Πρωταθλητής Ελλάδος της Α’ Γυμνασίου στο σκάκι ο Βολιώτης Γιώργος Μπουγάς

Είναι μαθητής της Α’ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Βόλου

Νέα διάκριση στο σκάκι για τον Βολιώτη μαθητή της Α’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Βόλου, Γιώργο Μπουγά, που στο πανελλήνιο μαθηματικό πρωτάθλημα στο κλειστό της Νεάπολης Λάρισας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στην ηλικιακή του κατηγορία.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου: «Στα Πανελλήνια μαθητικά πρωταθλήματα σκακιού που διεξήχθησαν στη Λάρισα στις 28 και 29 Απριλίου, ο μαθητής του 1ου Γυμνασίου Βόλου Γιώργος Μπουγάς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος της Α’ Γυμνασίου για το 2024, μεταξύ 66 σκακιστών και σκακιστριών.

Για ακόμη μια φορά αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν είτε διακρίθηκαν είτε όχι. Με το δεδομένο ότι η εισαγωγή του σκακιού σε μικρή ηλικία βοηθά στη βελτίωση της σκέψης και των δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων στα παιδιά, θα πρέπει όλοι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να παροτρύνουν τα παιδιά να ασχολούνται με αυτό το όμορφο πνευματικό άθλημα. Στο Πρώτο Γυμνάσιο Βόλου υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για το σκάκι όπου καθημερινά προπονούνται τα παιδιά στα διαλείμματα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.