Σε Ζαγόραθλο, Τήνο, Μουρίκι, Καυτατζόγλειο, Αγκίστρι, «Yedi Kule» ο ΣΔΥΒ

Με το 3ο Ζαγόραθλον 2017 γιόρτασε η Ζαγορά τις αθλητικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε Ιούνη στο χωριό του Πηλίου. Το Σάββατο έγινε εκπαιδευτική-παιδαγωγική συνάντηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου, ενώ για την Κυριακή προγραμματίστηκαν οι αγώνες. Η βροχή οδήγησε στη μετάθεση των παιδικών αγώνων για την Τετάρτη, ενώ κανονικά έγινε ο αγώνας Λυκείων και ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων για μεγάλους.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου έδωσε το παρών στη Ζαγορά με 11 αθλητές του, που από το Σάββατο πραγματοποίησαν εκδρομή στο βουνό και τις παραλίες του Πηλίου, ενώ ο σύλλογος κατέλαβε τη 1η θέση τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες με τους Ζήση Τσουρέλη, Ελένη Πρατσή. Οι ίδιοι μάλιστα είχαν αναδειχθεί πρώτοι και την προηγούμενη βδομάδα στο Urban Trail 10 χιλιομέτρων της Σκιάθου.

Ο ΣΔΥ Βόλου συγχαίρει το μέλος του και διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου Ζαγοράς κ. Γιάννη Ζήκο και όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση.

Οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου που έτρεξαν στον αγώνα ήταν η εξής:

Ζήσης Τσουρέλης

Γιώργος Καλαντζής

Αχιλλέας Καλαμάκης

Τόλης Κουτσουμπές

Δημήτρης Ρούσης

Θανάσης Οικονόμου

Ελένη Πρατσή

Κώστας Παλάντζας

Γιώργος Αλμπανούδης

Χαράλαμπος Γιώτας

Γιάννης Ζήκος

Στην Τήνο
Στην Τήνο βρέθηκε το Σάββατο ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου και έτρεξε στο Tinos Running Experience, με την Αλεξία Τζήμου να τερματίζει στον Ημιμαραθώνιο. Στον ίδιο αγώνα νικητής αναδείχτηκε ο Βολιώτης δρομέας Νίκος Σκούταρης, που κέρδισε δύο φορές τον Ημιμαραθώνιο Βόλου (2015, 2017) σε ισάριθμες συμμετοχές.

Στο πρωτάθλημα Βετεράνων
Το Πανελλήνιο Εαρινό Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου έγινε το Σάββατο στο Καυτατζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης. Δύο αθλητές του ΣΔΥ Βόλου έτρεξαν στους αγώνες και ήταν οι νικητές στην κατηγορία τους. Μάλιστα ο Αλέξης Παπαλεξίου ήταν νικητής και στη γενική κατάταξη στα 5.000 μέτρα με 17.14. Ο Στράτος Συμεωνίδης κέρδισε στα 100 μέτρα.

Στην Κοζάνη
Ο 10ος Ορειβατικός Μουρίκιος Δρόμος έγινε στο βουνό της Κοζάνης την Κυριακή και νικητής του αγώνα των 5 χιλιομέτρων ήταν ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Αμβρόσιος Δημητριάδης. Στον αγώνα των 25.600 μέτρων 24ος τερμάτισε ο αθλητής του συλλόγου Κώστας Λαζαρίδης, ενώ στα 10 χιλιόμετρα έτρεξε ο Μάκης Κοσμίδης.

Στη Θεσσαλονίκη
Το 3o Yedi Kule Conquest 2017 έγινε το απόγευμα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Ο αγώνας είναι απόστασης 6 χιλιομέτρων και έχει την ιδιαιτερότητα της ανάδειξης πολλών μνημείων της πόλης: Φρούριο του Επταπυργίου, Μονή Βλατάδων, Όσιος Δαβίδ, Βυζαντινά Λουτρά, Άγιος Νικόλαος των Ορφανών, Ισλαχανέ, Κήποι του Πασά, Πύργος της Αλύσεως (Τριγωνίου), Φρούριο του Επταπυργίου. 276 δρομείς έτρεξαν στον αγώνα και τη 12η θέση κατέλαβε ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου Στέργιος Κουσκουρίδας.

Στο Αγκίστρι
Το Σάββατο έγινε επίσης στο γραφικό νησάκι του Αργοσαρωνικού Αγκίστρι ο αγώνας «Το καλοκαίρι τρέχουμε αλλά και κολυμπάμε στο Αγκίστρι». Στον αγώνα δρόμου των 13,5 χιλιομέτρων έτρεξαν δύο δρομείς του ΣΔΥ Βόλου: η Μαρία Διαμαντοπούλου και ο Κώστας Μπέκας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.