Σακοράφα: «Στόχος η πλήρης εξόφληση σωματείων και ΕΑΣ»

Απόλυτα επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η συνάντηση της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα, και επιτελικών της ομοσπονδίας με στελέχη 37 σωματείων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τρικκαίων, μια μέρα πριν από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΓΑΣ: «Η πρόεδρος εφαρμόζοντας στην πράξη τη φιλοσοφία για σύνδεση του υψηλού αθλητισμού με το σωματείο και πλαισιωμένη από τους καθ’ ύλην αρμοδίους προπονητές και τεχνικούς συμβούλους του ΣΕΓΑΣ, περιέγραψε τη νέα δομή της προπονητικής διαδικασίας και τον ρόλο του σωματείου σε αυτήν. Επίσης, προπονητές και παράγοντες ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα τελευταία δρώμενα στην ομοσπονδία».

Στην τοποθέτησή της η Σοφία Σακοράφα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο ΣΕΓΑΣ έγινε η πρώτη ομοσπονδία πανευρωπαϊκά, η οποία έκανε την επανέναρξη των μαζικών αγωνισμάτων, με την επιτυχή διοργάνωση του ημιμαραθωνίου στην Αθήνα, για την οποία πήραμε συγχαρητήρια απ’ όλον τον κόσμο».

Συνέχισε, περιγράφοντας αναλυτικά την οικονομική κατάσταση της ομοσπονδίας και τον τρόπο με τον οποίον ανταπεξήλθε ο ΣΕΓΑΣ στις μεγάλες (διεθνής και εγχώριες) αγωνιστικές υποχρεώσεις. Σύμφωνα με αυτά που παρουσίασε, βάσει των απολογιστικών στοιχείων της προηγούμενης διοίκησης, που εγκρίθηκαν από τη ΓΣ των σωματείων τον Μάρτη του 2021 στα Τρίκαλα, η νέα διοίκηση παρέλαβε ένα δημοσιοποιημένο έλλειμμα περίπου 1 εκατ. 700 χιλ. ευρώ. Από 1/4 ως και 30/9 ο μέσος όρος των μηνιαίων ανελαστικών εξόδων της ομοσπονδίας είναι περίπου 450 χιλ. ευρώ. Υπάρχουν απαιτήσεις και αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης, οι οποίες δεν έχουν ακόμα λογιστικοποιηθεί. Αν προστεθεί και το κόστος υλοποίησης του ετήσιου αγωνιστικού προγράμματος, το συνολικό έλλειμμα της ομοσπονδίας είναι περίπου 3 εκατ. ευρώ. Η επιχορήγηση της ομοσπονδίας από την πολιτεία, με βάση τα κριτήρια του συστήματος «Χίλων», είναι 2 εκατ. 770 χιλιάδες. Έχουν καταβληθεί 2 εκατ. 430 χιλ. και υπολείπονται 340 χιλ. ευρώ.

«Παρ’ όλη την προφανή οικονομική δυσχέρεια, η ομοσπονδία προσπαθεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Έχει ξοφλήσει όλες τις βεβαιωμένες οφειλές του παρελθόντος, που αφορούν σε αθλητές, προπονητές και σωματεία. Ήδη, έχει αρχίσει η καταβολή των οφειλών που δημιουργήθηκαν από 1/4 με την υλοποίηση του αγωνιστικού προγράμματος. «Προχωράει» η εξόφληση των πρωταθλημάτων Κ16 και Κ18. Έχει καταβληθεί το 50% των εξόδων στις ΕΑΣ και άμεσα δρομολογείται η εξόφληση του υπολοίπου» ανέφερε η κα Σοκαφάρα, οριοθετώντας ως στόχο την πλήρη εξόφληση των σωματείων και των ΕΑΣ. «Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για εξεύρεση πόρων και αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα βοήθειας» συμπλήρωσε.

Η Σοφία Σακοράφα, στη συνέχεια, ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Στην ατζέντα ήταν η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας της περιφέρειας με τον ΣΕΓΑΣ. Η υλοποίηση του οποίου, θα συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων των σωματείων.
Όπως συμβαίνει στην Κρήτη, όπου, η περιφέρεια καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης των σωματείων για τη συμμετοχή τους στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Επίσης, εξετάστηκαν θέματα υποδομών. Συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας, από την περιφέρεια, προπονητικού κέντρου ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Το οποίο, θα μπορεί να φιλοξενεί αθλητές υψηλού επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.