Γαλλία και Ουρουγουάη για μια θέση στους «4»

Είναι συμπαίκτες επί σειρά ετών… Ο ένας είναι ο «βράχος» της άμυνας και ο άλλος ο ηγέτης στην επιθετική λειτουργία της Ατλέτικο Μαδρίτης. Και η σχέση τους έγινε τόσο δυνατή, που ο Αντουάν Γκριεζμάν ζήτησε από τον Ντιέγο Γοδίν να γίνει ο πνευματικός πατέρας της κόρης του…

Η μοίρα, όμως, τα έφερε έτσι ώστε να βρεθούν αντιμέτωποι σε ένα παιχνίδι νοκ-άουτ, με έπαθλο μία θέση στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2018. Η Ουρουγουάη με τον Γοδίν αρχηγό θα αντιμετωπίσει σήμερα (17:00) στο Νίζνι Νοβγκοροντ τη Γαλλία, που θα έχει κάπτεν τον Γκριεζμάν.

Οι Νοτιοαμερικανοί, είναι -μαζί με το Βέλγιο- μόλις οι δύο ομάδες από τις 32 που ξεκίνησαν στη διοργάνωση και τις οκτώ που συνεχίζουν, που μετρούν τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Μετά από μία «χαλαρή» πρόκριση από τον 3ο όμιλο, οι «τρικολόρ» εντυπωσίασαν επικρατώντας με 4-3 της Αργεντινής, σε μία αναμέτρηση που είχε δύο ανατροπές στο σκορ.

Ο Όσκαρ Ταμπάρες δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Καβάνι, ενώ από την πλευρά του ο Ντιντιέ Ντεσάμπ καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τον τιμωρημένο Μπλεζ Ματουϊντί.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το γεγονός ότι στις τρεις φορές που έχουν αναμετρηθεί στο πλαίσιο Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Ουρουγουάη δεν έχει ηττηθεί από την Γαλλία.

Στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε το 1966 στην Αγγλία, η Ουρουγουάη νίκησε με 2-1, ενώ τόσο στα γήπεδα της Ασίας το 2002, όσο και στην Νότια Αφρική το 2010 -πάντα στο πλαίσιο των ομίλων- οι αναμετρήσεις των δύο «μονομάχων», ολοκληρώθηκαν χωρίς τέρματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.