Μετά από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, που έληξε 0-0, Ελβετία και Κολομβία έλυσαν της διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι Ελβετοί αποδείχθηκαν περισσότερο ψύχραιμοι. Επικράτησαν 4-3 και θα βρεθούν σε προημιτελική φάση Μουντιάλ για πρώτη φορά από το 1954, δηλαδή μετά από 72 χρόνια.
Η πρώτη αξιόλογη φάση ήρθε στο 21ο λεπτό, με τους Κολομβιανούς να αλλάζουν όμορφα, τον Πουέρτα να πλασάρει από τα όρια της περιοχής και τον Κόμπελ να βγάζει σε κόρνερ. Στο 29’ ο Ρίντερ πάτησε περιοχή από αριστερά κι έκανε το σουτ αλλά ο Βάργκας του είπε “όχι”.
Στο 47ο λεπτό το γυριστό του Σο από το πέναλτι, πέρασε λίγο έξω ενώ στο 53’ η εκτέλεση φάουλ του Ρίντερ πέρασε ελάχιστα έξω, όπως και το σουτ του Σουάρες στο 63’. Από εκεί και πέρα μόνο μία ήταν η αξιόλογη φάση, με το διαγώνιο σουτ του Εντόι στο 90’+1’ που κατέληξε άουτ.
Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου στο 99’, μετά από κόρνερ, ο Λουκουμί πήρε την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν η σημαντικότερη ευκαιρία για τους Κολομβιανούς, που θα μπορούσαν να σκοράρουν και στο 115 όταν από λάθος του Τσάκα, ο Καμπάς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και αστόχησε.
Η σειρά των πέναλτι: Κιντέρο 0-1, Τζάκα 1-1, Σάντσες δοκάρι, Αμντουνί 2-1, Καμπάς 2-2, Ανάντζι άουτ, Κούτσο Ερνάντες απέκρουσε ο Κόμπελ, Ίτεν 3-2, Ντίας 3-3, Ρ. Βάργκας 4-3.
ΕΛΒΕΤΙΑ: Κόμπελ, Ροντρίγκες (71’ Μουχάιμ), Ελβέντι, Ακάντζι, Τζάκα, Φρόιλερ, Ζακάρια (89’ Βιντμέρ), Ρίντερ (103’ Αμντουνί), Γιασάρι (46’ Σο), Εντόι (90+2’ Ρ. Βάργκας), Εμπολό (87’ Ίτεν).
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Κ. Βάργκας, Μουνιός, Λουκουμί (119’ Μίνα), Σάντσες, Πουέρτα, Μόχικα, Χάμες Ροντρίγκες (66’ Κιντέρο), Άριας (66’ Καμπάς), Λέρμα (82’ Ρίος), Ντίας, Σουάρες (82’ Κούτσο Ερνάντες).
Photo credits: fifa.com



















