Πολίτης στο «Magnesiasports»: «Θέλουν ν’ αρχίσουν τα πρωταθλήματα ή όχι;»

Ο χώρος του μπάσκετ βρέθηκε για αρκετό καιρό σε αναβρασμό, αλλά αυτός αρχίζει να καταλαγιάζει εξαιτίας όμως αρνητικών εξελίξεων. Αφού ούτε καν οι προπονήσεις δεν έχουνε επιτραπεί για τις μικρές κατηγορίες, οι παίκτες έχουν αρχίσει σταδιακά να παίρνουν απόφαση ότι δύσκολα θα βρεθούν και πάλι στα παρκέ, όπως αναφέρει και ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής του ΓΣ Αλμυρού, Μιχάλης Πολίτης, στο «Magnesiasports».

Οι ακαδημίες πότε θ’ αρχίσουν; Αυτό είναι το πλέον σημαντικό για όλους, και για τα παιδιά, και για τους συλλόγους και τους προπονητές τους» είναι ωστόσο το πρώτο σχόλιο του Μιχάλη Πολίτη, θέτοντας ωστόσο καίρια ερωτήματα και στη συνέχεια. .

«Θέλουν οι ομάδες ν’ αρχίσουν τα πρωταθλήματα; Εκτιμώ ότι ακόμη και η Α2 Ανδρών που μπορεί πλέον να κάνει προπονήσεις, αμφιβάλλω αν θα έχει τελικά αγωνιστική δραστηριότητα.  Είμαστε άθλημα σε κλειστό χώρο, αλλά μόνο εμείς είμαστε; Η Α1 Ανδρών δεν έχει θέματα; Εκεί δεν κολλάει ο ιός» είναι οι ευθείες βολές του Μιχάλη Πολίτη, που… πυροβολεί όπως σουτάρει τρίποντα και με την ίδια ευστοχία!

Μάλιστα συνεχίζει και βάζει στο πλαίσιο της συζήτησης και τους υποψηφίους προέδρους της ΕΟΚ! «Είπαμε να βοηθήσει την όλη προσπάθεια και η Πολιτεία, να κάνουμε rapid test για να μπορούμε να επιστρέψουμε. Είδατε τίποτα να γίνεται;» αναφέρει και συμπληρώνει: «Ακούμε και τους υποψηφίους για την ΕΟΚ, διαβάζουμε και τις ανακοινώσεις της ίδιας της Ομοσπονδίας, αλλά μέχρι εκεί και από εκεί και πέρα όλα σταματούν. Οι μεν λένε ότι έχουν ζητήσει εγγράφως την έναρξη, οι δε λένε ότι δεν έχουν λάβει τίποτα και οι παίκτες βρισκόμαστε στη μέση. Αλλά με τα υπάρχοντα δεδομένα, λογικό είναι να μην μπορούμε να ξεκινήσουμε».

Η συζήτηση πλέον επεκτείνεται στην επόμενη χρονιά. «Να δούμε τι μπορεί να γίνει. Να βρεθεί μια φόρμουλα για να λογίζονται οι παίκτες ως εργαζόμενοι και να μπορούν να διεκδικήσουν μία κάλυψη σε περίπτωση αναστολής, όπως συμβαίνει με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Ας γίνει τουλάχιστον σε πρώτη φάση για την Α2 Εθνική, αν και θα έπρεπε να δουν για το συγκεκριμένο θέμα όλες τις εθνικές κατηγορίες» καταλήγει ο καλαθοσφαιριστής του ΓΣ Αλμυρού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.