Μετά την αποκάλυψη του άκρως εντυπωσιακού σχεδίου για τη δημιουργία της European Super League με τη συμμετοχή πολλών μεγάλων και φημισμένων ευρωπαϊκών συλλόγων που απειλεί να τινάξει στον αέρα τα θεμέλια του Champions League, βρέθηκε η λύση-απάντηση από την πλευρά της UEFA.
Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «As» σε σημερινό της δημοσίευμα, η κίνηση από πλευράς πολλών συλλόγων για απόσχιση ουσιαστικά από τις διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έφερε αναστάτωση και επιτάχυνε τις όποιες εξελίξεις, με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, να κοιτάζει την επόμενη ημέρα και να καταστρώνει -μαζί με το επιτελείο του- ένα πλάνο για την αναβάθμιση του Champions League όπως το γνωρίζουμε εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες.
Στο μυαλό του, έχει τη δημιουργία του Super Champions, μίας διοργάνωσης με περισσότερα παιχνίδια που θα αποφέρει αυτομάτως περισσότερα έσοδα για τις ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτό, και η οποία θα εμφανιστεί στις ζωές μας σε λίγα χρόνια από τώρα.
Το πλάνο είναι να έχουμε τη νέα βελτιωμένη έκδοση του Champions League από το 2024 με προοπτική λειτουργίας μέχρι το 2033 ενώ σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία με όλες τις πλευρές δεν αποκλείεται να δούμε τις αλλαγές στο μοντέλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ακόμα και από το 2023 ή και το 2022.
Ένα πράγμα δεν επιδέχεται διαπραγμάτευση με αυτό το νέο φορμάτ σύμφωνα με τα πλάνα του Τσεφέριν και των συνεργατών του και αυτό είναι πως οι εθνικές διοργανώσεις θα πρέπει σταδιακά να αφήσουν χώρο στο Super Champions για να μπει στο αγωνιστικό καλεντάρι.
Για να γίνει κάτι τέτοιο, οι διοργανώσεις των Κυπέλλων θα πρέπει να μειωθούν σε 4-5 ημερομηνίες μέσα στη χρονιά ενώ οι κορυφαίες κατηγορίες των πρωταθλημάτων θα πρέπει να έχουν μικρότερο αριθμό ομάδων από τον τωρινό για να «βγαίνουν» οι ημερομηνίες, με τον ιδεατό αριθμό να είναι 16 ή έστω 18.
Η νέα διοργάνωση που είναι στα σκαριά έχει την απόλυτη στήριξη της FIFA, όπως διαμήνυσε ο Τζάνι Ινφαντίνο στον Τσεφέριν σε ραντεβού που είχαν οι δύο ισχυροί άνδρες του ποδοσφαίρου UEFA προ εβδομάδων, με τον Τσεφέριν να φέρεται να έχει καταστρώσει το συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό πλάνο σε συνεργασία με τους αντιπροέδρους της UEFA, Ρουμπιάλες, Γκόμες και Γκιλ, καθώς και τον γενικό γραμματέα, Θεόδωρο Θεοδωρίδη.
Sport24.gr

















