Οικογένεια Τζόκοβιτς: «Σκανδαλώδης απόφαση που έχει να κάνει με πολιτικά συμφέροντα»

Το πρωί της Κυριακής (16/01), το τριμελές ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάσισε την οριστική απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία, απορρίπτοντας την τελευταία ένσταση της πλευράς του Σέρβου τενίστα.
Μάλιστα, λίγες ώρες αργότερα, το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης αναχώρησε από τη Μελβούρνη με προορισμό το Ντουμπάι, δηλώνοντας πως νιώθει απογοητευμένος, όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο παρά να σεβαστεί την απόφαση.
Η οικογένεια του Νόβακ Τζόκοβιτς εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη που είχε η υπόθεση, τονίζοντας παράλληλα πως από πίσω κρύβονται πολιτικά συμφέροντα και σκοπιμότητες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου να απελάσει τον Νόβακ. Η απόφαση αυτή δεν είχε να κάνει μόνο με τον αθλητισμό και την συμμετοχή του στο πρώτο Grand Slam της σεζόν στο οποίο ο Νόβακ κυριαρχεί για μία δεκαετία, αλλά είχε να κάνει με πολιτικά συμφέροντα που είχαν εμπλοκή στην υπόθεση. Παρά την σκανδαλώδη συμπεριφορά τους απέναντι στον Νόβακ, πιστεύουμε πως το άθλημα θα κερδίσει. Πιστέψαμε πως η αρχική απόφαση του Δικαστηρίου θα γινόταν αποδεκτή και σεβαστή – ότι ο Νόβακ είχε έγκυρη βίζας- και πως η δικαιοσύνη θα έλαμπε χωρίς άλλα συμφέροντα στη μέση.
Είναι δύσκολη περίοδος ιδιαίτερα για τον Νόβακ αλλά αυτό που θα κάνουμε όλοι μας είναι να στηρίξουμε την οικογένειά μας και τον Νόβακ περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Θα είμαστε εδώ να τον στηρίξουμε και να τον βοηθήσουμε να αποκτήσει και πάλι την ενέργεια, την πίστη του στο άθλημα και πάνω από όλα το fair play που απουσιάζει από την συγκεκριμένη περίπτωση. Είμαστε περήφανοι γι αυτόν, για το θάρρος, τη δύναμη και την ακεραιότητα που έδειξε. Πιστεύουμε πως θα βγει πιο δυνατός από αυτή την κατάσταση και πως θα αποδείξει σύντομα ότι είναι ένας πρωταθλητής και ένας καλός άνθρωπος.
Οικογένεια Τζόκοβιτς».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.