Παραλήρημα των Τούρκων για την εικόνα της Αγιά Σοφιάς χωρίς μιναρέδες στο OPAP Arena

Ένα στιγμιότυπο από την έξοδο των παικτών της Εθνικής Ελλάδας στον αγωνιστικό χώρο του OPAP Arena για τον αγώνα κόντρα στην Ολλανδία ήταν αρκετό για να ξυπνήσει το… εθνικιστικό μένος τουρκικών μέσων, καθώς θεωρήθηκε «σκάνδαλο» το γεγονός ότι η Αγια-Σοφιά (στο γήπεδο που έχει ονομαστεί έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε) απεικονίζεται χωρίς μιναρέδες!

Σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας takvim.com.tr τονίζεται ότι οι Έλληνες δεν έχουν ακόμα χωνέψει το γεγονός ότι το μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως τέμενος.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να το χωνέψει για την Αγια-Σοφιά! Κρέμασαν φωτογραφία της Αγια-Σοφιάς χωρίς μιναρέ στο τούνελ του γηπέδου» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

Μάλιστα, παρουσιάζεται ως μεγάλη αποκάλυψη το ότι η Αγια-Σοφιά δεν έχει μιναρέδες στη φωτογραφία στο στάδιο και υπενθυμίζεται ότι τα εγκαίνια που έγιναν πριν από έναν χρόνο ήταν επίσης ένα μεγάλο σκάνδαλο, μια «κραυγή μίσους» ενάντια στην Τουρκία, με τη συμμετοχή και του… εθνικιστή Ματθαίου Τσαχουρίδη.

Το άρθρο διανθίζεται με βίντεο από τον χορό σέρρα που αποδόθηκε στο κέντρο του γηπέδου από τους πυρριχιστές στα εγκαίνια του γηπέδου, με τον γνωστό λυράρη να τους συνοδεύει. Και ο λόγος που χαρακτηρίζεται «εθνικιστής»; Επειδή «έχει ισχυριστεί ότι η Τουρκία έχει διαπράξει γενοκτονία κατά των Ελλήνων του Πόντου, και έχει γράψει και σχετικά τραγούδια».

Επίσης, δίνεται η πληροφορία για το προσφυγικό παρελθόν της ΑΕΚ, η οποία είναι ότι «ιδρύθηκε από Έλληνες της Κωνσταντινούπολης που κατέφυγαν στην Αθήνα το 1924».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.