“Όταν οι ιδέες μετατρέπονται σε μικρά θαύματα”, του Κώστα Κυράνη

Ο Κώστας Κυράνης δεύτερος από δεξιά, σε αναμνηστική φωτογραφία από το φιλανθρωπικό φιλικό, ενώ πρώτος από τα αριστερά είναι ο έτερος Βολιώτης διαιτητής του φιλικού, Νίκος Μπουδραμής
Για τον φιλανθρωπικό αγώνα Υδατοσφαίρισης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο

Η Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας διοργάνωσαν φιλικό αγώνα της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών και των Ολυμπιονικών του Λιμενικού Σώματος, για φιλανθρωπικό σκοπό, την περασμένη Κυριακή 21/1 στο Σεράφειο Κολυμβητήριο στην Αθήνα.

Ο αγώνας είχε έντονο το στοιχείο της πόλης του Βόλου με τη συμμετοχή των Λιμενικών Θοδωρή Βλάχου και προπονητή της Εθνικής μας ομάδας και των διεθνών διαιτητών Μπουδραμή Νίκου και Κυράνη Κώστα και είχε σκοπό τη στήριξη ενός 6χρονου κοριτσιού, που ήθελε να αποκτήσει ένα αμαξίδιο.

Ο Κώστας Κυράνης, εμπνευστής της διοργάνωσης του αγώνα, γράφει σχετικά: “Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από τη μέρα που μετέφερα την ιδέα μου σε έναν εξαίρετο άνθρωπο που αγαπά το Λιμενικό Σώμα όσο κανείς, τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων του ΥΝΑΝΠ, κ. Κυριαζόπουλο Ευάγγελο.
Η ιδέα ήταν ένας φιλανθρωπικός αγώνας μεταξύ της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης, προπονητής της οποίας είναι ο συνάδελφος, φίλος και παλιός συναθλητής στη πισίνα του Ναυτικού Ομίλου Βόλου, Θοδωρής Βλάχος, και της Ομάδας Υδατοσφαίρισης του Λιμενικού Σώματος, που αποτελείται από μεγαθήρια του Παγκοσμίου water polo και έχουμε την τιμή να τους έχουμε συναδέλφους.
Η απάντηση ήταν άμεση “ναι θα το κάνουμε”!
Ένας αγώνας δρόμου ξεκίνησε με την αγαπητή συνάδελφο Κέλλυ Μενελάου από το Γραφείο Αθλητισμού του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ να δίνει και την ψυχή της για να φέρει εις πέρας το εγχείρημα, τον Θοδωρή Βλάχο να οργανώνει το αθλητικό κομμάτι τόσο με την Εθνική μας ομάδα που συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα με λίγες μέρες διάφορα όσο με τους αθλητές του Λιμενικού, που με χαρά δέχτηκαν να συμμετέχουν αλλά την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση, και φυσικά το Make A Wish Ελλάδος που κατάφερε να μετατρέψει τη δράση μας σε πράξη αγάπης με τον κ. Πατούνη Αλέξανδρο να βρίσκεται επί ποδός μέρα νύχτα.
Ξεκινήσαμε διστακτικά να καλύψουμε την ευχή ενός παιδιού που ήθελε ένα αμαξίδιο, αλλά η αγάπη και ανταπόκριση του κόσμου μας έδωσε τη δυναμική να καλύψουμε και μια δεύτερη ευχή ενός μικρού ήρωα που ήθελε να ζήσει το όνειρο της Ντίσνεϊλαντ.
Μέσα σε λίγες μέρες επιχειρήσεις, σωματεία, οργανισμοί, αθλητικοί σύλλογοι, υπηρεσίες του ΛΣ, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι, συνάδελφοι Λιμενικοί, συμπολίτες που ήθελαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους κατάφεραν να γεμίσουν τον κουμπαρά που συγκεντρώνει τα ποσά που διατίθενται.
Ενας κουμπαράς που ξεχείλισε από την αγάπη όλων μας για την Υδατοσφαίριση, την Εθνική μας ομάδα αλλά και στο Λιμενικό Σώμα.
Συγκινητική η κίνηση των παικτών της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης που μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει το μεγαλύτερο ποσό. Η δωρεά συνεχίζεται μέχρι 31/1/24.
Και φτάσαμε την ημέρα του αγώνα 21/1/24 που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος σε ένα κατάμεστο κολυμβητήριο στο Σεράφειο να δούμε για πρώτη και μοναδική φορά να αγωνίζεται στην ίδια πισίνα το παρελθόν και οι θρύλοι του αθλήματος ολυμπιονίκες του Λιμενικού με το μέλλον και τους σύγχρονους ήρωες της υδατοσφαίρισης και ίσως καλύτερη ομάδα στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, την Εθνική μας Ομάδα.
Είδαμε τον Βλοντάκη να βάζει γκολ σαν να μη πέρασε μια μέρα, με τους Αφρουδάκη, Μάζη, Λούδη, Ψύχο, Χατζή, Καλακώνα, Δάνδολο και Ρέππα κάτω από τα δοκάρια να κοντράρουν στα ίσια τους  Βλαχόπουλο, Κάκαρη, Φουντούλη, Παπαναστασίου, Νικολαΐδη, Γκιουβέτση, Γενηδουνιά, Καλογερόπουλο, Σκουμπάκη, Αργυρόπουλο σε ένα παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Παππάς, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, η πρόεδρος του Make-A-Wish Ιβέτ Κοσμετάτου και το μέλος του Δ.Σ. του Make-A-Wish Αλέξανδρος Πατούνης.
Ήταν, φυσικά, εκεί ο πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, που απηύθυνε και χαιρετισμό, ο Α’ Αντιπρόεδρος Γιώργος Αφρουδάκης (που αγωνίστηκε κιόλας), ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας, που υποδέχθηκαν και τους επισήμους από τα υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Αθλητισμού.
Σε έναν αγώνα που στα όσα χρόνια είμαι διαιτητής στην Υδατοσφαίριση ένιωσα τη μεγαλύτερη συγκίνηση οφείλω να πω ένα ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φίλο, συνάδελφο και διεθνή διαιτητή Νίκο Μπουδραμή που διαιτητεύσαμε  τον αγώνα αλλά και στην αγαπημένη φίλη Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish Ελλάδος, που αποτέλεσε για εμένα πριν από 10 χρόνια σχεδόν την πηγή έμπνευσης, ώστε να εξελίξουμε τον συνδικαλισμό στο Λιμενικό Σώμα σε ένα μέσο προσφοράς για τον  συνάνθρωπο.
Φυσικά τα συγχαρητήρια αξίζουν στον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων του ΥΝΑΝΠ κ. Κυριαζόπουλο Ευάγγελο, στον προπονητή της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης, Θοδωρή Βλάχο, και στην συνάδελφο Κέλλυ Μενελάου, καθώς όλοι μαζί κατάφεραν να μετατραπεί σε ένα μικρό θαύμα μια απλή ιδέα που δεν θα ήταν τίποτε άλλο από μια σκέψη, αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μέσα σε ένα μήνα κατάφεραν κάτι μοναδικό που θα θυμόμαστε όλοι μας για πολύ καιρό”.
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.