Μία μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά έζησαν οι φίλοι της Λάτσιο την Τετάρτη (14/2) στο «Ολίμπικο».
Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι νίκησε 1-0 τη Μπάγερν στο πρώτο ματς των «16» του Champions League και απέκτησε μικρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της 5ης Μαρτίου στο Μόναχο.
Οι Ιταλοί παρουσιάστηκαν πανέτοιμοι και άρτια προετοιμασμένοι γι’ αυτό το σπουδαίο ματς και στο 69′ άνοιξαν το σκορ με εύστοχο πέναλτι του αρχηγού Τσίρο Ιμόμπιλε. Ο Ουπαμεκανό πήγε «με τις τάπες» στην κνήμη του Ίσακσεν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τόσο τον καταλογισμό του πέναλτι, όσο και την αποβολή του με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Στο Παρίσι η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε άλμα πρόκρισης, επικρατώντας 2-0 της Ρεάλ Σοσιεδάδ, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της στο β΄ ημίχρονο.
Ο Μπαπέ στο 58′ μετά από κόρνερ του Ντεμπελέ ανοιξε το σκορ, ενώ στο 70′ ο Μπράιαν Μπαρκολά έγραψε το 2-0 με εξαιρετική ατομική προσπάθεια. Ήταν το πρώτο γκολ στο Champions League από το νέο «παιδί θαύμα» του γαλλικού ποδοσφαίρου.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων αγώνων για τη φάση των «16» του Champions League έχουν ως εξής:
Τρίτη 13/2
Λειψία (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-1
(48’ Μπραχίμ Ντίαζ)
Κοπεγχάγη (Δανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 1-3
(34′ Μάτσον – 10′ Ντε Μπρόινε, 45’+1′ Μπερνάρντο Σίλβα, 90’+3′ Φόντεν)
Τετάρτη 14/2
Λάτσιο (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 1-0
(69′ πεν. Ιμόμπιλε)
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία) 2-0
(58′ Μπαπέ, 70′ Μπαρκολά)
Ιντερ (Ιταλία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 20/02
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 20/02
Πόρτο (Πορτογαλία)-Αρσεναλ (Αγγλία) 21/02
Νάπολι (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 21/02
Η κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου.


















