Πλαβός: Η πορεία του Αίαντα οφείλεται κυρίως στον προπονητή μας

Ο Αίαντας διαγράφει μία εξαιρετική πορεία μέχρι στιγμής και βρίσκεται στην 3η θέση της Α’ ΕΠΣΘ με δύο βαθμούς διαφορά από την πρωτοπόρο Δήμητρα, ενώ τελευταίο σπουδαίο αποτέλεσμα ήταν το διπλό επί του Σαρακηνού με 0-1, το οποίο πιστοποίησε την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του Γιάννη Σιαμέτη.

To Magnesiasports ζήτησε την άποψη του βασικού κεντρικού αμυντικού της ομάδας, Φώτη Πλαβού, ο οποίος από την αρχή του περσινού πρωταθλήματος μέχρι σήμερα έχει καταφέρει κάτι ξεχωριστό, αφού έχει το απόλυτο των συμμετοχών με την ομάδα της Σούρπης και σίγουρα θα ήθελε να συνεχίσει αυτό το ρεκόρ.

Ο 31χρονος στόπερ επισημαίνει ότι ο Αίας είναι σε πολύ καλό αγωνιστικό φεγγάρι και πως η πορεία του οφείλεται κατά κύριο λόγο στον προπονητή τους, Γιάννη Σιαμέτη, αλλά τονίζει ότι άπαντες παρά τις επιτυχίες παραμένουν προσγειωμένοι. Επίσης, επισημαίνει σε ερώτηση για το πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής πως, αν η Δήμητρα κερδίσει το ντέρμπι με τον Διαγόρα την επόμενη αγωνιστική, τότε γίνεται το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση.

Αναλυτικά ο Φώτης Πλαβός μίλησε:

Για το διπλό με 0-1 επί του Σαρακηνού κι αν ήταν δίκαιο:

«Ήταν δίκαιο αποτέλεσμα και χάσαμε αρκετές ευκαιρίες. Κερδίσαμε ένα ματς, στο οποίο είχαμε τα προβλήματά μας, αφού ο Χειλάς και ο Μιχόπουλος αγωνίστηκαν με γαστρεντερίτιδα και ο Χριστέλλος με ψύξη στον ώμο. Είμαστε σε καλό φεγγάρι, όλα πάνε καλά, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τώρα βέβαια παίζουν Δήμητρα-Διαγόρας και αν κερδίσουμε την Αγία Άννα ανεβαίνουμε μία θέση, αλλά μπορεί να βρεθούμε και πρώτοι μαζί με τη Δήμητρα».

Για την εξαιρετική πορεία, αν την περίμεναν και πού οφείλεται:

«Όταν παίρνεις παίκτες σαν τον Γιάννη Αραπίτσα και σαν τον Ραφαήλ Μιχόπουλο, που είναι πολύ καλοί, αναγκαστικά ανεβαίνουν οι απαιτήσεις. Όπως είπε και ο Στεφανής (σ.σ. ο αρχηγός της Δήμητρας) είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα φέτος. Και σ’ αυτό το πρωτάθλημα η είσοδος στην πεντάδα θεωρείται επιτυχία. Έχουμε ακόμη καλύτερα και προχωράμε χωρίς άγχος.

Έχουμε κάνει μία πολύ καλή πορεία κι αυτό οφείλεται πρώτα στον προπονητή μας, τον Γιάννη Σιαμέτη, που αποδεικνύεται ότι ήταν μία πάρα πολύ καλή επιλογή. Έχει καταφέρει, αν και είναι μικρότερος σε ηλικία από μένα, να διαχειριστεί πολύ καλά το υλικό και τα καταφέρνει τέλεια μπορώ να πω. Τον βοηθάμε κι εμείς οι πιο έμπειροι. Και στις αλλαγές δεν εκφράζει κανείς παράπονο και το κλίμα που έχουμε δε γίνεται να είναι καλύτερο. Ακόμη και στις ήττες που κάναμε με Δήμητρα και Ρήγα, πού ήταν σε συνεχόμενα παιχνίδια, δεν επηρεαστήκαμε καθόλου. Ήταν τα δύο χειρότερα παιχνίδια μας, γιατί επέδρασε αρνητικά και ο αγώνας του Κυπέλλου εκείνη την περίοδο με τον Θησέα.

Το μόνο ατυχές αποτέλεσμα θεωρούμε ότι ήταν στη Σκιάθο. Όλες οι νίκες και οι δύο ήττες ήταν δίκαιες. Και οι αντίπαλοι που τους κερδίσαμε το παραδέχτηκαν».

Για το αν θα εκμεταλλευτούν μία ενδεχόμενη ευκαιρία ανόδου ή αν στόχος είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα:

«Η ομάδα παραμένει προσγειωμένη, παρόλες τις καλές εμφανίσεις, κι αυτό που λέει και ο κόουτς και ο πρόεδρος είναι ότι πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αν δοθεί η ευκαιρία για άνοδο, αυτό είναι στο χέρι της διοίκησης».

Για την εκτίμησή του για το πώς θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ:

«Αν κερδίσει το ματς με τον Διαγόρα που έρχεται, γίνεται το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα. Ο Διαγόρας δείχνει από τη μεριά του ότι θέλει πολύ την άνοδο και ο Ρήγας είναι Ρήγας. Πρέπει πάντως κάποιοι φίλαθλοι να ξεφύγουν από την νοοτροπία να κοιτάνε το όνομα μίας ομάδας. Η Δήμητρα έχει πολύ δυνατό ρόστερ, το ίδιο κι εμείς. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι και οι δυο ματς είμαστε τόσο ψηλά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.