Σε μεταμόσχευση πνευμόνων υποβλήθηκε ο Λάουντα

Σταθερή παραμένει η κατάσταση του Νίκι Λάουντα, ο οποίος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της Βιέννης, ύστερα από μεταμόσχευση πνεύμονα.

Ο επικεφαλής της χειρουργικής θώρακος του Allgemeines Krankenhaus (AKH), Βάλτερ Κλεπέτκο, ο οποίος πραγματοποίησε την επέμβαση, δήλωσε αισιόδοξος.

«Προς το παρόν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα», υπογράμμισε μιλώντας στο αυστριακό τηλεοπτικό δίκτυο ORF.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 θα παραμείνει στο νοσοκομείο για μερικές εβδομάδες. «Ένας νεαρός ασθενής μπορεί να λάβει εξιτήριο μετά από δύο ή τρεις εβδομάδες, αλλά η ανάρρωση είναι μακρύτερη για έναν μεγαλύτερο», δήλωσε ο χειρουργός.

Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο, στο νοσοκομείο Allgemeines Krankenhaus πραγματοποιούνται περίπου 120 παρεμβάσεις τέτοιου είδους.

Ο 69χρονος ιδρυτής της αεροπορικής εταιρείας Niki και σημερινός επίτιμος πρόεδρος της Mercedes, κουβαλά ήδη στον οργανισμό του μια μεταμόσχευση νεφρών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ίμπιζα, για διακοπές, ο Λάουντα είχε υποτιμήσει τα συμπτώματα μιας ίωσης. Όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε, όμως, ο Λάουντα επέστρεψε στην Αυστρία με με το ιδιωτικό αεροσκάφος του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.