αλλαγή στο 89’, μετά από δύο λεπτά -στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων- με κεφαλιά από κοντά και φάση διαρκείας μπροστά από τα καρέ του Φλίγκου, έδωσε τη νίκη στον Πύρασο και το Κύπελλο, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς σε πάγκο και κερκίδα.

Αγία Άννα : Φλίγκος, Χατζητρακόσιας, Καλαμίδας, Βέργος, Χολέβας, Τσιουρέλης (70’ Στεργιόπουλος), Κορέτα (76’ Τσελεπής), Πετράκος, Παπαδημητρίου, Τζοβάρας, Σέττος.
Πύρασος: Κεφαλάς, Μιχόπουλος, Παπαδόπουλος, Ρακής, Αγασιώτης, Αραπίτσας, Βλάχος, Μπόλης (46’ Δημητριάδης), Ζάχος (89’ Φουρκιώτης), Οικονόμου, Ροτζέριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.