Γ’ Εθνική με επιδότηση… τεστ κορωνοϊού;

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

«Έρωτας με επιδότηση… ΟΓΑ» ήταν ο τίτλος μίας παλιάς τηλεοπτικής σειράς, «Γ’ Εθνική με επιδότηση κορωνοτέστ» ονομάζεται το νέο επεισόδιο στο σίριαλ έναρξης του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, με την Πολιτεία να φέρεται να μελετά το συγκεκριμένο σενάριο.

Η Πολιτεία λοιπόν, όπως έχει διαρρεύσει, έχει στις σκέχεις της να υπάρξει επιδότηση ώστε να γίνονται εβδομαδιαίοι έλεγχοι σε ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο των ομάδων, με τα τεστ να εντάσσονται στο πρόγραμμα ελέγχου των εκπαιδευτικών, δασκάλων και καθηγητών.

Το συγκεκριμένο θέμα, θα κληθεί να διεκπεραιώσει το Υπουργείο Εσωτερικών μετά από συνάντηση εκπροσώπων της ΕΠΟ με την ηγεσία του, και συγκεκριμένα με τον Υπουργό Μάκη Βορίδη.

«Μετά από αυτή την απόφαση, φαίνεται πως η επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου αλλά και του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού είναι προ των πυλών» είναι το γενικότερο σχόλιο που γίνεται. Η πρόταση αυτή, εάν αφού περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο και υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση, θα δώσει τη δυνατότητα να πάει πιο ολοκληρωμένα η πρόταση στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, η οποία και θα αποφασίσει, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, έτσι ώστε το συντομότερο να καταστεί η εφικτή η έναρξη προπονήσεων των ομάδων,κάτι που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή.

Αυτό που δεν διευκρινίζεται πάντως είναι αν μία τέτοια διαδικασία αφορά μόνο τον ερασιτεχνικό Αθλητισμό, ή αν υπάρχει διαχωρισμός της επαγγελματικής διάστασης, ή αν θα αφορά μόνο το ποδόσφαιρο ή το σύνολο των αθλημάτων. Στη δεύτερη περίπτωση, ο αριθμός των τεστ εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη, όπως και το κόστος για την Πολιτεία συνολικά, τη στιγμή που έως τώρα, το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στους ασφαλισμένους για τεστ κορωνοϊού, εκτός αν είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν ή σε διαδικασία rapid ή σε δημόσια δομή. Αντίθετα, όσοι αναγκαστικά καταφεύγουν σε ιδιωτικές δομές υγείας αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.