Πολύ κοντά στο όνειρο με τεράστιο διπλό ο Ολυμπιακός (video)

Νίκησε στο Βίλα Παρκ με 2-4 στον πρώτο ημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ

Η μεγαλειώδης ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο Μπέρμιγχαμ! Οι ερυθρόλευκοι με μια μυθική εμφάνιση νίκησαν με το ασύλληπτο 2-4 την Άστον Βίλα στο Βίλα Παρκ και βρίσκονται πολύ κοντά στο όνειρο της συμμετοχής στον τελικό του Conference League που μάλιστα θα φιλοξενηθεί επί ελληνικού εδάφους στην OPAP Arena. Αυτό που απομένει είναι να σφραγίσουν το «χρυσό» εισιτήριο στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης» την Πέμπτη 9 Μαΐου (22.00).

Ο Ολυμπιακός ήταν καταπληκτικός στο Βίλα Παρκ, είχε όλες τις λεπτομέρειες σχεδόν με το μέρος, όπως και την τύχη, αλλά πάνω απ’ όλα ήταν ικανός. Απέναντι σε μια ομάδα που διαπρέπει στην Premier League, ευρισκόμενη στην τετράδα και που ήταν αήττητη στην έδρα της στo Conference League, οι Πειραιώτες έκαναν το παιχνίδι της ζωής τους. Στο πιο μεγάλο ματς στην ιστορία του συλλόγου (μέχρι το επόμενο και το… μεθεπόμενο) οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν τον καλύτερο εαυτό τους, σοκάροντας τους «Χωριάτες» με μπροστάρη τον εκτελεστή Ελ Κααμπί που πέτυχε ένα αδιανόητο χατ-τρικ!

Από κάθε άποψη ήταν το τέλειο ματς για τον Ολυμπιακό, που τα είχε όλα υπέρ του. Ήταν σχεδόν αλάνθαστος σε όλες τις πλευρές του γηπέδου, ήταν ψύχραιμος, είχε καλύτερο σχέδιο, είχε αποφασιστικότητα, είχε τύχη όποτε χρειάστηκε, είχε δίκαιη διαιτησία και κυρίως είχε μεγαλύτερη δίψα και μεγαλύτερη θέληση.

Με το σφύριγμα της λήξης στήθηκε ένα ασύλληπτο ερυθρόλευκο πάρτι στο Βίλα Παρκ με τους 2000 οπαδούς του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν μια ιστορική επικράτηση!

0-2 στο ημίωρο

Η Άστον Βίλα ήταν απειλητική στο ξεκίνημα του ματς έχοντας δύο καλές στιγμές με σουτ του Ρότζερς (6′) και του Λουίς (14′) στα οποία αντέδρασε εξαιρετικά ο Τζολάκης, ενώ οι γηπεδούχοι έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα στο 9′, όμως το τέρμα του Μπέιλι δεν μέτρησε λόγω επιθετικού φάουλ.

Κι ύστερα άρχισε το όνειρο για τον Ολυμπιακό. Στο 16′ ο Τσικίνιο έβγαλε καταπληκτική ασίστ με τακουνάκι για τον Ελ Κααμπί, ο οποίος πλάσαρε άψογα ανοίγοντας το σκορ (0-1).

Την ώρα που η Άστον Βίλα έμοιαζε σοκαρισμένη, ο Ολυμπιακός συνέχισε το… τροπάρι του. Στο 29′ ήταν ο Ποντένσε εκείνος που έβγαλε άλλη μια μαγική ασίστ για τον Ελ Κααμπί, ο οποίος ήταν και πάλι εύστοχος διαμορφώνοντας το ασύλληπτο 0-2 των Πειραιωτών.

Ισοφάρισε η Βίλα

Η Άστον Βίλα άρχισε να συνέρχεται μετά το 35′ προσπαθώντας να βγάλει αντίδραση. Τελικά έπειτα από ένα πεντάλεπτο πίεσης στο φινάλε του ημιχρόνου, οι Χωριάτες κατόρθωσαν να μειώσουν σε 2-1 με τον Γουότκινς μετά από ασίστ του Ντιαμπί.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Άστον Βίλα να φέρνει το ματς στα ίσια. Στο 52′ ο Ντιαμπί ισοφάρισε σε 2-2 με ένα ωραίο διαγώνιο σουτ στην κλειστή γωνία του Τζολάκη.

Χατ-τρικ ο Ελ Κααμπί

Όμως αντί να… παγώσει, ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση με εντυπωσιακό τρόπο. Στο 56′ σκόραρε για τρίτη φορά γράφοντας το 2-3. Ο Ρέτσος πήρε την κεφαλιά, ο Λουίς άπλωσε το χέρι του και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ελ Κααμπί με ένα ασύλληπτο χατ-τρικ.

Έσε και 2-4!

Το έπος του Ολυμπιακού όμως είχε και συνέχεια καθώς στο 67′ ο Έσε διαμόρφωσε το 2-4 με μακρινό σουτ, που κόντραρε στο σώμα αμυντικού της Άστον Βίλα.

Χαμένο πέναλτι

Η καλή βραδιά για τον Ολυμπιακό συνεχίστηκε, καθώς μολονότι η Άστον Βίλα κέρδισε πέναλτι στο 82′, ο Λουίς ήταν απελπιστικά άστοχος προσφέροντας ένα ανέλπιστο δώρο στους Πειραιώτες που κράτησαν μέχρι τέλους το 2-4 και πάνε στο Καραϊσκάκη, για να σφραγίσουν το «χρυσό» εισιτήριο για τον τελικό του Conference.

Άστον Βίλα: Όλσεν, Κας, Κόνσα, Λανγκλέ, Ντιν, Μπέιλι (85′ Ιροεγκμούναμ), Μαγκίν, Λουίζ, Ρότζερς (74′ Ντουράν), Ντιαμπί (85′ Τζανιόλο), Γουότκινς

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (46′ Ρίτσαρντς), Έσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (71′ Όρτα), Ελ Κααμπί.

Αποτελέσματα ημιτελικών Europa League

Μαρσέιγ-Αταλάντα 1-1

(20′ Εμπεμπά–11′ Σκαμάκα)

Ρόμα-Λεβερκούζεν 0-2

(28′ Βιρτς, 73΄ Αντριχ)

Αποτελέσματα ημιτελικών Conference League

Φιορεντίνα-Μπριζ  3-2

(5’ Σοτίλ, 37’ Μπελότι, 90’+2’ Ενζολά-17’ πέν. Βάνακεν, 63’ Τιάγκο)

Άστον Βίλα-Ολυμπιακός 2-4

(45+1’ Γουότκινς, 52’ Ντιαμπί-16’, 28΄, 56’ πέν. Ελ Κααμπί, 67’ Έσε)

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.