Ολυμπιονίκης δέκα χρόνια αργότερα

Η Κέλι Σόθερτον παρέλαβε το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας της, δέκα χρόνια μετά τους Αγώνες του Πεκίνου, το 2008!

Η Βρετανίδα επταθλήτρια είχε καταταγεί πέμπτη, αλλά ανέβηκε στην τρίτη θέση μετά τον αποκλεισμό της Ουκρανής Λιουντμίλα Μπλόνσκα και της Ρωσίδας Τατιάνα Τσερνόβα, λόγω ντόπινγκ μετά την επανεξέταση των δειγμάτων τους.

«Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα, δεν μπορώ να πω πώς ακριβώς νιώθω. Το μετάλλιο που επίσης κέρδισα με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4×400μ ήταν εξαιρετικό, αλλά προπονήθηκα για το έπταθλο και αυτό είναι το μετάλλιο που πραγματικά θέλω και σημαίνει πολλά για μένα να το κάνω δικό μου», δήλωσε η 41χρονη Σόθερτον, που έχει αποσυρθεί από τους στίβους.

Να σημειωθεί ότι η αθλήτρια από το Ηνωμένο Βασίλειο έχει στην κατοχή της ένα ακόμη χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο έπταθλο, που είχε κατακτήσει το 2004 στην Αθήνα.

«Θα κλείσει ένα κεφάλαιο της αθλητικής σταδιοδρομίας μου. Η παραλαβή ενός μεταλλίου 10 χρόνια μετά θα έπρεπε να είναι λίγο γλυκόπικρη, αλλά δείχνει την καριέρα που είχα και τελικά θα με επιβεβαιώσει ως κάτοχο τριών Ολυμπιακών μεταλλίων», σχολίασε η Σόθερτον.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.