Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ολλανδία του Δουδέση μετά από 32 χρόνια

Ο Ευάγγελος Δουδέσης οδήγησε τη γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης της Ολλανδίας στην κορυφή του κόσμου, για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια. Οι «οράνιε» επικράτησαν 17-16 της Ισπανίας στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 12-12), στον σημερινό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Φουκουόκα, και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, μετά το 1991 στo Περθ. Είναι ο πρώτος γυναικείος τελικός στην ιστορία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Το ματς ήταν εντυπωσιακό, με τις δύο ομάδες να αποδεικνύουν ότι δίκαια έφτασαν στον τελικό της διοργάνωσης.

Στη διαδικασία των πέναλτι, «μοιραία» για την Ισπανία αποδείχθηκε μία από τις καλύτερες και πιο έμπειρες παίκτριές της. Η Μπέα Ορτίθ έστειλε την εκτέλεσή της στο δοκάρι (φάνηκε να βρίσκει ελάχιστα τη μπάλα η Λάουρα Ααρτς) και αυτό αποδείχθηκε αρκετό για τις παίκτριες του Ευάγγελου Δουδέση, που ήταν απόλυτα εύστοχες. Η Μπριτζίτ Σλίκινγκ, που του χρόνου θα αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα με το σκουφάκι του Αλίμου, ήταν ψύχραιμη στο πέμπτο πέναλτι και χάρισε στη χώρα της το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας τις Ισπανίδες με την… πίκρα του φιναλίστ, για τρίτη φορά στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Ολλανδία): 4-3, 2-3, 3-1, 3-5

Στα πέναλτι: 5-4

-Η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης της Ιταλίας επέστρεψε στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μετά από οκτώ χρόνια, καθώς επικράτησε 16-14 της Αυστραλίας στον επεισοδιακό «μικρό» τελικό της Φουκουόκα και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

-Η ελληνική εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών, έχασε και από τον Καναδά με 14-12 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 10-10) και περιορίστηκε στην όγδοη θέση της τελικής κατάταξης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.