«Όλα είναι εξασφαλισμένα στη Νίκη και τα προβλήματα θα λύνονται μ’ ένα τηλεφώνημα»

Ο Γιώργος Τάκης
Τονίζει ο νέος διοικητικός ηγέτης της ανδρικής μπασκετικής ομάδας, Γιώργος Τάκης

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Τάκης, που είναι και έφορος στο τμήμα στίβου της Νίκης, ανέλαβε το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του συλλόγου, εξασφαλίζοντας τη διοικητική και οικονομική ηρεμία στην ομάδα, το μέλλον της οποίας ήταν ζοφερό.

Ο παράγοντας της Νίκης έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά απ’ αυτήν την εξέλιξη στο magnesiasports, τονίζοντας ότι όλα πλέον στην μπασκετική ομάδα είναι εξασφαλισμένα μέχρι το τέλος της χρονιάς και πως όλα τα προβλήματα θα λύνονται με ένα τηλεφώνημα, με τους παίκτες και τον προπονητή να πληρώνονται ήδη τα οφειλόμενα, ενώ θα προσπαθήσει το επόμενο διάστημα να καταρτίσει ένα πιο μακροπρόθεσμο πλάνο, ώστε η ομάδα να μην αντιμετωπίζει στην έναρξη κάθε χρονιάς τα ίδια προβλήματα.

Μάλιστα ο κ. Τάκης αναφέρει ότι έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με στελέχη μεγάλων εταιρειών, προκειμένου να αποτελέσουν τον μεγάλο χορηγό της Νίκης, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι το όνομα του θα μπει δίπλα στο όνομα της ομάδας (σ.σ. αυτό συμβαίνει εξάλλου και μεγάλες ομάδες, όπως τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ), ενώ επισημαίνει τους λόγους που τον έκαναν να μπει μπροστά στην ομάδα μπάσκετ, τονίζοντας κυρίως τον κίνδυνο να φύγουν όλοι οι παίκτες, καθώς ήταν απλήρωτοι.

Παράλληλα, ο Γιώργος Τάκης ξεκαθαρίζει ότι δεν τον ενδιαφέρει να γίνει πρόεδρος στον σύλλογο, ο οποίος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, χρειάζεται ένα λίφτινγκ, εκφράζοντας την πίστη ότι υπάρχουν λύσεις, για να εισρεύσουν περισσότερα έσοδα.

Ακόμη, χαρακτηρίζει τεράστιο σύλλογο τη Νίκη και βάσει των περίπου 1200 αθλητών που έχει στο δυναμικό της σε όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί, αλλά και βάσει του πρεστίζ που έχει στην υπόλοιπη Ελλάδα, κάτι που ήταν και ο βασικός λόγος να γίνει Νικιώτης.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Τάκης στο magnesiasports:

Συνέντευξη στον Χρήστο Θανασούλη

Πώς πήρατε την απόφαση να ηγηθείτε διοικητικά στο μπάσκετ της Νίκης; Σας ασκήθηκε κάποια πίεση;

«Δεν μου ασκήθηκε κάποια πίεση. Ήταν μόνο η πίεση των αρνητικών εξελίξεων και των προβλημάτων που έβλεπα να έρχονται. Τον ενάμιση μήνα που ασχολούμαι με το μπάσκετ, έπρεπε να βρω λύσεις χρηματοδότησης, όσο κι αν ο κόσμος κινητοποιήθηκε, κάτι που με συγκίνησε και μ’ έκανε να ψάχνω λύσεις ακόμη περισσότερο.

Εγώ κινήθηκα σε επιχειρηματίες, αλλά αυτόν τον καιρό δεν μπορείς να βρεις χορηγίες, γιατί όλοι οι επιχειρηματίες ξεκινούν τις χορηγίες από τον Μάιο και τον Ιούνιο. Τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη ένας επιχειρηματίας έχει δώσει τον προϋπολογισμό για χορηγίες.

Έβλεπα ότι ήταν μονόδρομος πλέον και η κατάσταση δεν οδηγούσε πουθενά. Θα πέφταμε σε τοίχο, γι’ αυτό έπρεπε να μπω μπροστά. Τα παιδιά ήταν απλήρωτα δύο μήνες και ο προπονητής απλήρωτος όλο το διάστημα από την αρχή της σεζόν έως τώρα. Κάποια στιγμή όλοι θα έλεγαν να φύγουμε, γιατί δεν υπάρχει μέλλον. Η ομάδα θα τελείωνε, δεν υπήρχε αύριο.

Γι’ αυτό και βγήκα μπροστά και πήρα πέντε τηλέφωνα σε φίλους δικούς μου, που μπορούν να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια μαζί με μένα. Εξασφαλίστηκε η ομάδα, μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, αλλά τον Μάιο θα υπάρχει πάλι το σενάριο ξεκινήσουν και πάλι τα προβλήματα».

Η κίνηση που κάνατε αφορά στη φετινή περίοδο μόνο ή υπάρχει σκέψη για ένα πλάνο διετίας ή τριετίας;

«Η κίνηση που κάναμε, είναι μέχρι το τέλος της σεζόν. Η φετινή σεζόν είναι εξασφαλισμένη και το εγγυώμαι και προσωπικά. Δεν θ’ αφήσουμε την ομάδα έτσι. Ακόμη και κάποιοι να κάνουν πίσω, εγώ θα το τερματίσω.

Θέλω να κερδίσω χρόνο, ώστε από τον επόμενο μήνα να ξεκινήσω να φτιάχνω ένα σχέδιο τριετίας από τον Μάιο και μετά, ώστε να  μην έχουμε ξανά το ίδιο πρόβλημα. Έχω ένα σχέδιο και έχω ήδη ξεκινήσει να μιλάω με κάποιους ανθρώπους, πάντα μπασκετικούς, γιατί αυτοί γνωρίζουν το αντικείμενο, αλλά και με άτομα που θέλουν να επενδύσουν και κυρίως μιλάω με μεγάλες εταιρίες. Στόχος μου είναι από την επόμενη χρονιά να υπάρχει ένας μεγάλος χορηγός στη Νίκη και να εξασφαλίσει κάποια έσοδα, όπως είναι ο Βίκος, και ας μπει και στο όνομα της Νίκης. Όλα είναι ρευστά ακόμη όμως.

Οι παρέες μου, οι γνωστοί μου και οι συναναστροφές μου είναι στον επιχειρηματικό χώρο λόγω της εργασίας μου και των εταιρειών μου. Προχθές το βράδυ για παράδειγμα ήμουν με τον γενικό επιθεωρητή μίας μεγάλης εταιρείας της Αθήνας, που κάνει πωλήσεις σε όλη την επικράτεια και συζητήσαμε γι’ αυτό το κομμάτι. Αυτός είναι στόχος και όνειρο δικό μου, αλλά αν δεν υλοποιηθεί, θα τρέξει και πάλι με διάφορους τρόπους η ομάδα».

Θεωρείτε ότι το μπάτζετ της ομάδας, όπως σχεδιάστηκε στην αρχή, είναι διαχειρίσιμο, απλώς χρειαζόταν να μπει ένας άνθρωπος μπροστά σαν κι εσάς;

«Σίγουρα το μπάτζετ είναι από τα μικρότερα της κατηγορίας, συζητώντας και με άλλους παράγοντες και σε εκτός έδρας παιχνίδια της Νίκης, για να μαθαίνω πράγματα κιόλας. Γι’ αυτό αξίζουν τα παιδιά πολλά μπράβο, έχοντας καταφέρει να είναι στη μέση της βαθμολογίας, αλλά και ο κόουτς».

Πιστεύετε ότι μετά απ’ αυτές τις εξελίξεις έχουν να σκέφτονται μόνο το αγωνιστικό κομμάτι και έχει επέλθει ηρεμία στο μπασκετικό τμήμα;

«Οι παίκτες δεν θα σκέφτονται τίποτε άλλο και όλα τα προβλήματα θα λύνονται επί τούτου, με ένα τηλεφώνημα. Είναι όλα εξασφαλισμένα. Ήδη πληρώθηκαν οι οφειλές για το 2023. Οι παίκτες ήδη κάνουν και εξτρά προπόνηση. Προγραμματίζουμε και μία προετοιμασία αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων με εξωτερική γυμνάστρια, τη Χάιδω Καραπτσιά, που εμπιστευόμαστε με κλειστά μάτια και ειδικά εγώ, γιατί είναι και στιβική, και θέλω να εφαρμόσω το μοντέλο του στίβου και στο μπάσκετ σαν φιλοσοφία και ιδεολογία. Δεν ξέρω κατά πόσο θα κουμπώσει».

Εχετε οργανώσει εξαιρετικά και το τμήμα στίβου της Νίκης. Η ενασχόλησή σας με το τμήμα μπάσκετ δεν σημαίνει ότι θα σας στερηθεί ο στίβος της Νίκης;

«Με τίποτα. Ήδη έχω προγραμματίσει πανελλήνιους αγώνες κλειστού στίβου και του ανωμάλου δρόμου τον Φλεβάρη. Όλα πάνε τέλεια και θα είμαστε καλύτερα από πέρσι. Εχουμε πολύ ταλέντο, βγαίνουν πολλά παιδιά από την ακαδημία και έχουμε τους καλύτερους προπονητές στην Ελλάδα και στα τμήματα υποδομής και στην αγωνιστική ομάδα. Δεν είναι υπερβολή αυτό που λέω.

Δεν είναι εύκολο να φτάσουμε να είμαστε μέσα στην πρώτη 50αδα στην Ελλάδα σε 400 σωματεία. Χρειαζόμασταν στοχευμένες μεταγραφές αθλητών, για να μας δώσουν το κάτι παραπάνω, και τις κάναμε».

Δεν σας φοβίζει το γεγονός ότι έχετε προσθέσει με το μπάσκετ νέες υποχρεώσεις;

«Εχω καλούς συνεργάτες. Όλα είναι θέμα διανομής ρόλων και να μην υπερβαίνει ο ένας τα όρια του άλλου».

Κάποιοι εκφράζουν την επιφύλαξη μήπως με την ταυτόχρονη ενασχόλησή σας με το μπάσκετ, «καεί» ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον σύλλογο, που λέγεται Γιώργος Τάκης. Πώς το εκλαμβάνετε αυτό;

«Είμαι άνθρωπος που πιστεύει ότι πρέπει να κινούμαστε έως εκεί που φτάνουν οι σημερινές μας δυνατότητες. Ξέρω ότι οι δυνατότητες φτάνουν σε ένα σημείο. Δεν ζω σε μία ουτοπία. Θα πάμε μέχρι εκεί που μπορούμε. Δεν θα υποσχόμαστε πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν, ώστε να καεί ο Τάκης ή οποιοσδήποτε άλλος.

Δεν υπάρχει θέμα να καώ, γιατί όλα είναι προγραμματισμένα. Είναι θέμα συντονισμού και συνεννόησης. Δε θα αφήσω κανέναν να χαλάσει όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί.

Δεν θα βάλω με τίποτα σε κίνδυνο φίλους μου επιχειρηματίες, επειδή εγώ θέλω να κάνω κάτι άλλο. Όλα βαίνουν με βάση τον ρεαλισμό.

Αυτό είπα και στα παιδιά. Ο στόχος δεν είναι πλέον μόνο η παραμονή. Υπάρχει ταλέντο, έχουμε χάσει κάποια παιχνίδια στις λεπτομέρειες και αξίζουμε κάτι καλύτερο. Δεν λέω ότι η ομάδα είναι για τα πλέι οφ.

Πάντως, αν θέλουμε να είμαστε σε ένα καλό επίπεδο, πρέπει να ενισχυθούμε. Μας λείπει ένας ψηλός ειδικά τώρα που έφυγε ο Ιντό».

Υπάρχει η σκέψη να προστεθούν στην ομάδα μπάσκετ συνεργάτες με γνώση του αντικειμένου, όπως είναι για παράδειγμα τώρα ο Παναγιώτης Τσώλης;

«Το τεχνικό κομμάτι δεν το γνωρίζω και υπάρχει τυφλή εμπιστοσύνη στον Παναγιώτη Τσώλη και τον κόουτς, τον Παναγιώτη Γκουγκουτούδη, που είναι πολύ θετικός άνθρωπος και συζητήσιμος και έχει βοηθήσει πολύ τα παιδιά. Εμπιστεύομαι αυτούς τους ανθρώπους και την κρίση τους και προχωράμε. Για οτιδήποτε θα παίξει ρόλο και το οικονομικό, θα βάλουμε ένα πλαφόν. Εμένα με ενδιαφέρει να γεμίζει το κλειστό. Να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να κόβουμε περισσότερα εισιτήρια. Θέλω να κόβουμε 300 εισιτήρια σε κάθε ματς. Να χαίρονται οι φίλαθλοι την ομάδα και να γίνουμε όλοι «ένα» με τα υπόλοιπα αθλήματα, γιατί είμαστε ένας τεράστιος σύλλογος».

Τα σενάρια που σας θέλουν και πρόεδρο του συλλόγου μετά το καλοκαίρι που λήγει η θητεία του τωρινού συμβουλίου, πώς τα αντιμετωπίζετε;

«Δεν με ενδιαφέρει καν. Δεν έχω βλέψεις για πρόεδρος. Δεν έχω και τον χρόνο να ασχοληθώ, γιατί ο πρόεδρος ασχολείται με όλα τα τμήματα».

Πώς κρίνετε αυτό που λέει ο Στέργιος Φάτσης ότι κανείς δεν θέλει ν’ αναλάβει πρόεδρος;

«Εγώ έχω απογοητευτεί από τις γενικές συνελεύσεις. Είναι λίγοι, δεν έρχονται όλα τα μέλη. Υπάρχουν πολλά εγγεγραμμένα μέλη, που δεν ασχολούνται. Πρέπει να συμμετέχουμε στις γενικές συνελεύσεις. Τι θα γίνει μετά από έξι μήνες δεν το γνωρίζω. Μακάρι να έρθουν άτομα και ν’ αναλάβουν και θα ‘μαι κι εγώ δίπλα τους. Δεν με ενδιαφέρει κάποια θέση, αλλά να προσφέρω. Εγώ έγινα πιο πολύ Νικιώτης για το πρεστίζ που έχει η ομάδα εκτός νομού. Ο σύλλογος είναι τεράστιος με 1.200 αθλητές και με έντεκα αθλήματα».

Θα μπορούσαν να εισρεύσουν πολλά περισσότερα έσοδα στον σύλλογο βάσει της δυναμικής του;

«Εχω κάνει πρόταση συγκεκριμένη και υπάρχει λύση για τα έσοδα, η κάρτα μέλους που θα έχει bonus προσφορές και εκπτώσεις απ’ όλα τα καταστήματα. Αυτό μπορεί να τρέξει, αλλά θέλει μία διαφορετική οργάνωση από τη γραμματεία. Θέλει γενικά ένα λίφτινγκ όλος ο σύλλογος και να μπουν και άλλα άτομα. Υπάρχουν λύσεις. Το θέμα είναι να υπάρχει χρόνος και διάθεση για προσφορά. Να έρθουν όλοι δίπλα στον σύλλογο, όλοι μπορούν να προσφέρουν.

Όλοι προσπαθούν κι εμείς ως στίβος. Και ο Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης (σ.σ. έφορος κολύμβησης και αντιπρόεδρος) έχει κάνει φοβερή δουλειά και είναι σημαιοφόρος. Του βγάζω το καπέλο και τον έχω υπόδειγμα.

Είναι θέμα και τι παρουσιάζεις προς τα έξω. Να ενωθούν όλα τα τμήματα και έχουν μία επαφή και ένα δέσιμο. Η ενότητα είναι μία εικόνα που προσπαθώ να βγάλω προς τα έξω.

Σε ό,τι αφορά το μπάσκετ, υπάρχει πολύς κόσμος που αγαπά το τμήμα, ενώ κάποιοι που μας βοηθάνε αυτή τη στιγμή, αγαπάνε το μπάσκετ, δεν είναι Νικιώτες. Όλοι ξέρουν τις παρέες. Ηθελαν κάποιον να τραβήξει μπροστά την ομάδα με την οργάνωση και τη φιλοσοφία τη δικιά μου».

Ασχολείστε με το τι έφταιξε και φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο στο μπάσκετ;

«Όχι, δεν κοιτάζω πίσω, ό,τι έγινε έγινε. Κοιτάζω μόνο το σήμερα και το αύριο, πού είναι τα προβλήματα, για να τα λύσουμε. Με συγκίνησε η βοήθεια του κόσμου, που έδωσε  χρήματα για το μπάσκετ και μαζεύτηκε ένα ποσό μεγαλύτερο από τα εισιτήρια που κόπηκαν. Πάνω απ’ όλα με συγκίνησε η διάθεση του κόσμου, άσχετα από το ποσό που συγκεντρώθηκε, γι’ αυτό και είπα ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση. Αφορμή ήταν αυτή η διάθεση. Και σίγουρα είναι μεγάλη η προσπάθεια όλων, και του Δημήτρη Κανούλη και του ίδιου του προέδρου του κ. Φάτση και του Παναγιώτη Τσώλη, για να βρεθούν χρήματα. Από κει και πέρα, πήρα κι εγώ τα τηλέφωνά μου σε φίλους μου επιχειρηματίες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.