«Πρώτα το μπάσκετ» και για τον Νίκο Ρούμπο

Ο Παναγιώτης Φασούλας και η παράταξη του «Πρώτα το μπάσκετ», κάνουν γνωστές τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης τους, ενόψει των επερχόμενων εκλογών της ΕΟΚ, στις 28 Μαρτίου.

Επισημαίνοντας την προσωπικότητα και τις δυνατότητες του Παναγιώτη Φασούλα, από πλευράς Μαγνησίας ως μέλος της διοικούσας Επιτροπής του Ολυμπιακού Βόλου συμμετέχει στον συνδυασμό ο Νίκος Ρούμπος, που μίλησε για το πρόγραμμα της παράταξης και έδωσε τη δική του οπτική.

Χαρακτηριστικά για το πρόγραμμα επεσήμανε τα εξής:

-Αναδιάρθρωση της Ομοσπονδίας, με αλλαγή οργανογράμματος, τη δημιουργία θέσης γενικού διευθυντή, την ανάλυση καθηκοντολογίου των υπαλλήλων, και τη δημιουργία εμπορικού τμήματος και τμήματος marketing. Κάθε μέλος του ΔΣ αναλαμβάνει καθήκοντα εντεταλμένου συμβούλου, με λογοδοσία στο ΔΣ και παρακολούθηση συγκεκριμένων δράσεων. Η πλήρης ψηφιοποίηση της λειτουργίας της Ομοσπονδίας είναι άμεση προτεραιότητα και θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της και της επικοινωνίας της με τις Ενώσεις και τα Σωματεία. Θα εξασφαλίσει διαφάνεια, καθώς όλοι θα έχουν την πρόσβαση στην πληροφορία για θέματα λήψης αποφάσεων και σωματειακού συμφέροντος.

-Οργάνωση εκ βάθρων του αναπτυξιακού προγράμματος, με απόλυτη και πλήρη οργανωτική δομή (επικεφαλής προπονητής-επιλογή περιφερειακών προπονητών με αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια-διασύνδεση των περιφερειακών προπονητών με τα σωματεία-καθοδήγηση των προπονητών των ομάδων-απόδοση τεχνογνωσίας για την οργάνωση και τα πρότυπα λειτουργίας των ακαδημιών με συνεχή αξιολόγηση-αναβίωση των πετυχημένων διενωσικών τουρνουά και τουρνουά Χριστουγέννων-ανάπτυξη υποτροφιακού προγράμματος για τους αθλητές-διασύνδεση του προγράμματος διάδοσης και ανάπτυξης του αθλήματος με τη σχολική κοινότητα).

-Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του παντελώς απαξιωμένου γυναικείου μπάσκετ με κύριους άξονες την προβολή μέσω των εθνικών τηλεοπτικών συχνοτήτων, τη χορηγική χρηματοδότηση των πρωταθλημάτων, την αναδιοργάνωση των κατηγοριών και την πλήρη και μοντέρνα οργάνωση των γυναικείων εθνικών ομάδων όλων των κατηγοριών, αποκαθιστώντας τις συνθήκες αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τις γυναίκες αθλήτριες.

-Οργάνωση των εθνικών πρωταθλημάτων με αναδιοργάνωση των κατηγοριών ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, ν’ ανεβάσουν το επίπεδο του αθλήματος και να διευκολυνθεί η λειτουργία του αναπτυξιακού μοντέλου.

-Αποκατάσταση της λειτουργίας των περιφερειακών ενώσεων και θεσμοθέτηση της συνόδου των ενώσεων, όπου κατά τακτά διαστήματα θα συνέρχεται για ν’ αξιολογείται η λειτουργία τους και να δίδονται κατευθύνσεις.

-Αναμόρφωση του οικονομικού μοντέλου λειτουργίας με χρηματοδότηση από δημόσιους, ιδίους και χορηγικούς πόρους, με την επιλογή μέγα κεντρικού χορηγού πρωταθλημάτων και δράσεων, ο οποίος θα διαφημίζεται μέσω του μεγάλου αριθμού αγώνων όλων των κατηγοριών, όλων των πρωταθλημάτων.

Εθνικές ομάδες ανδρών και λοιπών κατηγοριών

Η οργάνωση και η συγκρότηση των εθνικών περνά σε ένα ιδιαίτερα καθορισμένο μοντέλο με το οποίο θα απαλειφθεί η περιστασιακή και πρόχειρη οργάνωση. Θα επικρατήσει μία αναδιοργάνωση με κύρια χαρακτηριστικά την επιλογή έμψυχου δυναμικού μακράς πνοής και συνεργασίας-διασύνδεσης των ομάδων με το αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Ιδιαίτερα για την εθνική ομάδα των Ανδρών, θα βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο των δράσεων και του ενδιαφέροντος και όχι μόνο τις λίγες ημέρες των μεγάλων διοργανώσεων.

Διαιτησία

Αποτελεί ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο το οποίο θα αντιμετωπισθεί με πολλή ευαισθησία και σοβαρότητα.

Η ΚΕΔ θα αναβαθμισθεί σε ένα ανεξάρτητο όργανο με έμμισθη επαγγελματική σχέση των μελών της, Συνεχής εκπαίδευση και διαρκής αξιολόγηση των διαιτητών θα είναι οι κύριοι άξονες των παρεμβάσεων για τη διαιτησία.

«Στόχος από την πρώτη ημέρα είναι να δουλέψουμε ώστε η αθλητική οικογένεια να εμπιστευτεί τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας. Να επαναφέρουμε τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την αξιοπιστία και την εξωστρέφεια στο ελληνικό μπάσκετ και στην Ομοσπονδία» καταλήγει ο Νίκος Ρούμπος.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.