Αγχωτική νίκη του Ολυμπιακού, 1-0 τη Σπάρτα Πράγας με αυτογκόλ

EUROPA LEAGUE 2026-2027 / ΟΣΦΠ - ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Τρίτη επιτυχία για τους ερυθρόλευκους στο Γιουρόπα Λιγκ

Με τον Αρμάντο Γκονσάλες να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει τη λύση αναγκάζοντας σε αυτογκόλ τον Μάνσβερκ, ο Ολυμπιακός “λύγισε” με 1-0 την Σπάρτα Πράγας στο “Γ. Καραϊσκάκης” και πανηγύρισε την τρίτη νίκη του στη League Phase του Γιουρόπα Λιγκ.

Η πρώτη τελική στο ματς ήρθε για τους “ερυθρόλευκους” στο 15’. Ο Ολυμπιακός αναπτύχθηκε από τα δεξιά, ο Ζότα έφερε την μπάλα στο αριστερό και εκτέλεσε, αλλά εκείνη έφυγε άουτ. Οι Πειραιώτες είχαν καλή στιγμή στο 24’, όταν ο Τσικίνιο πέρασε όμορφα με το εξωτερικό στα αριστερά της περιοχής για τον Ζέλσον που πλάσαρε μόλις άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα και έπειτα από κόρνερ του Τσικίνιο, η μπάλα έπεσε στον Σάλιακα που σούταρε άουτ. Η ομάδα του Ιμανόλ έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, όταν ο Φρόιλερ απείλησε με τακουνάκι από τη μικρή περιοχή έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Σάλιακα από δεξιά. Στο 34’ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Μπρούνο, με το σουτ του Νιγηριανού να περνάει άουτ.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο α’ μέρος, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν στην απανάληψη. Η Σπάρτα απείλησε με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Η μπάλα στρώθηκε στον Μάτσεκ που σούταρε ερχόμενος σαν τρέιλερ προς στην περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Τελικά το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 78’ με… αυτογκόλ. O Πέντερσεν με την επιμονή του και την πολύ καλή του κίνηση έβγαλε τη μπάλα για τον Γκονζάλες, αυτός έκανε την κεφαλιά η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Μάνσβερκ, αλλάξε πορεία και το 1-0 ήταν γεγονός…

Η Σπάρτα απείλησε στο 82’, όταν η μπάλα έπεσε στον Καντεράμπεκ που εκτέλεσε στην κίνηση εντός περιοχής, αλλά δεν βρήκε εστία. Έτσι, το 1-0 διατηρήθηκε ως το τέλος της αναμέτρησης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ορτέγκα, Μπρούνο (74’ Τικνιζιάν), Πιρόλα, Ρέτσος, Σάλιακας (74’ Πέντερσεν), Έσε (62’ Πουέρτα), Φρόιλερ, Τσικίνιο (83’ Σα), Ζέλσον, Ζότα, Γιάρεμτσουκ (62’ Γκονζάλες).

ΣΠΑΡΤΑ: Σουρόβτσικ, Ζελένι, Γκούνταλ, Σουχόμελ, Χούβερ, Μάτσεκ (67’ Βίντρα), Ενεμέ, Σοχούρεκ (46’ Μάνσβερκ), Αλσότσερ, Γιούρασεκ (69’ Σίνγκατε), Βόιτα (60’ Μπρούνες).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.