Σεμινάριο για γονείς και νεαροί αθλητές το Σάββατο στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου (18:00 – 19:00) στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Σταδίου με Μανδηλαρά),  θα πραγματοποιηθεί – από τη Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου – ομιλία που αφορά την αλληλεπίδραση γονέων και νεαρών αθλητών-τριών στο χώρο του αθλητισμού.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές: «Ο αθλητισμός αποτελεί σημαντικό χώρο θετικής ανάπτυξης των νέων με τη δυνατότητα αποκόμισης θετικών αθλητικών και αναπτυξιακών εμπειριών. Η απλή όμως συμμετοχή των νέων αθλητών/τριών δεν αποτελεί από μόνη της παράγοντα  αθλητικής ανάπτυξης. Εκτός του καθοριστικού ρόλου των προπονητών και των αθλητικών συλλόγων που επιδρά στην απρόσκοπτη συμμετοχή των νέων αθλητών-τριών, ωστόσο εξίσου σημαντικός είναι και ο ρόλος των γονέων. Οι πεποιθήσεις και οι συμπεριφορές των γονέων έχουν μεγάλη επίδραση στην ποιότητα της αθλητικής τους συμμετοχής, όπως είναι η παρακίνηση, η αίσθησης ευχαρίστησης και η ανάπτυξη δυναμικών χαρακτηριστικών (π.χ. της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης)».

Στην ομιλία που θα πραγματοποιηθεί με θέμα «Αθλητισμός & Γονείς: Ενισχύοντας την αθλητική εμπειρία των παιδιών», θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν τις συμπεριφορές των γονέων στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και θα παρουσιαστεί η αισιόδοξη προοπτική της ενδυνάμωσης της αθλητικής συμμετοχής παιδιών και εφήβων μέσα από την οικογένεια. «Ο αθλητισμός, ειδικά σήμερα, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εφαλτήρια θετικής ανάπτυξης των νέων, αποτελώντας σημαντικό εργαλείο στα χέρια των γονέων προς αυτή την κατεύθυνση» επισημαίνουν επίσης οι διοργανωτές και τονίζουν ότι η ομιλία  απευθύνεται κυρίως σε γονείς νεαρών αθλητών-τρων (όλων των αθλημάτων, αθλητισμού υποδομής-ακαδημίες και αγωνιστικού αθλητισμού). Επιθυμητή είναι η παρουσία προπονητών-τριών καθώς και υπευθύνων τοπικών αθλητικών ενώσεων και αθλητικών συλλόγων που συμπληρώνουν το παζλ του αθλητικού περιβάλλοντος.

Παρουσιάζει ο Γεραμπίνης Παναγιώτης (Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του τμήματος προγραμμάτων και εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.