Σε αναστολή το τμήμα Στίβου του Γ.Σ.Α. λόγω επικίνδυνων εγκαταστάσεων (φωτορεπορτάζ)

Άθλιες και ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών και των ίδιων χαρακτηρίζονται από τις προπονήτριες του τμήματος Στίβου του Γ.Σ.Α. οι συνθήκες προπόνησης στο χώρο που χρησιμοποιείται κάτω από τις κερκίδες του δημοτικού Σταδίου Αλμυρού. Υποτίθεται ότι ο χώρος αυτό χρησιμοποιείται τις ημέρες που βρέχει και δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή των προπονήσεων στον εξωτερικό χώρο, προκειμένου να προφυλαχθούν οι αθλητές και οι προπονητές και να γίνει με καλύτερες συνθήκες η προπόνηση.

Το «magnesiasports» βρέθηκε στο σημείο και ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε την κατάσταση. Ο χώρος είναι σε πολλά σημεία πλημμυρισμένος από τα βρόχινα νερά, που έρχονται από το πάνω μέρος, όπου βρίσκονται οι κερκίδες. Πριν από μερικές ημέρες τοποθετήθηκε από τον Δήμο ένα πανί και έκλεισε το κομμάτι που έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά και πάλι η βροχή περνάει μέσα από ρωγμές.

Όπως τονίζει στο «magnesiasports» η προπονήτρια Στίβου του Γ.Σ.Α. Χάιδω Καραπτσιά

«το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζουμε από τον καιρό που ήμουν και η ίδια αθλήτρια, περίπου δηλαδή από το μακρινό 1995» Με λίγα λόγια για περισσότερα από 25 χρόνια. Δυστυχώς, οι οχλήσεις πολλές όλα αυτά τα χρόνια, αλλά καμία ενέργεια δεν έχει γίνει διαχρονικά. Καλώδια κρέμονται από τον τοίχο, ακαθαρσίες από πουλιά βρίσκονται σε όλο το δάπεδο του χώρου, ο κίνδυνος είναι μεγάλος για τραυματισμό των αθλητών. Έχουμε παιδάκια στο τμήμα ένταξης που είναι έξι χρονών, αν, Θεός φυλάξοι, γίνει κάποιο ατύχημα, τι γίνεται; Ποιος έχει την ευθύνη;»

Για το λόγο αυτό οι προπονήτριες του Γ.Σ.Α. ανέστειλαν τις προπονήσεις μέχρις ότου αναληφθεί κάποια πρωτοβουλία από την πλευρά του Δήμου και για το λόγο αυτό έχει εκδοθεί και ανακοίνωση από πλευράς τους, στην είσοδο του Σταδίου, για να ενημερώσουν τους γονείς για τη μη διεξαγωγή των προπονήσεων, σημειώνει η κ. Καραπτσιά στο «magnesiasports».

Αξίζει να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι καθημερινά τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Αλμυρού χρησιμοποιούν περισσότεροι από 70 αθλητές του Στίβου, όλων των ηλικιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.