Οι εκδηλώσεις του Δήμου Σκοπέλου για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολ. Αθλητισμού

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «Άθληση κάθε μέρα, υγεία μια ζωή» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, ο Δήμος Σκοπέλου σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α) και τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Σκοπέλου (Ν.Α.Ο.Σ.) διοργάνωσαν ένα διήμερο εκδηλώσεων το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου 2022 ο Ολυμπιονίκης Νίκος Σκιαθίτης διένυσε κωπηλατώντας από το λιμάνι του Βόλου προς το λιμάνι της Σκοπέλου απόστασης 52 ναυτικών μιλίων με την άφιξή του το Σάββατο στις 20:00. Επίσης, συμμετείχε σε εκδήλωση-διάλεξη τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και ώρα 09:30  στον αίθριο χώρο κάτω από τον βράχο «Παναγία του Πύργου» με αντικείμενο τον Αθλητισμό, τον Ολυμπισμό και τη γνωριμία με το άθλημα της κωπηλασίας.

Οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όσοι παραβρίσκονται εκεί, τους δόθηκε η δυνατότητα να δούνε από κοντά το Ολυμπιακό του μετάλλιο και το κότινο από την Ολυμπιάδα της Αθήνα το 2004, ολυμπιακές δάδες λαμπαδηδρομιών και το κωπηλατικό σκάφους με τον εξοπλισμό του.

Στο τέλος, ο διασώστης και Πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας κ. Βασίλης Ηλιόπουλος πιστοποιημένος εκπαιδευτής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου απινιδωτή έκανε μία διάλεξη και παρουσίαση των τεχνικών αυτών.

Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκε  κι ένας ακόμη Ολυμπιονίκης  ο κ. Δημήτριος Γεωργαλής  Τρικαλινός Έλληνας ποδηλάτης.

«Ο Αθλητισμός συντελεί στην αρμονική διάπλαση και ευεξία του σώματος και στην καλλιέργεια του πνεύματος, στην διαμόρφωση ήθους και στην ψυχαγωγία. Όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας θα πρέπει να αφιερώνουμε έστω λίγο χρόνο προκειμένου να αθλούμαστε. Ας θυμηθούμε το γνωμικό των αρχαίων ημών προγόνων μας «νους υγιής εν σώματι υγιεί» κι ας πορευτούμε με αυτό» αναφέρει στο σχόλιό του ο δήμαρχος Σκοπέλου, Σταμάτης Περισσής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.