Τα παράπονα του Μαρινάκη στον Πιλάβιο και οι «βαλτοί» του Σαρρή

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Με την κατάθεση του πρώην μέλους της ΚΕΔ Χρήστου Σάββα, που είχε προχωρήσει σε καταγγελίες το 2012 για τα «στημένα» παιχνίδια ποδοσφαίρου, συνεχίζεται η σχετική δίκη. Όπως σημείωσε ο κ. Σάββας, οι διαιτητές στο σύνολό τους είναι τα θύματα του ποδοσφαίρου, ενώ αναφέρθηκε και στη στάση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και σε κινήσεις του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, κου Σαρρή.

«Ο Βασάρας με πήρε την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι δεν συμμετείχε στον καταρτισμό των πινάκων και μάλιστα, τις επόμενες ημέρες έστειλε και επιστολή. Τα παιδιά που μπήκαν στους πίνακες, δεν τα γνωρίζω. Μπήκαν έπειτα από πιέσεις των Ενώσεων, όλοι οι πρόεδροι των Ενώσεων ήθελαν να βάλουν διαιτητές για το πρεστιζ των Ενώσεων τους μόνο» ανέφερε ο κ. Σάββας ενώ συμπλήρωσε: «Ο Μαρινάκης ήθελε να εκφράσει τα παράπονα του για τον Πιλάβιο. Σε εκείνο το γεύμα με τον Σαρρή και τον Μαρινάκη, με κάλεσε ο Σαρρής. Έχει ξαναγίνει να με καλέσει πρόεδρος σε γεύμα. Εκείνη την ώρα έδινε τηλεοπτική συνέντευξη ο Πιλάβιος κι εγώ πήγαινα σε διπλανή αίθουσα και την παρακολουθούσα. Οι διαιτητές στο σύνολό τους είναι τα θύματα του ποδοσφαίρου, πάντα, και σήμερα και γενικά».

Ακολούθησε στη συνέχεια ο εξής διάλογος με τον εισαγγγελέα, Χάρη Λακαφώση:
-Πείτε παραδείγματα.
-Πίσω από κάποιο διαιτητή κάποιοι κάνουν παιχνίδι, γενικά οι παράγοντες.
-Πείτε ονόματα.
-Δεν μπορώ να πω ονόματα.
– Φοβάστε τίποτα;
-Δεν φοβάμαι τίποτα. Γνωρίζω περιστατικά. Οι τακτικές που ακολουθούνται έφεραν το ποδόσφαιρο στην κατάσταση που είναι σήμερα. Παράνομες τακτικές. Οι πίνακες το 2012 έγιναν από δύο ονόματα ενώ έπρεπε να γίνουν τουλάχιστον από τρία. Κατά την άποψη μου υπήρχε η δυνατότητα να μην αλλάξουν οι πίνακες.
– Αυτή η ήπια στάση σας σήμερα που οφείλεται.
-Δεν πήρα τίποτα πίσω από αυτά που έχω πει. Επιβεβαιώνω το περιεχόμενο των δύο καταθέσεων μου. Ο Σαρρής μου είπε ότι υπάρχει ανάγκη να βγουν οι πίνακες. Ο Βασάρας που διαφώνησε αποπέμφθηκε. Στον πίνακα τότε μπήκαν 8-9 νέοι διαιτητές. Ο Σαρρής έβαλε διαιτητές στους πίνακες για να πάρει ψήφους στις εκλογές της ΕΠΟ. Τα ίδια έχω κάνει κι εγώ.
– Εκβιάσατε κι εσείς;
-Με τον τρόπο μου, ναι.
-Πείτε μου 2-3 Ενώσεις που στην εκλογή Σαρρή, κινήθηκαν έτσι.
-Δεν θυμάμαι. Υπάρχουν δύο διαιτητές που δεν αξιολογήθηκαν επειδή οι Ενώσεις τους ήταν στην αντίπαλη πλευρά.
-Τώρα, θεωρείτε ότι σωστά παραιτηθήκατε;
-Θα το έκανα και νωρίτερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.