Πόλο Γυναικών: «Λύγισε» από την Ουγγαρία η Ελλάδα

Η Εθνική Γυναικών Ελλάδας ηττήθηκε με 10-9 από τις παίκτριες της Εθνικής Ουγγαρίας στο Παγκόσμιο της Φουκουόκα και βγήκε εκτός διεκδίκησης της 5ης θέσης και την Παρασκευή (28/07) θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Καναδά για τις θέσεις 7-8.

Η αναμέτρηση από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν απόλυτα ισορροπημένη, η Ουγγαρία έπαιρνε το προβάδισμα στα κρίσιμα σημεία και κατάφερε να πάρει τη νίκη στις λεπτομέρειες, με την Εθνική μας ομάδα να έχει σε πολύ καλή μέρα την Νίνου που πέτυχε τρία γκολ, αλλά και την Ελευθεριάδου που σημείωσε δυο τέρματα.

Με 0/2 στην παίκτρια παραπάνω στο πρώτο οκτάλεπτο και ένα χαμένο πέναλτι (δοκάρι) από την Ειρήνη Νίνου η Εθνική έχανε 2-1 και 4-3 στο ημίχρονο. Έμενε κοντά στο σκορ αλλά μπροστά δεν περνούσε. Στο δεύτερο μέρος, με δυο τέρματα από την Ελευθερία Πλευρίτου και την Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη αλλά και πολύ καλή την Ιωάννα Σταματοπούλου (8/15 αποκρούσεις) η ομάδα ισοφάρισε 5-5, 6-6 αργότερα και 7-7 με την Βάσω Πλευρίτου. Η Ουγγαρία όμως (με 3/6 στην π.π.) έβρισκε τον τρόπο και κρατούσε το προβάδισμα, και με δυο τέρματα μάλιστα σε 27 δευτερόλεπτα διαφορά (το δεύτερο η Κέζελι, 0:27 από τη λήξη) μπήκε με 9-7 στην τελική ευθεία.

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου έφυγε με τρεις αποβολές, η Έλενα Ξενάκη με το πρώτο της τέρμα μείωσε 9-8 (5:18) αλλά η Γκάρντα με το τρίτο της έκανε το 10-8. Χάσαμε επίθεση με π.π. (4/9) αλλά η Ειρήνη Νίνου μείωσε πάλι στο γκολ (10-9, 2:40, με 3/7 από την κορυφαία σκόρερ του τελευταίου πρωταθλήματος). Είχαμε την ευκαιρία στην παραπάνω αλλά τη χάσαμε (4/10), την έχασαν όμως και οι Μαγυάρες (3/9), η Βάσω Πλευρίτου έκανε το τελευταίο σουτ που δεν είχε όμως ευτυχή κατάληξη…

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-4, 7-9, 9-10

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 1, Φουντωτού, Ελευθεριάδου 2, Μ. Πλευρίτου, Ξενάκη, Νίνου 3, Τριχά, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Ουγγαρία: Μάγκιαρι, Σίλαγκι, Βάλι, Γκουρισάτι 1, Μαχιέ 1, Πάρκες, Μάτε, Κέστελι 3, Λείμέτερ, Ριμπάνσκα, Φάραγκο 2, Γκάρντα 3, Νέσμελι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.