Εντυπωσιακά ρεκόρ έσπασε ο Αντώνης Κοσμίδης του Ερμή Αμυνταίου στη Γ’ Εθνική. Ο 45χρονος με καταγωγή από το Αμύνταιο Φλώρινας έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης γηπέδου που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική. Ποιος είναι όμως αυτός που γράφτηκε στην ιστορία… ξαφνικά και από το πουθενά στις εθνικές κατηγορίες και ενώ δεν είχε παίξει ποτέ ξανά σε Γ’ ή Δ’ Εθνική; Το αποκάλυψε το monobala.gr, με το δημοσίευμα να αναφέρει:
Περίπου 15 χρόνια στον Ερμή, πρόεδρος το 2021
Ο Αντώνης Κοσμίδης παίζει ως κεντρικός αμυντικός και έχει συνολική θητεία στον Ερμή σχεδόν για 15 χρόνια, ξεκινώντας από το 1995.
Το 2021, στην προηγούμενη παρουσία των «ερυθρόλευκων» στη Γ’ Εθνική ήταν… πρόεδρος!
Ακόμα έχει παίξει σε ομάδες τοπικού Φλώρινας και Κοζάνης, όπως ΠΑΣ Φλώρινα, Λόφους, Πύργους και Περδίκκα.
Λόγω πολλών απουσιών έπαιξε 90λεπτο στην Καρδίτσα!
Ο Κοσμίδης είχε δελτίο στον Ερμή Αμυνταίου, αλλά ήταν τύποις στο ρόστερ, ανενεργός από το 2022.
Έπαιζε σε ματς παλαιμάχων… ΔΕΗ και Καστοριάς, ενώ πέρυσι βρισκόταν στο ρόστερ στο τοπικό, αλλά το τεχνικό τιμ κατά βάση προτιμούσε να δίνει τόπο στα νιάτα και έτσι ο ίδιος για να μη μείνει αδρανής έπαιζε σε ματς βετεράνων, ώστε να διατηρείται σε καλή κατάσταση.
Φέτος, ο Αλεξάνταρ Μαξίμοφ, ο προπονητής στους Φλωρινιώτες, είχε ξεμείνει με 12 παίκτες, πριν το ματς με την πρωτοπόρο Αναγέννηση Καρδίτσας.
Έτσι, η ανάγκη τον έφερε… βασικό και μάλιστα «έβγαλε» 90λεπτο, με την ομάδα του να χάνει βέβαια με 8-0 από τους Καρδιτσιώτες.
Ξεπέρασε τον Παντελιάδη, μόνο
πίσω από τον τερματοφύλακα Τόλιο
Ο Αντώνης Κοσμίδης με τη συγκεκριμένη συμμετοχή, σε ηλικία 45 ετών, 9 μηνών και 8 ημερών, άφησε πίσω τον Κιλκισιώτη Σάββα Παντελιάδη, που κατείχε το συγκεκριμένο ρεκόρ ως παίκτης γηπέδου, παίζοντας με την Αναγέννηση Πλαγιάς κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα σε ηλικία 44 ετών, 4 μηνών και 15 ημερών, στις 17/4/2022.
Συμπαίκτης με τον 16χρονο γιο του
Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Αντώνης Κοσμίδης ήταν το Σάββατο (1/3) συμπαίκτης με τον γιο του, τον 16χρονο σέντερ φορ Κοσμά.
Για πρώτη φορά ήταν συμπαίκτες, με τον νεαρό να παίζει δεύτερη σεζόν στον Ερμή.
Αυτό συνέβη δεύτερη φορά στην κατηγορία, για ματς που είναι συμπαίκτης πατέρας και υιός, καθώς το ίδιο συνέβη πέρυσι στον Βατανιακό, όταν ο τερματοφύλακας Γιάννης Φιρινίδης συνυπήρξε στο γήπεδο με τον γιο του Χαράλαμπο.
πηγή: monobala.gr

















