Οριστικά στο στάδιο Βελεστίνου θα διεξαχθεί το ντέρμπι κορυφής της Α’ ΕΠΣΘ ανάμεσα στον Ρήγα Φεραίο και τον Ολυμπιακό Βόλου, την Κυριακή 29 Μαρτίου, λόγω της αναβολής όλων των παιχνιδιών της κατηγορίας που θα γίνονταν το διήμερο 21-22 Μαρτίου, όπως πρώτο έγραψε το Magnesiasports.
“Ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι δεν θα μπορούσαμε να το δώσουμε αλλού παρά μόνο φυσική μας έδρα. Το στάδιο Βελεστίνου είναι το “σπίτι” του Ρήγα Φεραίου και σε αυτό θα παίξουμε για τον τίτλο”, μας δήλωσε ο πρόεδρος του ιστορικού βελεστινιώτικου συλλόγου Θανάσης Χατζηθεοδώρου, ενώ για την αναβολή τόνισε: “Εμείς δεν ζητήσαμε κάτι… Πρόκειται για απόφαση που θα πάρει η ΕΠΣΘ μετά το σχετικό έγγραφο που έλαβε από την Αστυνομία για λόγους ασφαλείας τους οποίους και κατανοούμε πλήρως μια και στις 22 Μαρτίου θα γίνουν και άλλα σημαντικά ματς. Από την πλευράς μας δεν μεμψιμοιρούμε. Όποτε και να γίνει ο αγώνας θα είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις”.
Μάλιστα ο πρόεδρος του Ρήγα είχε μία πρώτη συνάντηση με την Αστυνομία σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας, αλλά οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των δύο ομάδων και του εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας. Το βέβαιο είναι ότι θα παρθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διότι πρόθεση του Ρήγα είναι τα δώσει εισιτήρια στον Ολυμπιακό.
Ο κ. Χατζηθεοδώρου σχολίασε σχετικά: “Μπορεί ο Ολυμπιακός να αρνήθηκε να μας δώσει εισιτήρια στον αγώνα του πρώτου γύρου, αλλά εμείς δεν θα πράξουμε το ίδιο. Τα μεγάλα παιχνίδια πρέπει να έχουν κόσμο και από τις δύο ομάδες. Αυτή είναι η δική μας φιλοσοφία…”.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή δεν θα υπάρχουν εισιτήρια στα εκδοτήρια, ο Ολυμπιακός θα διαθέσει στους οπαδούς του τα εισιτήρια που του αναλογούν, αφού φυσικά προπληρώσει την τιμή τους στον Ρήγα Φεραίο.
Επίσης, οι φίλοι των δύο ομάδων θα εισέλθουν από διαφορετικές θύρες στην μοναδική κερκίδα. Αυτοί του Ολυμπιακού θα μπουν από την κεντρική ώστε να καθίσουν στο αριστερό άκρο, θα υπάρξει ένα μεγάλο κενό έως το κέντρο και από εκεί και δεξιότερα θα καθίσουν οι φίλαθλοι του Ρήγα που θα μπουν από την πίσω πλευρά των αποδυτηρίων.
Γιώργος Πέγιος

















