Πολύ κοντά στο σενάριο του ενός γύρου

Φωτογραφία αρχείου
Αναμένει εξελίξεις και αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο η ΕΣΚΑΘ

Μπορεί οριστικές αποφάσεις ακόμη να μην έχουν ληφθεί, καθώς όλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει μετά τις 7 Ιανουαρίου, όταν και υποτίθεται ότι ολοκληρώνεται το lockdown που ήδη έχει πάρει δύο παρατάσεις, ωστόσο το σενάριο πραγματοποίησης ενός γύρου στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Από τη στιγμή που δεν γίνονται ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου προπονήσεις και φυσικά ούτε και αγώνες, οι διοικούντες της θεσσαλικής Ένωσης περιμένουν τις εξελίξεις από πλευράς Πολιτείας, που πιθανότατα θα συνοδεύονται και από σχετική απόφαση της ΕΟΚ, αφού τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Αν πάντως η αγωνιστική δράση δεν αρχίσει εντός του ερχόμενου Φεβρουαρίου τότε το να πραγματοποιηθούν τα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και να ολοκληρωθούν σε μόλις έναν γύρο είναι το πιο ορατό ενδεχόμενο.

Αυτό άλλωστε προβλέπεται και στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΘ, που αναφέρουν ότι σε περίπτωση οριστικής διακοπής για λόγους ανωτέρας βίας (πανδημίας ή άλλης αιτίας) θα ισχύσει ως τελική η  βαθμολογία που διαμορφώθηκε κατά την διακοπή του πρωταθλήματος με την προϋπόθεση ότι θα  έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του πρώτου γύρου, και εφόσον δεν συνεχιστεί μέχρι το τέλος του Μαΐου, τότε το πρωτάθλημα θα θεωρηθεί ως μη γενόμενο. Ο πρώτος γύρος φυσικά δεν έχει ολοκληρωθεί σε καμία κατηγορία, ενώ η απόφαση για μονούς αγώνες μεταξύ των ομάδων μπορεί να ληφθεί με το ερωτηματικό τι θα γίνει μέχρι και τον Μάιο.

Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η στάση των ομάδων, καθώς όπως έχουμε αναφέρει ξανά, όσο πιο χαμηλές οι κατηγορίες τόσο αυξάνεται η πιθανότητα κάποιοι σύλλογοι να αποφασίσουν να βάλουν έστω και προσωρινά λουκέτο για μία χρονά, με όποιο κόστος, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό μοιάζει να είναι μικρό. Όλα αυτά προσπαθούν να συνεκτιμήσουν οι διοικητικοί παράγοντες της Ένωσης, βλέποντας τους οιωνούς να μην είναι σε καμία περίπτωση ελπιδοφόροι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.