H Πρέβεζα και η Βόνιτσα φιλοξενούν από την Κυριακή 4/1 έως την Τρίτη 6/1 τα ματς του 3ου γύρου της κανονικής περιόδου του W Rising Stars.
Η Ανόρθωση Βόλου ήταν η μοναδική αήττητη ομάδα στους πρώτους δύο γύρους με το 6Χ6 και συνέχισε το αήττητο στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, διαλύοντας με 98-59 τον Προμηθέα Πάτρας.
Ωστόσο, τη Δευτέρα (5/1) η ομάδα της Ραφαέλας Σουλτάνη σε μία συναρπαστική αναμέτρηση υπέστη την πρώτη της ήττα από τον Πρωτέα Βούλας με 56-47 την Ανόρθωση Βόλου στο ΔΑΚ Πρέβεζας.
Καθοριστικό στοιχείο δε του αγώνα ήταν η ψυχραιμία που έδειξαν οι παίκτριες του Πρωτέα στο τελευταίο τρίλεπτο, την στιγμή όπου η Ανόρθωση μετέτρεψε στο 37’ με τις Σαμαντά (2/2 διπ.) και Μπασδέκη (1/2 β.) το 40-48 σε 45-48 και έφτασε σε απόσταση αναπνοής.
Το εύστοχο τρίποντο της Αράπογλου 2’39” (η νεαρή φόργουορντ έκανε double double με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ) πριν τη λήξη του αγώνα που έδωσε σε εκείνο το σημείο στον Πρωτέα το προβάδισμα με διαφορά έξι πόντων (51-45) και το γεγονός ότι η Ανόρθωση πέτυχε μόλις δύο πόντους στο διάστημα που απέμενε για την ολοκλήρωση του αγώνα έδωσε στην ομάδα της Βούλας τη νίκη, αλλά και το προβάδισμα για την κατάκτηση μίας θέσης στην πρώτη τετράδα.
Πλέον, η Ανόρθωση Βόλου συγκατοικεί στην πρώτη θέση με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό με 15 βαθμούς και ρεκόρ 6-1, ενώ ακολουθούν Παναθλητικός Συκεών και Πρωτέας Βούλας με 5-2.
Την Τρίτη (6/1) στις 10.00 στο κλειστό της Βόνιτσας η Ανόρθωση θα αντιμετωπίσει τον Άρη για την 9η και τελευταία αγωνιστική του 3ου γύρου.
Δεκάλεπτα: 6-16, 27-29, 40-39, 47-56
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΒΟΛΟΥ (Σουλτάνη): Μάρκου 8, Μπασδέκη 4, Σαμαντά 14 (11 ριμπ.), Τσομπανοπούλου 2, Λωριδοπούλου 6 (1), Τρούλη 4, Φωνιαδάκη 9 (1 τρ., 11 ριμπ.)
ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ (Δεσποτάκης): Γραβάνη, Ντέμο 12 (2), Χουσέλα 19 (3), Κόσυβα, Αράπογλου 15 (4 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 6 κοψίματα), Γεωργοπούλου, Τουμπανιάρη 6 (1), Κουκουζέλη 4, Μαυρίδου.


















