Πανελλήνιος αγώνας Regularity το φετινό Ιστορικό Rally Πηλίου

1 και 2 Ιουνίου με επίκεντρο τον Βόλο και το Πήλιο

Η ΦΙΟ, έχοντας αναβιώσει τον παλαιότερο θεσμό του Ιστορικού Rally Πηλίου, ανεβάζει τον πήχη της διοργάνωσης, αφού για πρώτη φορά ο αγώνας θα αποτελεί έναν από τους πέντε Πανελλήνιους αγώνες Regularity της ΕΟΦΙΛΠΑ για το ετήσιο Πρωτάθλημα Ιστορικών Οχημάτων, που θα διεξαχθεί 1-2 Ιουνίου φέτος με επίκεντρο τον Βόλο και τον ορεινό όγκο του Πηλίου.

Το Σάββατο 1/6 η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από το λιμάνι του  Βόλου, μπροστά στο Ηρώο. Η  πορεία του αγώνα θα ακολουθήσει την παραλιακή διαδρομή προς τα Καλά Νερά, την  Άφησσο και το Νεοχώρι, για να καταλήξει στην Τσαγκαράδα. Από εκεί, τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς την  κορυφή του Πηλίου μέσω της θέσης «Καράβωμα» και θα τερματίσουν στην  Πορταριά. Κατά την παραμονή των πληρωμάτων στον χώρο του λιμανιού, το πρωί  του Σαββάτου, θα πραγματοποιηθεί από τις 09.00 μέχρι και τις 11:00 ο τεχνικός  έλεγχος των συμμετεχόντων ιστορικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, δίνοντας έτσι και την ευκαιρία και στους επισκέπτες να δουν από κοντά την ιστορία της  αυτοκίνησης.

Την Κυριακή 2/6 στις 11:00 όλα τα ιστορικά οχήματα θα ξεκινήσουν το δεύτερο σκέλος του αγώνα από το Πανθεσσαλικό Στάδιο και θα  κατευθυνθούν προς τα χωριά των Άνω Λεχωνίων, του Αγίου Βλασίου, Αγίας Τριάδας και Κάτω Γατζέας. Αφού διατρέξουν τη νότια ορεινή πλευρά του Πηλίου θα  κατευθυνθούν προς την Αγριά, τη Δράκεια και τα Χάνια, για να τερματίσουν στο  χώρο του ξενοδοχείου Ξενία στην Πορταριά, όπου θα ανακοινωθούν οι νικητές και θα  γίνει η απονομή των επάθλων.

Η όλη διοργάνωση γίνεται με τη συμβολή, εποπτεία και τους κανονισμούς της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτα ΕΟΦΙΛΠΑ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορικών Οχημάτων FIVA.

Δεκτά να συμμετάσχουν είναι πληρώματα με ιστορικά αυτοκίνητα κατασκευής έως  31/12/1994. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις Κατηγορίες  Regularity, Touring (με λιγότερες χρονομετρήσεις) και Classique (για μοντέλα  παραγωγής έως 31/12/1979 και με λιγότερες ειδικές διαδρομές & χρονομετρήσεις).

Η λήξη συμμετοχών είναι την Παρασκευή 24/5/2024 20:00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθυνθούν για πληροφορίες:

-Κώστας Καρακατσάνης-Πρόεδρος, Τηλ. 6944887441

-Τζαννέτος Παπαγεωργίου-Αντιπρόεδρος-Τεχνικός Έφορος Τηλ. 6938139410,

-Στην ιστοσελίδα της λέσχης www.fioclub.gr αλλά και την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook.

-e-mail : [email protected] και [email protected]

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.