Παγκόσμιος πρωταθλητής στη σκοποβολή ο Μάκης Μίτας

Έγραψε ιστορία ο Μάκης Μίτας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκητ. Ο σκοπευτής του Παναθηναϊκού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση που φιλοξενείται στο Μπακού κι έγινε ο πρώτος Έλληνας που τα καταφέρνει. Η ελληνική σκοποβολή βρίσκεται στα καλύτερά της καθώς μετά το ασημένιο μετάλλιο της Άννας Κορακάκη στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι και το χάλκινο της Εμμανουέλας Κατζουράκη επίσης στο σκητ, η ελληνική αποστολή πανηγύρισε το χρυσό.

Ο Μίτας, ο οποίος προηγουμένως είχε εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, ήταν… απολαυστικός στον τελικό και με 56 εύστοχες βολές ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Φινλανδός Καλιόνεν (με 55 βολές) και στην τρίτη ο Αιγύπτιος Μεχελμπά με 46 εύστοχες βολές.

Επίσης, η εθνική ομάδα του σκητ ανδρών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση. Οι σκοπευτές μας ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Οι Ευθύμιος Μίτας (124), Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης (121) και Νικόλαος Μαυρομμάτης (121) με επίδοση στο σύνολο 366/375 κατέλαβαν τη δεύτερη θέση, κατέρριψαν το πανελλήνιο ρεκόρ και πήραν το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό του σκητ.

Πλέον οι συμμετοχές της σκοποβολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ανέρχονται στις τέσσερις! Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων τέσσερις εκπρόσωποι της ελληνικής σκοποβολής θα δώσουν παρών: η Άννα Κορακάκη, η Χριστίνα Μόσχη, η Εμμανουέλα Κατζουράκη και ο Μάκης Μίττας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.