«Οι εποχές της αυθαιρεσίας στον Γ.Σ.Α. έχουν περάσει ανεπιστρεπτί»

O Λεωνίδας Κωτούλας
Απάντησε ο πρόεδρος του συλλόγου, Λεωνίδας Κωτούλας, στους μπασκετικούς παράγοντες

Την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων του τμήματος καλαθοσφαίρισης στα αρμόδια όργανα του συλλόγου ζητά με προσωπική του δήλωση ο πρόεδρος του Γ.Σ. Αλμυρού, Λεωνίδας Κωτούλας, απαντώντας στη χθεσινή (7/6) καταγγελία των μπασκετικών παραγόντων.

Ο κ. Κωτούλας επισημαίνει ότι το τμήμα λειτουργούσε σε ένα καθεστώς «αυτονομίας» και αυθαιρεσίας με τις φημισμένες Διοικούσες Επιτροπές, χωρίς να δίνει τον παραμικρό λογαριασμό στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου τα προηγούμενα χρόνια, όπως τονίζει, και κάνει γνωστό ότι ο ίδιος δεν ήταν εξ αρχής σύμφωνος μ’ αυτό το μοντέλο.

Παράλληλα, δηλώνει πως θλίβεται για τα άτομα που εμπιστεύτηκε να βρίσκονται μαζί του στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Κωτούλα: «Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού για τη δημοσίευση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μίας ανακοίνωσης εκ μέρους του Εφόρου του τμήματος καλαθοσφαίρισης κι ενός ακόμα μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και της Διοικούσας Επιτροπής (ποιας;) του τμήματος, η οποία στρεφόταν εναντίον μου περί δήθεν εκμετάλλευσης, εκ μέρους μου, εσόδων του τμήματος για λογαριασμό άλλων τμημάτων του Συλλόγου.

Κύριοι, όλα αυτά τα χρόνια το συγκεκριμένο τμήμα λειτουργούσε σε ένα καθεστώς «αυτονομίας» με τις φημισμένες Διοικούσες Επιτροπές, χωρίς να δίνει τον παραμικρό λογαριασμό στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Στα τρία τελευταία χρόνια που έχω την τιμή να ηγούμαι του Συλλόγου, η Διοίκηση τηρεί όλους τους κανόνες που πηγάζουν από το Καταστατικό του, υπάρχει Γραμματέας και Ταμίας, οι οποίοι είναι απολύτως τυπικοί σε ό,τι αφορά τα οικονομικά βιβλία του Συλλόγου, ενώ -περαιτέρω- κατά τη διάρκεια της θητείας μου, ουδέποτε αρνήθηκα οποιαδήποτε -οικονομική ή υλική- βοήθεια στο τμήμα καλαθοσφαίρισης και ουδέποτε έκανα «πόλεμο» στο εν λόγω τμήμα.

Θλίβομαι ειλικρινά για τα άτομα που εμπιστεύτηκα να βρίσκονται μαζί μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, διότι γνωρίζουν πολύ καλά πως τα μοναδικά χρήματα που έφτασαν στα ταμεία του Συλλόγου αναφορικά με το τμήμα καλαθοσφαίρισης ήταν το συνολικό ποσό των 3.000 Ευρώ, το οποίο ποσό το οποίο εκ των προτέρων γνώριζαν μέσω αλληλογραφίας με την Ε.Ο.Κ., πλην όμως ουδέποτε ενημέρωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο για την ύπαρξή του. Παρότι δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση εκ μέρους του Εφόρου του τμήματος, κατέβαλα άμεσα το ποσό των 2.000 ευρώ στο τμήμα και κατόπιν προσωπικής συνεννόησης με τον Έφορο του τμήματος, το υπόλοιπο ποσό θα δινόταν σε διάστημα μίας εβδομάδας. Μετά λύπης μου, όμως, τα εν λόγω πρόσωπα προέβησαν σε ανακοίνωση με μοναδικό σκοπό να σηκώσουν σκόνη και να με διασύρουν στην τοπική κοινωνία.

Στα τρία χρόνια της θητείας μου ο Σύλλογος κι εγώ προσωπικά έχω συνεισφέρει απείρως περισσότερα χρήματα για το εν λόγω τμήμα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα τμήματα, παρότι έχω την ευθύνη όλου του Συλλόγου.

Οι εν λόγω κύριοι δεν γνωρίζουν (ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν) ότι ο Σύλλογος τηρεί Βιβλία για όλες τις πράξεις του Σωματείου. Παρόλα αυτά λαμβάνουν χρήματα συνεχώς από το ταμείο του Συλλόγου, χωρίς ποτέ να έχουν προσκομίσει κάποια απόδειξη εξόδων, ούτε φυσικά δίνουν λογαριασμό στο Διοικητικό Συμβούλιο για τις ενέργειές τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο Σύλλογος με πρόστιμα από την ΓΓΑ και -το κυριότερο- να απολέσει οριστικά την ιδιότητά του ως αθλητικό Σωματείο.

Κύριοι, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα την προεδρία εδώ και τρία χρόνια, είναι γνωστό σε όλους σας ότι διαφωνούσα εξ αρχής με το μοντέλο διαχείρισης του τμήματος καλαθοσφαίρισης, καθόσον ζήτησα επιτακτικά να ενημερώνεται το Διοικητικό Συμβούλιο για την οποιαδήποτε ενέργεια κάνετε στο όνομα του Συλλόγου, να παραδίδετε στην Γραμματέα άμεσα τα σχετικά παραστατικά για τα έσοδα και τα έξοδα του τμήματος, καθόσον το Σωματείο μας είναι αμιγώς ερασιτεχνικό και τη βασική ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων έχουν τα όργανα του Συλλόγου κι όχι ένα ή δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που ασχολούνται με το συγκεκριμένο τμήμα ή η διοικούσα επιτροπή του τμήματος, που δεν έχει καμία νομική υπόσταση.

Κύριοι, ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού έχει εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο, βάσει του Καταστατικού, έχει την πλήρη συλλογική ευθύνη για κάθε θέμα που αφορά το Σύλλογο, πολύ δε περισσότερο για την εισροή και εκροή οποιουδήποτε χρηματικού ποσού στα ταμεία του.

Τα προηγούμενα τρία χρόνια, με την ανοχή των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, μια -δήθεν- διοικούσα επιτροπή, χωρίς καμία νομική ισχύ, παρουσιαζόταν για λογαριασμό του Συλλόγου και προέβαινε αυθαιρέτως στη λήψη διαφόρων χρηματικών ποσών από πολίτες και επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού, χωρίς φυσικά να ενημερώνει κανέναν και χωρίς να παραδίδει παραστατικά στον Σύλλογο, προκειμένου να υπάρχει πλήρης έλεγχος των οικονομικών στοιχείων ολόκληρου του Συλλόγου από τα αρμόδια όργανα, θέτοντας έτσι ολόκληρο τον Σύλλογο σε άμεσο κίνδυνο να μην καταφέρει να ενταχθεί την επόμενη χρονιά στο μητρώο αθλητικών σωματείων.

Κύριοι, εφόσον έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή θέμα με τη διοίκηση του Συλλόγου, θα πρέπει να απευθυνθείτε στα αρμόδια όργανα, να ζητήσετε όλα όσα ορίζει ρητώς το καταστατικό και να λυθεί οποιαδήποτε απορία σας.

Όπως εγώ ως πρόεδρος λογοδοτώ καθημερινά και τηρώ τη νομιμότητα μέσω των βιβλίων του Συλλόγου για οποιαδήποτε συναλλαγή, έτσι κι εσείς πρέπει να πράττετε ακριβώς το ίδιο, χωρίς να λαμβάνετε αυθαίρετες πρωτοβουλίες στο όνομα και για λογαριασμό του Συλλόγου.

Επειδή, όμως, είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν προτίθεστε να πράξετε, θα σας βγάλω εγώ από τη δύσκολη θέση συγκαλώντας άμεσα τα όργανα διοίκησης του Συλλόγου, προκειμένου να παρουσιαστούν τα οικονομικά στοιχεία από όλα τα τμήματα του Συλλόγου και να μάθει ο φίλαθλος κόσμος ακριβώς τα ποσά που διαχειρίζεστε στο τμήμα καλαθοσφαίρισης, χωρίς να δίνετε λογαριασμό σε κανέναν.

Κύριοι, ήρθε η ώρα να καταλάβετε ότι οι εποχές της αυθαιρεσίας στον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και ότι είναι η ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας για τις ενέργειές σας μέσα από τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου κι όχι με αστείες ανακοινώσεις μέσω των social media».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.