Αυγενάκης: Πουθενά φαινόμενο, όπως με τους δανεικούς του ΠΑΟΚ στον Βόλο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Συνέντευξη που θα συζητηθεί και είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου Κρήτης, Politica 89,8.

Ο κ. Αυγενάκης τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο θέμα των δανεικών ποδοσφαιριστών, λέγοντας ότι «πουθενά στον κόσμο δεν απαγορεύεται ο δανεισμός παικτών από μία ομάδα σε μία άλλη, αλλά πουθενά δεν θα βρούμε και φαινόμενο σαν αυτό πριν από το ματς στον Βόλο, με τόσους δανεικούς παίκτες που αποσύρθηκαν την τελευταία στιγμή». Σημείωσε δε, πως «ένα από τα πρώτα θέματα που θα ασχοληθούν με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ θα είναι το θέμα των δανεικών ποδοσφαιριστών». Εξάλλου, «φωτογράφισε» ΠΑΕ που παλαιότερα μίλαγαν κατά των δανεισμών και τώρα έχουν αλλάξει στάση.

Για τον ένα μήνα προθεσμία που έχει δώσει για να νομιμοποιηθούν οι Σύνδεσμοι οπαδών, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως αν αυτό δεν συμβεί, «θα ενεργοποιηθεί η ΕΛ.ΑΣ. και η Εισαγγελία. Οι Λέσχες δεν μπορούν να είναι άντρο ανομίας και εδώ θα γίνει καθαρή δουλειά ενεργοποιώντας το νόμο που ήταν παροπλισμένος».

Μίλησε επίσης για «ηθελημένη στασιμότητα» από πλευράς ΕΠΟ σε διάφορα ζητήματα, ενώ χαρακτήρισε «κακή» την διοίκησή της με αφορμή το δάνειο που η ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει ζητήσει από την ΟΥΕΦΑ.

Τέλος, αναφέρθηκε στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας, σημειώνοντας πως «αν υπάρχουν αφανείς ιδιοκτήτες, η ΕΕΑ που δεν πρόλαβε το καλοκαίρι να εξετάσει εγκαίρως, πρέπει να το κάνει και να εξετάσει τις καταγγελίες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.