Με ένα πέναλτι-δώρο σε κάθε ομάδα, Πανσερραϊκός-ΝΠΣ Βόλος 2-2

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Εκτέθηκε ο διαιτητής Ανδριανός από την Αχαΐα εις διπλούν

Με πέναλτι-δώρο, που του δόθηκε στο 90′, ο ΝΠΣ Βόλος σταμάτησε το αρνητικό σερί των πέντε ηττών και πήρε τον πόντο μετά από ισοπαλία με 2-2 κόντρα στον Πανσερραϊκό το πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1.

Ωστόσο, και το γκολ ισοφάρισης σε 1-1 του Πανσερραϊκού προήλθε από ανάλογο ανύπαρκτο πέναλτι, με τον Ανδριανό να μην αφήνει καμία ομάδα … παραπονεμένη.

Ο Πανσερραϊκός, αν και ήταν πιο επιθετικός, βρέθηκε να χάνει με 0-1 στο  πρώτο μέρος, καθώς ο ΝΠΣ Βόλος σκόραρε στην πρώτη του τελική του στο παιχνίδι.

Στο 45’+2′ ο Ασεχνούν, που αποκτήθηκε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, έγραψε το 0-1 από πλάγια αριστερά με διαγώνιο αριστερό σουτ που πήγε πρώτα στο δοκάρι, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα (39′) ο Ανδριανός είχε υποδείξει πέναλτι εις βάρος των γηπεδούχων για χέρι του Διαμαντή. Την απόφαση αυτή την πήρε πίσω μετά την κλήση από τον VAR, συμφωνώντας με τον Ζαμπαλά ότι η μπάλα πήγε στο χέρι, αφού πρώτα είχε χτυπήσει στο σώμα.

Στο 48′ όμως δεν άλλαξε την απόφασή του, παρότι ξανακλήθηκε στο μόνιτορ, όταν έδειξε την άσπρη βούλα σε πτώση του Άλεξιτς σε  μαρκάρισμα του Σιέλη, με τον Θυμιάνη να γράφει το 1-1. Ο Αλεξιτς πάντως είναι αλήθεια ότι εκμεταλλεύτηκε μία μικρή και απόλυτα νόμιμη επαφή που του κάνει ο Σιέλης και πέφτει λες και τον …πυροβόλησαν.

Στο 59′ τα «λιοντάρια» έφτασαν στην ανατροπή, όταν από σέντρα του Στάικου από τα δεξιά με μια εκπληκτική κεφαλιά-ψαράκι ο Δεληγιαννίδης στο πίσω δοκάρι έφερε τον Πανσερραϊκό μπροστά με 2-1.

Τίποτε δεν είχε τελειώσει, με τον ΝΠΣ Βόλος και με τις αλλαγές που έγιναν να τα παίζει όλα για όλα και στο 90’+2′ να κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Μύγα από τον Οικονόμου, με τον Ανδριανό να καλείται και σε αυτή τη φάση από τον VAR (!).

Ο Μύγας είναι φανερό ότι παίρνει το πέναλτι, επιδιώκοντας αυτός επαφή με τον αντίπαλό του και πέφτει εντυπωσιακά στο έδαφος, κάνοντας θέατρο. Σημασία έχει ότι ο Χουάν Γκαρθία κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 90’+4′, ενώ αμέσως μετά επικράτησε μεγάλη ένταση.

Να σημειωθεί ότι ο ΝΠΣ Βόλος είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια στο 77′, αλλά ο Χοβάν νίκησε τον Μωραΐτη σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Θυμιάνης, Μπέργκστρεμ, Διαμαντής (90′ Γκοτζαμανίδης), Δεληγιαννίδης, Στάικος, Μορέιρα, Τομάς (86′ Μούργος), Ουάρντα (90′ Πεταυράκης), Ντανκερλούι (46′ Άλεξιτς), Μπετανκόρ (77′ Οικονόμου)

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κόβατς, Μύγας, Ασλανίδης (62′ Μωραΐτης), Καλογερόπουλος, Κίτσος (46′ Κόμπα), Τσοκάνης (74′ Ντέλετιτς), Σιέλης (62′ Ράσιτς), Γκλάβτσιτς, Άλχο, Ασεχνούν, Χουάν Γκαρσία.

*Στα άλλα δύο σαββατιάτικα ματς:

Παναιτωλικός-Λαμία 1-2

(47′ Μαυρίας – 11′ Μάλτσι, 82′ Νούνιες)

Κηφισιά-Άρης 0-1

(16′ Φετφατζίδης)

Ο Αχιλλέας Μπέος στο γήπεδο των Σερρών

απόδοση: magnesiasports

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.