Αήττητος στο Αλκαζάρ, πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας

Δεν… τρίτωσε το διπλό τελικά για τον Ολυμπιακό στο Αλκαζάρ. Έφυγε αήττητος από τη Λάρισα, αλλά αυτή τη φορά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, αλλά τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας. Ο Τύρναβος αποδείχτηκε πολύ… σκληρός για να «πεθάνει». Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν επιφυλακτικά δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στη διατήρηση του μηδέν στο παθητικό τους και το 0-0 ήρθε φυσιολογικά. Από κει και πέρα τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα είχε ο Τύρναβος με το δοκάρι του Μιλουτίνοβιτς.
Ο Ολυμπιακός δημιούργησε κάποιες φάσεις, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος, παρά του ότι θα μπορούσε να πετύχει κάποιο γκολ. Δίκαιο το τελικό 0-0 για τις δυο ομάδες και θετικό το αποτέλεσμα για τη Βολιώτικη ομάδα που παρέμεινε στην προνομιούχο τριάδα του Βορείου Ομίλου της Football League.
H ενδεκάδα του Ελευθερόπουλου
Η ενδεκάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ξεκίνησε με τον Ρίζο κάτω από τα δοκάρια, τους Μπουτζίκο και Ζέρη στις δυο πλευρές της άμυνας, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, τους Γιαλούση και Μπάρμπα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τους Ρόκα και Τριανταφυλλάκο στα αμυντικά χαφ. Μπροστά τους ήταν ο Θέος που είχε δημιουργικό ρόλο, στη δεξιά πλευρά αγωνίστηκε ο Νικολιάς, στην αριστερή ο Μπιτάνγκ και προωθημένος ήταν ο Μπαλντοβαλίεφ.
Μέτριο θέαμα, μετρημένες ευκαιρίες
Κατώτερο του αναμενομένου ήταν το θέαμα που παρακολούθησαν στο Αλκαζάρ για το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στην κερκίδα. Μέτριο θέαμα και μετρημένες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να πιέσει ψηλά και να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα. Από την άλλη ο Τύρναβος έδειχνε να ψάχνει το γκολ στην κόντρα, στηριζόμενος κυρίως στην αριστερή του πλευρά και στον Γεωργίου.
Η πρώτη τελική προσπάθεια της αναμέτρησης καταγράφηκε στο 6’ όταν ο Μπαλντοβαλίεφ μετά από σέντρα του Μπιτάνγκ, έκανε το σουτ για να καταλήξει η μπάλα άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Πρίφτη. Πέντε λεπτά μετά ο Γιαλούσης είχε την ευκαιρία να απειλήσει με φάουλ από καλό σημείο, αλλά η εκτέλεση του δεν ήταν τόσο τεχνική, όσο δυνατή και έτσι σημάδεψε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Τυρνάβου.
Ο Τύρναβος για πρώτη φορά πήγε να απειλήσει τον Ολυμπιακό στο 21’. Ο Ρίζος έκανε λάθος έξοδο και ο Γεωργίου προσπάθησε να βγάλει τη συρτή σέντρα για τον Γκούρτσα, αλλά ο Γιαλούσης απομάκρυνε προ κενής εστίας την τελευταία στιγμή.
Οι ερυθρόλευκοι έδειχναν να δυσκολεύονται να κρατήσουν μπάλα και να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Πρίφτη… Ο Τύρναβος από την πλευρά του προσπαθούσε κυρίως να στηριχτεί στην ταχύτητα του Γεωργίου και στις ενέργειες του Μιλουτίνοβιτς. Το θέαμα ήταν μέτριο και έλειπαν οι κλασικές ευκαιρίες για τις δυο ομάδες στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης.
Στο 31’ ο Τύρναβος έφτασε πολύ κοντά στο να προηγηθεί, αλλά ο Γκούρτσα με κεφαλιά σημάδεψε μόλις άουτ. Ο Θέος στο 35’ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, έπιασε το σουτ, αλλά αυτό σταμάτησε στο χέρι του Σουλιώτη. Ο παίκτης του Ολυμπιακού ζήτησε έντονα πέναλτι, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης.
Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, ο Μιλουτίνοβιτς στο 42’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε την «αγκαλιά» του Ρίζου, ενώ στο 44’ ο Μπαλντοβαλίεφ σούταρε υπό καλές προϋποθέσεις μετά από σέντρα του Νικολιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ.
Ευκαιρίες εκατέρωθεν
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο χορτάρι με στόχο να ανακτήσει τον έλεγχο του ματς. Έδειχνε να είναι καλύτερος στη μεσαία γραμμή, από κει και πέρα όμως δεν είχε την τελική πάσα για να κάνει ευκαιρίες. Η πρώτη του καλή στιγμή στην επανάληψη ήρθε από στημένη μπάλα. Ο Γιαλούσης ανέλαβε να εκτελέσει το φάουλ από πολύ καλό σημείο αλλά «πέταξε» την ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Στο 56’ ο Τύρναβος έχασε σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει ο σκορ. Ο Μιλουτίνοβιτς «ζύγισε» το πόδι του και σούταρε δυνατά τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ρίζου. Ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα στις μεγάλες ευκαιρίες. Το σουτ του Ρόκα όμως στο 57’ που πήγαινε στα δίχτυα, σταμάτησε τελευταία στιγμή στο σώμα του Σουλιώτη και κατέληξε κόρνερ. Στο 63’ σε μία ακόμη άτυχη στιγμή του Ρίζου, ο Γκούρτσα βρέθηκε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή, έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.
Στο 75’ και πάλι ο Γιαλούσης έστησε την μπάλα για να εκτελέσει ένα φάουλ σαν κοντινό κόρνερ. Το εκτέλεσε σωστά και έφερε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής, αλλά για λίγο ο Μπάρμπας δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Οι ερυθρόλευκοι έκαναν μία απόπειρα στα τελευταία λεπτά να πιέσουν και να δημιουργήσουν επιθετικά, αλλά δεν καταγράφηκε καμία καλή ευκαιρία. Ο Τύρναβος έδειχνε ευχαριστημένος με τον βαθμό και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο 0-0.
Οι συνθέσεις:
ΤΥΡΝΑΒΟΣ: Πρίφτης, Στεργιανός, Σουλιώτης, Καραμανλής, Λαμπρόπουλος, Ντατίδης, Παπασάββας (46′ Ότα), Μιλουτίνοβιτς, Γεωργίου (71′ Ιβανίδης), Ποκόνγκ, Γκούρτσας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ρίζος, Γιαλούσης, Ζέρης (85′ Καρράς), Μπάρμπας, Τριανταφυλλάκος, Μπουτζίκος, Ρόκας (91′ Μακρυδημήτρης), Νικολιάς, Μπιτάνγκ (80′ Σκοπελίτης), Μπαλντοβαλίεφ, Θέος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.