Σε δεκάδες αγώνες ο ΣΔΥΒ με τον ερχομό του φθινοπώρου

Η απονομή στο Ροδοχώρι σε Δημητριάδη (αριστερά) και Ζήση (δεξιά)

Ένας αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Αυγούστου το βράδυ και οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου ήταν εκεί, όχι μόνο για να συμμετέχουν, αλλά και για να εξασφαλίσουν θέσεις στο βάθρο της γενικής κατάταξης.

Στο 3o Rodochori Night Trail 5.700 μέτρων με υψομετρική 200μ, που έγινε στο Ροδοχώρι Νάουσας, ο Αμβρόσιος Δημητριάδης τερμάτισε στη 2η θέση με 27:50, ενώ στην 3η με 31:04 ακολούθησε ο Γιάννης Ζήσης. Αναδείχθηκαν μάλιστα 2ος και 1ος αντίστοιχα στην ηλικιακή τους κατηγορία.

Με τον ερχομό του φθινοπώρου οι αγώνες δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα, θα γίνονται κατά δεκάδες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο ΣΔΥΒ συγκέντρωσε το καλεντάρι των κυριότερων αγώνων που θα γίνουν από τον Σεπτέμβριο και ως το τέλος του έτους και το δημοσιεύει προς διευκόλυνση του προγραμματισμού των μελών του.

Κάθε Τετάρτη από ώρα 19.00 ως 19.30 γίνονται οι συναντήσεις των μελών του ΣΔΥΒ στο στάδιο ΕΑΚ Βόλου, για εγγραφές για τους αγώνες, για εγγραφές νέων μελών, πληρωμές για τα δύο λεωφορεία και το ξενοδοχείο για όσους ακολουθήσουν την ομαδική εκδρομή για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας (11-12 Νοεμβρίου).

Για όλα τα θέματα και για εγγραφές, τα μέλη του συλλόγου επίσης μπορούν καθημερινά να επικοινωνούν με τον σύλλογο, με το Δ.Σ. ή με τον Κ. Παλάντζα στο 6993 953012.

Το προσεχές καλεντάρι

10 Σεπτεμβρίου 14ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου ΔΕΗ Μνήμες Λιγνίτη:

Μία πλούσια διοργάνωση που γίνεται στην Πτολεμαΐδα από τον Σπάρτακο και τη ΔΕΗ Α.Ε. Θα γίνουν διαδρομές Ημιμαραθωνίου και 5 χιλιομέτρων και ο ΣΔΥΒ εξασφάλισε για τα μέλη του φιλοξενία από τη διοργάνωση σε ξενοδοχείο και την κάλυψη της διατροφής, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν. Τα μέλη του ΣΔΥΒ που επιθυμούν να συμμετέχουν και να φιλοξενηθούν, μπορούν να αναθέσουν στους υπεύθυνους του συλλόγου την εγγραφή τους ή τηλεφωνικά στον Κ. Παλάντζα στο 6993953012.

10 Σεπτεμβρίου 35ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου

16 Σεπτεμβρίου 5hours Ερμής Θεοχαρόπουλος: Αγώνας αφιερωμένος στη μνήμη του Θεοφάνη – Ερμή, που χάθηκε άδικα στις 30 Ιανουαρίου 2022 στα Τζουμέρκα. Ο αγώνας ονομάζεται 5hours όσες και οι ώρες που ο Θεοφάνης-Ερμής περίμενε το ελικόπτερο, αιμορραγώντας μετά το πολύ σοβαρό ατύχημα που είχε στο βουνό. Η διαδρομή θα ξεκινήσει από τα Ιωάννινα και θα τερματίσει στην Άγναντα, όπου ήταν και ο τόπος κατοικίας του. Είναι όλη ασφάλτινη, έχει μήκος 53 χλμ και θετική υψομετρική διαφορά 1.140 μέτρα.

17 Σεπτεμβρίου Koufalia Hill Run Δήμητρα Ιορδανίδου 2023

17 Σεπτεμβρίου 17ος Hercules Mountain Marathon Οίτη

23-24 Σεπτεμβρίου 17ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων: Οι εγγραφές θα συνεχίζονται για 2 βδομάδες ακόμη.

 

 

24 Σεπτεμβρίου 11o Skiathos Trail Run 2023 Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη

Με σημείο εκκίνησης το Μπούρτζι και ώρα έναρξης 9 π.μ. Έπειτα από τον περσινό πρώτο αγώνα Special Olympics Skiathos Run για άτομα με νοητική αναπηρία σε συνεργασία με την ομοσπονδία των Special Olympics Hellas, θα υπάρξει η συνέχειά του στο πλαίσιο του Skiathos Trail Run. Ο αγώνας δρόμου είναι 800 μέτρων και θα διεξαχθεί με τη συνεισφορά φροντιστών αθλητών κατά μήκος του παλαιού λιμένα Σκιάθου. Το σάιτ του αγώνα: www.skiathosrun.gr.

Θα γίνουν επίσης οι καθιερωμένες διαδρομές trail 23χλμ και urban trail 10χλμ και οι Παιδικοί Αγώνες. Ο ΣΔΥ Βόλου δέχεται βέβαια εγγραφές για τα μέλη του και γι’ αυτό τον αγώνα στον οποίο θα μετέχει για 11η φορά.

24 Σεπτεμβρίου 10ος Αγώνας Δρόμου «Τρέχω για την Κατερίνη»

24 Σεπτεμβρίου 10ος Αχίλλειος Άθλος Φάρσαλα. Εγγραφές δωρεάν στο λινκ της διοργάνωσης.

24 Σεπτεμβρίου 22ος Ρήγειος Δρόμος Βελεστίνο

30 Σεπτεμβρίου 41ο Σπάρταθλον 2023. Πέντε είναι οι δρομείς μέλη του ΣΔΥ Βόλου που εξασφάλισαν συμμετοχή στον αγώνα. Δημιουργείται έτσι ένα νέο ρεκόρ για τον σύλλογο καθώς για πρώτη φορά πέντε μέλη του θα τρέξουν ταυτόχρονα στον αγώνα. Ανάμεσά τους μάλιστα θα είναι η Μάρθα Ξηροφώτου, που θα αποτελέσει την πρώτη Βολιώτισσα και την πρώτη γυναίκα μέλος του ΣΔΥΒ που θα συμμετέχει στο Σπάρταθλον, γράφοντας ιστορία. Αναλυτικά, θα αγωνιστούν οι Κώστας Αγλαΐνης, Θωμάς Μαλιαχόβας, Μάρθα Ξηροφώτου, Γιάννης Πανταζής και Χρήστος Παρασκευάς.

1 Οκτωβρίου 7ος Αγώνας Δρόμου Αλμυρού «Almyros City-Zerelia Meteor Lakes». Αγώνες 20,5χλμ, 9χλμ, 4χλμ, Παιδικός. Οι εγγραφές θα γίνονται ως την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου.

1 Οκτωβρίου 3ος Ημιμαραθώνιος Σερρών

15 Οκτωβρίου 4ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail 2023. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον ΣΔΥ Βόλου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας θα προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στην κάλυψη της διοργάνωσης.

Οι εγγραφές γίνονται στο λινκ bit.ly/goritsa23. Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, εκτός από όλους τους άλλους τρόπους εγγραφών που πραγματοποιεί ο ΣΔΥ Βόλου, εγγραφές για αυτό τον αγώνα γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

21 Οκτωβρίου 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης: Εγγραφές γίνονται από τον ΣΔΥΒ, ως την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου.

21 Οκτωβρίου 2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας Φάνης Τσιμιγκάτος: Ο ΣΔΥΒ εξασφάλισε δωρεάν μετακίνηση με αυθημερόν επιστροφή, με το λεωφορείο που θα ναυλώσει η διοργάνωση για τους συλλόγους της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, το οποίο θα ξεκινήσει από τη Λάρισα και θα περάσει από τον Βόλο.

4 Νοεμβρίου Ultra Pelion Trail 2023

11-12 Νοεμβρίου 40ος Μαραθώνιος Αθηνών, «ο Αυθεντικός»: Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν και οι ΣΔΥΒ έστειλε περισσότερες από 160 συμμετοχές. Ο σύλλογος κρατά λίστα αναμονής για τα μέλη του που θα ζητήσουν νέες θέσεις. Μέλη που γράφτηκαν αλλά τελικά δεν θα συμμετέχουν, μπορούν να το αναφέρουν, ώστε να αντικατασταθεί η θέση του από επιλαχόντα. Ο σύλλογος εξακολουθεί να δέχεται πληρωμές για τα δύο λεωφορεία και για το ξενοδοχείο για όσους ακολουθήσουν την ομαδική εκδρομή για τον αγώνα. Στην εκδρομή μπορούν να μετέχουν και φίλοι/συγγενείς, ακόμη και αν δεν τρέξουν.

19 Νοεμβρίου «Θεοφίλειος» Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στην Ανακασιά Πηλίου

Επίσης στο 2024:

7 Απριλίου 8ος Ημιμαραθώνιος Βόλου

21 Απριλίου 18ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος».

Και στο εξωτερικό

Σε αρκετούς αγώνες στο εξωτερικό θα τρέξουν επίσης στο προσεχές διάστημα οι δρομείς του ΣΔΥΒ. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής αγώνες:

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βετεράνων στην Πεσκάρα η Εθνική θα έχει 56 συμμετοχές, ανάμεσά τους στα σπριντ τον Στράτο Συμεωνίδη.

Στον Ημιμαραθώνιο Κοπεγχάγης θα αγωνιστούν οι Ανθούλα Γιάκα, Δημήτρης Γκουβάνης, Χρήστος Γκουβάνης.

Ο Νίκος Μόσιος θα τρέξει στον διασημότερο Μαραθώνιο του κόσμου, του Βερολίνου. Στον Μαραθώνιο Ρώμης 2024 θα μετέχουν οι Χρήστος Αλεξανδρίδης και Αντώνης Κόπανος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.