Ο συνδυασμός αποτελεσμάτων της Κροατίας για πρόκριση μετά το σοκ στο 98’

Ενα buzzer beater του Ματία Τζακάνι, στο 8ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, έσωσε από την αγωνία την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία και την έστειλε στους «16» του EURO 2024.

Ο Λούκα Μόντριτς στο 54′ έχασε πέναλτι, αλλά στο 55′ έβαλε μπροστά την Κροατία, που κρατούσε τη νίκη και την πρόκριση έως το 90’+8, όταν ο Τζακάνι διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Η Ιταλία πέρασε στην επόμενη φάση ως 2η, ενώ η Κροατία έχει ελάχιστες ελπίδες για να περάσει ως 3η.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Πόνγκρασιτς, Γκβάρντιολ, Κόβασιτς (70’ Ιβάνουσετς), Μπρόζοβιτς, Μόντριτς (80’ Μάγερ), Σούσιτς (70’ Πέρισιτς), Κράμαριτς (89’ Γιουράνοβιτς), Πάσαλιτς (46’ Μπούντιμιρ)

ΙΤΑΛΙΑ (Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Καλαφιόρι, Μπαστόνι, Νταρμιάν (81’ Τζακάνι), Ζορζίνιο (81’ Φατζιόλι), Μπαρέλα, Ρασπαντόρι (75’ Σκαμάκα), Πελεγκρίνι (46’ Φρατέζι), Ντιμάρκο (57’ Κιέζα), Ρετέγκι

Με τα δεύτερα η Ισπανία

Η Ισπανία μπορεί να έκανε ευρύ rotation, όμως επικράτησε με 1-0 της Αλβανίας με το γκολ του Τόρες και σκορ 1-0 και έκανε το απόλυτο, ενώ τον αποκλεισμό γνώρισαν οι Αλβανοί που πάλεψαν για το καλύτερο, έμειναν τελευταίοι με έναν βαθμό.

Η Ισπανία άλλαξε τους 10 από τους 11 βασικούς της, αλλά η «ρόχα» έκανε το 3×3. Ο Φεράν Τόρες στο 13’ πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς.

Η Αλβανία μπορεί να ήθελε την νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση, η Ισπανία, όμως, ήταν αυτή που σιγά σιγά επέβαλε τον ρυθμό της στο πρώτο μέρος, ενώ και στην αρχή του δεύτερου ήταν καλύτερη.

Όμως η συνέχεια ήταν διαφορετική. Στο 64’, οι Αλβανοί έχασαν μια τεράστια ευκαιρία προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Λάτσι εκτέλεσε γρήγορα φάουλ, ο Μπρόγια βγήκε στο τετ-α-τετ, όμως ο Ράγια έδιωξε εντυπωσιακά. Στο 67’, ήταν η σειρά του Ασλάνι να απειλήσει όμως το σουτ που επιχείρησε, πέρασε έξω.

Στο 92′ οι Βαλκάνιοι απώλεσαν την τελευταία τους ευκαιρία για να σκοράρουν, όταν η μπάλα «κόλλησε» στην μικρή περιοχή, ο Μπρόγια έκανε το πλασέ, όμως ο Ράγια μπλόκαρε εντυπωσιακά, κρατώντας το… μηδέν για την εστία του.

ΑΛΒΑΝΙΑ (Σιλβίνιο): Στρακόσια, Μπάλιου, Ντζιμσίτι, Αγέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Λάτσι (70’ Μπερίσα), Ασλάνι, Ασάνι (81’ Μούτσι), Μπαϊράμι (70’ Χότζα), Μάναϊ (59’ Μπρόια)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ντε Λα Φουέντε): Ραγιά, Νάβας, Βιβιάν, Λαπόρτ (46’ Λε Νορμάν), Γριμάλδο, Θουμπιμένδι, Μερίνο, Φεράν Τόρες (72’ Γιαμάλ), Όλμο (84’ Μπαένα), Ογιαρθάμπαλ (62’ Φερμίν Λόπεθ), Χοσέλου (72’ Μοράτα).

Τι θέλει η Κροατία για πρόκριση

Ως γνωστόν, οι τέσσερις καλύτεροι από τους τρίτους κάθε ομίλου του Euro θα συμπληρώσουν το παζλ των «16» ομάδων, ενώ ο πέμπτος και ο έκτος θα αποκλειστούν.

Αναλυτικά η κατάταξη των τρίτων των ομίλων μέχρι στιγμής:

Αυστρία 3 βαθμοί (+1)

Σλοβακία 3 βαθμοί (0)

Ουγγαρία 3 βαθμοί (-3)

Σλοβενία 2 βαθμοί (0)

Κροατία 2 βαθμοί (-3)

Τσεχία 1 βαθμός (-1)

Τα κριτήρια για τους καλύτερους τίτλους των ομίλων

Πόντοι

Διαφορά τερμάτων

Καλύτερη επίθεση

Περισσότερες νίκες

Λιγότεροι πόντοι στο Fair Play (αναλύθηκε πιο πάνω)

Καλύτερη θέση στη συνολική βαθμολογία των προκριματικών (αν μπλεχτεί η Γερμανία γίνεται κλήρωση).

Η Κροατία έχει δύο βαθμούς και έχει ελάχιστες ελπίδες για πρόκριση στους «16» του Euro 2024. Για να τα καταφέρει θα πρέπει να συμβούν τα εξής!

Να κερδίσει η Αγγλία τη Σλοβενία με 3-0 ή με διαφορά από τέσσερα γκολ και πάνω.

Να κερδίσει η Δανία τη Σερβία

Να κερδίσει η Τουρκία την Τσεχία

Να κερδίσει η Πορτογαλία τη Γεωργία.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.