Ολυμπιακός Βόλου-Πιερικός 1-0 με ένταση, πάθος και απειλή διακοπής

Οι πανηγυρισμοί στο γκολ του Ολυμπιακού Β.

Ένταση, πάθος, αρκετές αντεγκλήσεις μεταξύ των παικτών, απειλή διακοπής του ματς από τον διαιτητή Κούστα και ένα γκολ από πολύ όμορφη ομαδική προσπάθεια στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, το οποίο έβαλε ο Παπαδημητρίου, συνέθεσαν εν ολίγοις το σκηνικό της φιλικής αναμέτρησης του Ολυμπιακού Βόλου με τον Πιερικό, με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν με 1-0 της ομάδας από την Κατερίνη και να ικανοποιούν με την εικόνα τους.

Το παιχνίδι, που έγινε στις εγκαταστάσεις της βολιώτικης ΠΑΕ στον Άγιο Γεώργιο Φερών και σ’ έναν πολύ καλό αγωνιστικό χώρο, ήταν μία προσομοίωση πρωταθλήματος, αφού οι δύο αντίπαλοι έπαιξαν με μεγάλη ένταση και αναζήτησαν το θετικό αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους πρέσαραν ψηλά πολύ αποτελεσματικά τον Πιερικό και βρήκαν το γκολ στο τέλος του, ενώ στην επανάληψη με τον Ντα Κάμπο να γίνεται από αριστερός εξτρέμ καθαρό δεκάρι άρεσαν περισσότερο στο κομμάτι της ανάπτυξης.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ολυμπιακός Β. είχε τερματοφύλακα τον Λαδά, ενώ στη άμυνα οι δύο στόπερ ήταν οι Ρόκας και Γιαννίτσης και πλάγιοι μπακ οι Γραικός και Μπουτζίκος. Ο Φιλίποβιτς προτιμήθηκε να αγωνιστεί ως αμυντικός χαφ μαζί με τον Αγρόδημο και πιο μπροστά ήταν ο Κόλα στην ίδια ευθεία με τον Ντα Κάμπο, που ήταν στ’ αριστερά του, και τον Σκοπελίτη στα δεξιά. Τέλος, κλασικός φορ ήταν ο Ιάσων Παπαδημητρίου.

Όταν τραυματίστηκε ο Γραικός, ο Αγιώτης πέρασε στη θέση του, δηλαδή ως δεξιός μπακ, ενώ στο δεύτερο μέρος που στην αρχή του μπήκε ο Βασιλούδης στη θέση του Ρόκα, ο νεοεισελθών πήγε στα αριστερά της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Φιλίποβιτς γύρισε στόπερ, ο Κόλα έγινε δεύτερος αμυντικός χαφ δίπλα στον Αγρόδημο και ο Ντα Κάμπο πέρασε στον άξονα ως δεκάρι.

Από την άλλη ο Πιερικός είχε κάτω από τα δοκάρια του Καραγκιολίδη, δεξιά στην άμυνα τον Τοπαλίδη και αριστερά τον Χαρτσιά και στο κέντρο αυτής τους Γιαλαμίδη και Αποστολόπουλο. Ο Μακρής ήταν ο κλασικός αμυντικός μέσος, ενώ ως εσωτερικοί χαφ μπροστά του έπαιζαν οι Κριεμάλντι και  Ίτσιος. Τέλος, στα άκρα της επίθεσης τοποθετήθηκαν οι Δεμηρτζόγλου (αριστερά) και Μηλιώτης (δεξιά) και στην κορυφή ο Μπενίσκος.

Οι φάσεις

Στο 5’το αριστερό πλασέ του Μηλιώτη εξουδετερώθηκε από τον Λαδά, που μπλόκαρε, ενώ πιο εύκολη ήταν η επέμβαση του Καραγκιολίδη ένα λεπτό αργότερα, που επίσης μπλόκαρε το σουτ του Κόλα.  Ο Σκοπελίτης στο 23’ συνέκλινε και σούταρε δυνατά εκτός περιοχής πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 29’ στο μακρινό σουτ του Αγρόδημου ο Καραγκιολίδης πήγε να μπλοκάρει, αλλά του έφυγε η μπάλα και παραχώρησε κόρνερ.

Κι ενώ υπήρχαν πολύ δυναμικές μονομαχίες και εκατέρωθεν διαμαρτυρίες προς τον Κούστα, στο 43’ οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου ξεσηκώθηκαν για ένα βίαιο μαρκάρισμα του Αποστολόπουλου στον Γραικό, που έφευγε ταχύτατα από τα δεξιά, με τον αμυντικό του Πιερικού να πετά με δύναμη τον δεξιό οπισθοφύλακα των γηπεδούχων στο έδαφος, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει το ματς, αισθανόμενος ακόμη και μετά το τέλος έντονη ζάλη.

Το πρώτο μέρος είχε κι άλλες συγκινήσεις, καθώς στο 45+1′ ο Κόλα έδωσε ωραία για τον Σκοπελίτη, που έβγαλε από τα δεξιά στο πρώτο δοκάρι για τον Παπαδημητρίου κι αυτός με προβολή έκανε το 1-0.  Στο 45+2′ ο Μηλιώτης σούταρε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού, ο Δεμηρτζόγλου πήρε το ριμπάουντ και από θέση πλάγια αριστερά, λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, επιχείρησε να νικήσει τον Λαδά, που απέκρουσε.

«Πρωταγωνιστής» Κούστας

Στο 53’ κι αφού ένα λεπτό πριν είχε προηγηθεί έντονος διάλογος πρόσωπο με πρόσωπο του διαιτητή Κούστα με τον προπονητή του Πιερικού, Σάκη Παπαβασιλείου, ο πρώτος ζήτησε από τον δεύτερο να βγάλει από το ματς τον Κυβελίδη, που είχε μπει στο 46’, ισχυριζόμενος ότι τον έβρισε. Ο Παπαβασιλείου του απάντησε ότι δεν τον βγάζει, γιατί ο παίκτης μπήκε πριν λίγα λεπτά, ο Κούστας απείλησε με διακοπή και όλοι μαζεύτηκαν στο κέντρο, όπου τελικά με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων η «φωτιά» έσβησε προς το παρόν (καθώς και στη συνέχεια οι παίκτες είχαν αρκετές αντεγκλήσεις σε κάποια μαρκαρίσματα) και το παιχνίδι συνεχίστηκε, χωρίς να αντικατασταθεί ο Κυβελίδης.  Στο 68’ ο Μπαράνκο στην πρώτη του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό Β. (ο Γεωργακόπουλος δεν έπαιξε, κάνοντας ατομικό πριν τον φιλικό αγώνα) βρήκε χώρο εκτός περιοχής και έκανε το σουτ που κατέληξε πάνω από τα δοκάρια, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 83’ έβγαλε για τον νεαρό Μπόλη, που σούταρε, αλλά έδιωξε με τα πόδια ο Κανταρτζής.

Διαιτητής: Κούστας (ΕΠΣ Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Αγγελόπουλος, Μπέλλου (ΕΠΣ Θεσσαλίας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Λαδάς, Γραικός (λ. τρ. 44’ Αγιώτης), Μπουτζίκος, Ρόκας (46’ Βασιλούδης), Γιαννίτσης, Φιλίποβιτς (89’ Μαστακούλης), Αγρόδημος, Κόλα (80’ Μπόλης), Ντα Κάμπο (88’ Μπέϊκος), Σκοπελίτης (77’ Παπακώστας), Παπαδημητρίου (58’ Μπαράνκο-90’ Ενκόα)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Καραγκιολίδης (85’ Τζήμας), Τοπαλίδης, Γιαλαμίδης (73’ Κανταρτζής), Αποστολόπουλος, Χαρτσιάς, Μακρής (46’ Ζούρκος), Κριεμάλντι (46’ Γκατζολάρι), Ίτσιος (46’ Ιντζόγλου), Δεμηρτζόγλου (61’ Σαχινίδης), Μηλιώτης (66’ Χατζάρας), Μπενίσκος (46’ Κυβελίδης)

Οι διαβουλεύσεις στο 53’, προκειμένου να μη διακοπεί το φιλικό
Ο σκόρερ Παπαδημητρίου προσπαθεί να ελέγξει την μπάλα στον αέρα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.