Οι θέσεις των σωματείων της Μαγνησίας στην κατάταξη του ΣΕΓΑΣ

Η ανεπίσημη αξιολόγηση των σωματείων

Ο προσωρινός πίνακας διαμορφώθηκε από την παρουσία των σωματείων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2021, από τη βαθμολογία που έλαβαν με βάση την παρουσία των αθλητών και αθλητριών σε διοργανώσεις με τα χρώματα της εθνικής ομάδας, ενώ υπήρξε κατανομή των βαθμών μεταξύ των σωματείων, λόγω μετεγγραφών των αθλητών και αθλητριών τους την τελευταία τριετία.

Ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος επέστρεψε στην πρώτη θέση της αξιόλογης από το 2018, ενώ στη δεύτερη θέση σκαρφάλωσε, για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο ΑΕ Μεσογείων Αμεινίας. Δύο θέσεις υψηλότερα από την κατάταξη του 2019 βρέθηκε ο ΣΑΚΑ, που φέτος είναι στην τρίτη θέση, ενώ στην τέταρτη ακολουθεί ο ΑΓΣ Ιωαννίνων. Μεγάλη άνοδος για τον ΑΣΣ Αλέξανδρο Μακεδονίας, που από την 28η θέση του 2019 έφτασε στην 5η του 2021.

Στην έκτη θέση έπεσε ο ΓΣ Κηφισιάς, από την πρώτη του 2019, ενώ στην πρώτη δεκάδα και συγκεκριμένα στην έβδομη θέση, ανέβηκε ο ΑΣ Κένταυρος. Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται διαδοχικά με τους ΓΣ Γλυφάδας, τον ΓΣ Σέρρες 93 και τον ΟΦΗ.

Aπό πλευράς Θεσσαλίας, στη 15η θέση εντοπίζεται ο Πελασγός Λάρισας, ενώ ακολουθεί ο ΓΣ Τρικάλων. Η πρώτη ομάδα της Μαγνησίας είναι η Νίκη Βόλου, που εντοπίζεται στην 48η θέση, ενώ οι θεσσαλικές παρουσίες συνεχίζονται με τη ΓΕΑ Τρικάλων και την ΑΕ Λάρισας στην 52η και 53η θέση αντίστοιχα.

Πιο κάτω είναι ο Φωκιανός Καρδίτσας (77ος) για να εντοπίσει κανείς τον Άτλαντα Βόλου στην 84η θέση. Ακολουθούν Ζευς Τρικάλων (97ος), Ωρίων Καρδίτσας (98ος), και ΕΑΛ-Πήγασος Λάρισας (106), μέχρι να φτάσουμε στην 138η θέση όπου βρίσκεται ο ΓΣ Βόλου. Ο ΓΣ Αλμυρού εντοπίζεται στην 191η θέση, ενώ στην 205η είναι ο ΑΟ Μαγνησίας.

Η τελική αξιολόγηση – κατάταξη των σωματείων θα κατατεθεί προς έγκριση στην αρμόδια επιτροπή, μετά την 3η Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα κατατεθεί προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ.