Πρόγκνι: «Εχθρός μου όποιος ενοχλεί τους παίκτες της Νίκης»

Δηλώσεις στον BlueheartFM 105,1 και την εκπομπή “Ισορροπίες” πραγματοποίησε ο Γενικός Αρχηγός της Νίκης Βόλου, Παντελής Πρόγκνι, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως η ομάδα του θα κερδίσει τον Αλμυρό την Κυριακή. Παράλληλα, υποστήριξε πως νιώθει περήφανος για την κλήση του σε απολογία από την ΕΠΣΘ, υπογραμμίζοντας πως είναι ήρεμος χαρακτήρας, αλλά θεωρεί εχθρό του όποιον ενοχλεί τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του.

απόδοση: magnesiasports
Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την προετοιμασία της ομάδας, ενόψει Αλμυρού:

“Τα παιδιά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχουν βρει τον εαυτό τους. Το κλίμα ανάμεσά τους είναι εξαιρετικό κι όλα φαίνεται πως θα κυλήσουν πολύ καλά. Η προπόνηση έγινε σήμερα στο Πανθεσσαλικό, έχουμε ξεχωρίσει τις μέρες κι αυτά που δουλεύουμε καθημερινά. Κάποιες μέρες κάνουμε τακτική, άλλες φορές δουλεύουμε καινούρια πράγματα, καινούρια συστήματα, καινούριους αυτοματισμούς στις στημένες φάσεις. Προσπαθούμε να βάλουμε καινούρια στοιχεία στο παιχνίδι μας και να διορθώσουμε αυτά που δε λειτουργούν σωστά. Δουλεύουμε περισσότερο στο τεχνικό κομμάτι, καθώς από φυσική κατάσταση, είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο.

Είμαστε τόσο καλά γυμνασμένοι που πιστεύω πως δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε ακόμα κι από ομάδες Α’ Εθνικής σ’ αυτόν τον τομέα. Βγαίνει και στο γήπεδο αυτό, νομίζω. Αν προσέξετε, τα παιδιά είναι πολύ δυνατά, δύσκολα κουράζονται και οι τραυματισμοί είναι πολύ λίγοι. Όλα αυτά οφείλονται στη φυσική μας κατάσταση.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν μαζί, δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός, πέρα από ορισμένα μικροπροβλήματα, τίποτα το σημαντικό. Κι οι 24 παίκτες μας είναι ετοιμοπόλεμοι και σιγά-σιγά το τεχνικό τιμ προσπαθεί να ξεχωρίσει την εντεκάδα και την αποστολή, ενόψει Αλμυρού. Το βλέπουμε πολύ σοβαρά το προσεχές παιχνίδι, κάνουμε την αντίστοιχη προετοιμασία και περιμένουμε να έρθει η Κυριακή, προκειμένου να δώσουμε το 110% της δύναμής μας για τη νίκη. Αν, μάλιστα, καταφέρουμε να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο κι ορισμένα πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις και δεν τα έχει δει ο Αλμυρός, ο αντίπαλός μας θα βρεθεί προ εκπλήξεως”.

Για το αν σκέφτεται η ομάδα τον τελικό της Τετάρτης, κόντρα στον ΝΠΣ Βόλος:

“Θέλω να σας μιλήσω ειλικρινά, πάντα μου αρέσει να λέω αλήθεια. Δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου με το ματς Κυπέλλου που έρχεται, κόντρα στον ΝΠΣ. Δεν έχουμε μιλήσει καν γι’ αυτό και πιστεύω πως αυτό είναι το σωστό. Ο κόσμος κι εσείς, στο ραδιόφωνο, το κάνετε και καλά κάνετε, εξάλλου είναι η δουλειά σας. Εμείς, όμως, δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου. Έχουμε το ματς της Κυριακής μπροστά μας, αυτό που προηγείται, σε σχέση με της Τετάρτης. Από την Κυριακή, μέχρι την Τετάρτη θα ασχοληθούμε και με τον ΝΠΣ. Κοιτάμε ένα-ένα τα ματς. Διαφορετικά παιχνίδια, διαφορετικές ομάδες. Στόχος μας είναι ο αγώνας με τον Αλμυρό, που είναι πολύ σημαντικός. Και την Τετάρτη, φυσικά, είναι σημαντικός ο τελικός, αλλά δε θα ασχοληθούμε τώρα”.

Για την κλήση του από την ΕΠΣΘ σε απολογία, για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο ματς με τον Θησέα:

“Η ΕΠΣΘ με κάλεσε σε απολογία για το ματς με τον Θησέα. Πήγα στα γραφεία, μαζί με τον κ. Βενέτη και τον δικηγόρο μας. Μπήκαμε μέσα, συζητήσαμε και, μέχρι τότε, δεν είχε εμφανιστεί κανένας από την ομάδα της Αγριάς. Στο τέλος της συνάντησης, ήρθε ο πρόεδρος της ομάδας, μας χαιρέτησε θερμά, συζητήσαμε, μας ρώτησε για την ομάδα κι αυτό ήταν όλο. Πήραμε αναβολή για τις 15 του μηνός, γιατί τώρα προέχουν δύο σημαντικοί αγώνες και δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με αυτά τα θέματα. Πραγματικά, δε ξέρω τι θα με ρωτήσουν. Αν με θέλουν για το περιστατικό με τον Τζιώρα και τον προπονητή του Θησέα, δεν είμαι στεναχωρημένος, αλλά περήφανος.

Γενικά, είμαι ένας ήρεμος χαρακτήρας. Μπορεί κάποιος να γελάσει με αυτό, αλλά ειλικρινά ο αθλητισμός παρασέρνει. Οι ποδοσφαιριστές μας παίζουν με πολλούς σφυγμούς, κανένας δεν μπορεί να είναι ήρεμος. Δεν κάνουμε μπαλέτο. Ο ρόλος μου εμένα είναι να στηρίζω και να προστατεύω τους ποδοσφαιριστές μου. Ο Τζιώρας, μετά το γκολ του, πήγε να πανηγυρίσει με τον χαρακτηριστικό τρόπο, ζητώντας ησυχία. Το κάνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές του κόσμου. Δεν είναι ούτε παράνομο, ούτε βρισιά, ούτε κακή χειρονομία. Ο προπονητής της ομάδας του Θησέα πήγε να τον εμποδίσει, κάνοντας και λέγοντας διάφορα. Εγώ, από το άγχος μην τυχόν και συμβεί κάτι, πήγα και τους χώρισα. Δεν είχε κανένα δικαίωμα ο προπονητής τους να πάει στον ποδοσφαιριστή μας, την ώρα που πανηγύριζε, και να τον εμποδίσει, από τη στιγμή, μάλιστα, που δεν κάνει κάτι κακό. Δε θα σταματήσω να υπερασπίζομαι την ομάδα μου. Όποιος πειράζει τα παιδιά μου, θα είναι εχθρός μου. Δε θέλω ούτε να τα βρίζουν, ούτε να τα ενοχλούν, ούτε τίποτα, Όποιος τα ενοχλεί, ενοχλεί και μένα. Δεν είμαι ούτε τσαμπουκάς, ούτε σκληρός, ούτε δυνατός. Δε θέλω να μας πειράζουν, όμως”.

Για την ψυχολογία της ομάδας:

“Η δουλειά μας, ως τεχνικό τιμ, πέρα από την προπόνηση, είναι και το ψυχολογικό κομμάτι. Η ομάδα έχει αντιληφθεί πως όλα τα παιχνίδια είναι ξεχωριστά μεταξύ τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τα παιδιά ξέρουν πως το παιχνίδι της Κυριακής είναι κρίσιμο, σέβονται τον Αλμυρό, αλλά έχουν προετοιμαστεί για να παίξουν τον αγώνα και να πάρουν αυτό που ζητάμε. Δε θα μας σταματήσει τίποτα, είμαστε σε καλή κατάσταση. Ο Αλμυρός είναι επίσης καλή ομάδα, αλλά εμείς είμαστε καλύτεροι”.

Για το αν η ομάδα προετοιμάζεται σε συνθήκες ντέρμπι, όπως για τα ματς κόντρα σε ΝΠΣ και Ολυμπιακό:

“Ναι, προετοιμαζόμαστε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και, πιθανώς, σε ένα επίπεδο παραπάνω. Πλέον, αρχίσει και φαίνεται η δουλειά μας, από τότε που μπήκα κι εγώ στην ομάδα, μέχρι τώρα. Κάθε εβδομάδα είμαστε και καλύτεροι. Αυτή τη φορά με τον Αλμυρό, ελπίζω να είμαστε επίσης καλύτεροι, σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μας κι όλοι πρέπει να το κάνουν, γιατί είναι μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Είμαστε μία “γροθιά” κι έτσι θα προχωρήσουμε”.

Για το πού θα γίνουν οι επόμενες προπονήσεις της Νίκης:

“Κατά πάσα πιθανότητα, όλες οι προπονήσεις μας θα γίνουν στο Πανθεσσαλικό. Μίλησα, πριν λίγο, με τον κ. Μιλάνο για τρίτη φορά σήμερα. Μας είπε πως μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου, θα προπονούμαστε εδώ. Όλες οι προπονήσεις θα γίνουν στο βοηθητικό και την Τρίτη, παραμονή του αγώνα, θα προπονηθούμε στο κυρίως γήπεδο”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.