Σάββατο για βαθμούς και παραμονή ψηλά βλέπει η Νίκη Βόλου

Εκτός αποστολής αναμένεται να είναι ο Σεμπάστιαν Καμπαγέρο

Σίγουρα η αναμέτρηση της Κυριακής δεν είναι σαν όλες τις άλλες και για τη Νίκη Βόλου, αφού το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου πάντα έχει το κάτι παραπάνω, προσφέροντας στο σύνολο που φτάνει στην κατάκτηση της νίκης πέρα από τους βαθμούς και το καθιερωμένο γόητρο. Ωστόσο και για τη Νίκη η συγκεκριμένη αναμέτρηση έρχεται σε μία χρονική συγκυρία που οι «κυανόλευκοι» θέλουν τους βαθμούς της επικράτησης προκειμένου να παραμείνουν ψηλά στη βαθμολογική κατάταξη, ελπίζοντας ότι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα μείνουν εκεί…

Αγωνιστικά η ομάδα του Στάικου Βεργέτη βρίσκεται σε καλό… φεγγάρι, αφού και τη νίκη πήρε απέναντι στον Διαγόρα την περασμένη αγωνιστική, και είναι σχεδόν πλήρες για την αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Νεάπολης το ερχόμενο Σάββατο. Έτσι, ο Στάικος Βεργέτης θα έχει στη διάθεσή του τους Κρουθ, Μπαλάφα, Μπιτσάκο και Ροχάνο που απουσίαζαν από το παιχνίδι με την ομάδα της Ρόδου μιας και κλήθηκαν να εκτίσουν ποινή που είχαν λόγω καρτών.

Βέβαια την ίδια στιγμή το μεγάλο ερωτηματικό αφορά τον Σεμπάστιαν Καμπαγέρο. Ο Αργεντίνος μέσος δεν πήρε χρόνο συμμετοχής απέναντι στον Διαγόρα αφού ταλαιπωρείται από τράβηγμα και στην τελευταία προπόνηση με την οποία άρχισε ουσιαστικά η προετοιμασία για τον αγώνα του Σαββάτου ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Η συμμετοχή του στην αποστολή είναι ήδη εξαιρετικά αμφίβολη και φαίνεται ότι ο Στάικος Βεργέτης καταστρώνει ήδη τα πλάνα του για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου χωρίς να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Αργεντίνου ποδοσφαιριστή. Άλλωστε οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν δείχνουν ένα απλό τράβηγμα αλλά εκτιμάται ότι μάλλον πρόκειται για θλάση στον προσαγωγό, κάτι που μπορεί να τον κρατήσει και άλλο εκτός αγωνιστικής δράσης.

Έδωσε το στίγμα…
Είναι δεδομένο συγχρόνως ότι ήδη πριν από το παιχνίδι με τον Διαγόρα Ρόδου, τα μέλη της Νίκης Βόλου είχαν κατά νου την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου, με το τεχνικό επιτελείο να προσπαθεί να διαχειριστεί και το θέμα των κίτρινων καρτών.

Συνολικά τέσσερις παίκτες, όπως προαναφέρθηκε, εξέτισαν ποινή μίας αγωνιστικής απέναντι στον Διαγόρα, με την ομάδα να είναι γενικότερα φορτωμένη με κάρτες, όπως υπογράμμισε και ο Στάικος Βεργέτης, με τα περιθώρια για έκτιση ποινών να στενεύουν ειδικά από τη στιγμή που το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Άλλωστε, ο τεχνικός των «κυανόλευκων» έδωσε το στίγμα για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου, ήδη από τη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Διαγόρα Ρόδου. «Ο προσεχής αντίπαλος έχει τις ιδιαιτερότητές του, είναι η μάχη της πόλης, όπως το έχω αντιληφθεί, θα πρέπει όμως αυτό να μην παρεκκλίνει από τη δουλειά που κάνουμε μέσα στην εβδομάδα. Θα θέσουμε ένα πλάνο αγώνος, θα δούμε πώς θα αμυνθούμε, πώς θα επιτεθούμε, ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου και θα επιμείνουμε πάνω σ’ αυτό το πλάνο αγώνος ώστε να μας βγει στο μεγαλύτερο ποσοστό που γίνεται» δήλωσε χαρακτηριστικά, με την ποδοσφαιρική λογική τουλάχιστον από πλευράς του να είναι εμφανής.

Μόνο οι προσκλήσεις
Όπως έγινε και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, η παρέμβαση της Αστυνομίας αναμένεται να είναι καθοριστική για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης, οπότε αναμένεται να μην υπάρχει η δυνατότητα παρουσίας φίλων της Νίκης Βόλου (τουλάχιστον οργανωμένα) στο γήπεδο της Νεάπολης το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρξει και σχετικό αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας προς την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας για να προωθηθεί προς τον αρμόδιο υφυπουργό. Άλλωστε η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει ήδη πραγματοποιηθεί εδώ και 10 περίπου ημέρες, όπου έγιναν όλα τα πλάνα και ενημερώθηκαν και οι δύο ΠΑΕ για το τι μέλλει γενέσθαι.

X.T.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.