Οι συζητήσεις περί αναδιάρθρωσης συνεχίζονται…

Η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου καλά κρατεί, με την Ένωση SL2-FL να έχει ζητήσει συνάντηση με Super League και ΕΠΟ, ενώ οι ΠΑΕ της πρώτης κατηγορίας συνεδριάζουν αύριο Παρασκευή, με τον Παναιτωλικό να θέτει το ερώτημα των αλλαγών, ειδικά από τη στιγμή που έχει διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Σίγουρα η νέα στάση της ομάδας του Αγρινίου βοηθά προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης, αλλά δεν είναι απόλυτα καταλυτική, αφού αρκετές ΠΑΕ της Super League έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή της, ενώ και η εταιρεία-κάτοχος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος εσόδων της Λίγκας έχει διαφωνήσει ανοιχτά με την αύξηση των ομάδων στην πρώτη κατηγορία.

Που οδηγούν όλα αυτά; Στο σενάριο περί δύο ομίλων Βορρά-Νότου σε επίπεδο Β’ Εθνικής κατηγορίας, με τις πρώτες κάθε ομίλου να παίρνουν τη μεθεπόμενη χρονιά το εισιτήριο ανόδου στη Super League. Τουλάχιστον για μία-δύο χρονιές αυτό θα ισχύσει εφόσον εφαρμοστεί, σε μία περίοδο προσαρμογής στα δεδομένα που έχουν προκύψει στην εθνική και πραγματική οικονομία.

Είτε 30 ή 32 ομάδες λοιπόν θ’ αγωνιστούν σ’ αυτήν την περίπτωση στο πρωτάθλημα της Super League 2 τη νέα χρονιά, με τον ανταγωνισμό να είναι έντονος από τη μία αλλά από την άλλη να υπάρχουν και επιφυλάξεις για το πόσες ομάδες θ’ αντέξουν σε μία τέτοια διαδικασία αλλά αρχικά πόσες θα δηλώσουν συμμετοχή…

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.