Οδυνηρή ήττα για την ομάδα πόλο της Νίκης με 15-11 από την Ηλιούπολη

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Έμπλεξε σε περιπέτειες για την παραμονή της στη Water Polo League 2

Σε περιπέτειες έμπλεξε η ομάδα υδατοσφαίρισης της Νίκης μετά τη σημερινή (21/2) της ήττα στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης από την ομώνυμη ομάδα με 15-11, σε παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής της Water Polo League 2.

Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει τη Νίκη στο -6 από τις προπορευόμενες ομάδες (Ηλιούπολη, Ηρακλή και Ν.Ε. Πατρών) και έτσι μόνο με… θαύμα θα καταφέρει να ξεφύγει από την 7η θέση στην οποία βρίσκεται τώρα. Βάσει προκήρυξης οι έβδομοι των δύο ομίλων θα δώσουν διπλούς αγώνες μπαράζ. Η χαμένη ομάδα θα υποβιβαστεί και η νικήτρια θα έχει μία ακόμη δοκιμασία παίζοντας μονό μπαράζ στην έδρα του δευτεραθλητή της Εθνικής κατηγορίας.

Για τη Νίκη ήταν αγώνας “ζωής ή θανάτου” αυτός στην έδρα της Ηλιούπολης και είναι γεγονός ότι οι παίκτες της μπήκαν με… ορμή στην πισίνα. Με σουτ από την περιφέρεια ο Χαμίτης άνοιξε το σκορ και ο Γκανάτσιος στον παραπάνω έγραψε το 0-2 για τους “κυανόλευκους”. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, αλλά ο Γκανάτσιος με δύο ακόμη τέρματα κράτησε τη Νίκη μπροστά στην πρώτη περίοδο (3-4) και αφού η Ηλιούπολη είχε και χαμένο πέναλτι με τον Παζαΐτη.

Το παιχνίδι “στράβωσε” για την βολιώτικη ομάδα στο δεύτερο οκτάλεπτο. Και αυτό γιατί έμεινε “άσφαιρη”, ενώ σε αυτό το διάστημα δέχθηκε τρία τέρματα. Έτσι, στο ημίχρονο το σκορ ήταν 6-4 υπέρ της Ηλιούπολης.

Οι παίκτες του Δημήτρη Μπλάνα δεν το έβαλαν κάτω. Μείωσαν σε 6-5 με γκολ στην κόντρα του Δανιήλ και ισοφάρισαν 6-6 με περιφερειακό σουτ του Γκανάτσιου. Οι Γαλάνης και Μπερτόλης έφεραν ξανά την Ηλιούπολη στο +2 (8-6), αλλά ο Μεταξιώτης κράτησε τη Νίκη στο ματς μειώνοντας σε 8-7 λίγο πριν ολοκληρωθεί το τρίτο οκτάλεπτο.

Μέχρι αυτό το σημείο η Νίκη τα πήγαινε σχετικά καλά στον αμυντικό τομέα που φέτος αποτελεί την “Αχίλλειο πτέρνα” της. Όμως στην τελευταία περίοδο δέχθηκε και πάλι πολλά τέρματα, επτά τον αριθμό και μοιραία έχασε το ματς. Αρχικά ισοφάρισε με τον Γκανάτσιο (8-8), αλλά μέσα σε ένα δίλεπτο δέχθηκε τρία σερί γκολ (11-8) και άρχισε να χάνει την επαφή με το σκορ. Ο Χαμίτης μείωσε σε 11-9 στον παραπάνω, αλλά νέο σερί 3-0 για την Ηλιούπολη έφερε το… τέλος (14-9). Ο αγώνας δεν μπορούσε πλέον να γυρίσει. Στα τελευταία 80 δευτερόλεπτα είχαμε το 14-10 από τον Γκανάτσιο, το 15-10 από τον Παζαΐτη και το 15-11 από τον Μεταξιώτη που ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Διαιτητές: Μπιράκης, Μιχαηλίδου.
Οκτάλεπτα: 3-4, 3-0, 2-3, 7-4.
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Χαλκίτης): Βεζάκης, Δημητρούλης, Παζαΐτης 3, Χ. Γαλάνης, Ξανθόπουλος 1, Νατσούλης, Νόικος 1, Μπερτόλης 1, Στυλιανάκης 1, Κωνσταντόπουλος 2, Σαλμπαδήμας, Χασάπης, Ρόκκας, Καστραντάς 1, Ν. Γαλάνης 5.
ΝΙΚΗ (Μπλάνας): Μάμαλης, Δανιήλ 1, Γκανάτσιος 6, Σαραγγανίδας, Χατζής, Π. Γλούμης, Γκατζούνας, Βάτσος, Καλαμπαλίκης, Χαμίτης 2, Νικηφορίδης, Μεταξιώτης 2, Δίπλας, Βέλλος, Μάγγας.

Γιώργος Πέγιος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.